Keskustelut Metsänhoito Metsäliitto pelastaa maailman!

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)
 • Metsäliitto pelastaa maailman!

  Metsäliitto on alkanut kysellä puun myyjiltä halukkuutta teko pökkelöiden jättämiseen. Tavoitteena on jättää kaksi kuitupuun vahvuista parin metrin mittaista kantoa hehtaarille. 70% puun myyjistä suostuu tähän 12 sentin tulon menetykseen.

 • Apli

  Motokuski  Upm perjantaina harventeli metsää, pyysin tekemään pari pökkelöö, ensin kuski tokaisi että mitä haluat? Sanoin että pari pökkelöö pitäs tehdä ja koivusta, kuski kysyin että kuinka korkeita sanoin että 4m no se sitten teki parista koivusta pökkelön, ja tokaisi että ensimmäinen hänen 30v uransa aikana heh heh.. Maailma muuttuu..

  Burl

  Kirjoittelin juuri sähköpostiviestiä firman 0stomiehelle hakkuuseen tulevan leimikon tiimoilta ja mm. korjuuohjeeseen laitettavia lisäohjeita. Yksi avohakkuukuvio rajoittuu järven rantaan ja suojavyöhyke jätetään paitsi vastarannan kesämökkiläisten maiseman ja mielenrauhan takia, myös sertifioinnin sanelemana. Järeistä kuitupuurungoista esitän tehtävän tekopökkelöitä rantavyöhykkeella. Tässä lyö kättä ekologisten arvojen lisääminen ja kustannustehokas metsätalous: kolopesijöille ja lahopuuta tarvitseville hyönteis- ja sienilajeille on mestaa ja koivut eivät ole suoltamassa siemeniään viereiselle männynkylvökuviolle raivaussahamiehen riesaksi. Rahallinen tappio on jokseenkin olematon näillä kuitupuun hinnoilla.

  sitolkka

  Jätettiin tuossa aikanaan aukolle kasvamaan haapoja, joissa oli paljon tintin koloja. Haavat ova vielä elossa ja tintinkolot ovat vain lisääntyneet ja ympärille on jo kasvanut pian esiharvennettava metsä. Mielestäni ei ole mitään järkeä jättää tuollaisia tekohöpötyksiä. Mieluummin eläviä lehtipuita. Kyllä niihin aikanaan kololinnut sitten tulee.

  jees h-valta

  Sitolkka aivan oikeilla elkeillä, noilla mennään ja tekosuojelijat laittaa tekopökkelöitä.

  Burl

  Edelliseen viestiini viitaten keskeinen ajatus on se, että menetettyään latvuksensa ne rantavyöhykkeen hieskoivut eivät ole puskemassa valtavia siemenmääriä viereiselle kuusenviljelyalalle.

Esillä 5 vastausta, 11 - 15 (kaikkiaan 15)