Keskustelut Metsänhoito Metsän hävitystä

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 192)
  • Metsän hävitystä

    Kolmisen viikkoa ehdin ihmetella kotopaikkani läheisyyteen tehtyä laajaa aukkoa, tai oikeammin useampia.

    Mielestäni tässä on tehty on oikea metsän hävitys.
    Kyseessä olevan männikkökankaan puusto oli enintään kuitumittaista mäntyä parhaassa kasvussa.
    Kun metsä vielä oli pystyssä mietin ohiajaessani että alkaisi olla ensiharvennusvaiheessa, pian tulivat koneet ja nyt on sellainen harvennus etteivät linnut aukon yli jaksa lentää ilman eväsreppua.

    Tähän uusi metsälaki antaa valtuuden.
    Hankintahinnan verovähennysoikeus vielä edistää metsien hävitystä.
    Onko tämä nyt sitä metsäteollisuuden vaatimaa puutavaran hankintaa?

    On todella pelottava ajatus palauttaa pinta-alaverotus yhdessä nykyisen metsälain seuraksi.

    Nyt luin maaseudun tulevaisuudesta että nuorten metsien hävitys on riistäytynyt käsistä.

    Kyllä pirulle on nyt annettu pikkusormi, ja nyt on mennyt jo koko käsi.

    On tässä jotain hyvääkin, hakkuuikää lähestyvien metsien arvo kasvaa kunhan niiden annetaan järeytyä.

    Tällaista toimintaa harrastiivat vanhan lain aikaan kulassit jotka ostelivat metsätiloja, mutta joku roti siinäkin oli.
    Nyt kulassit ostavat varttuneet kasvatusmetsät ja hakkavat keskenkasvuiset puustot .

    No, tämähän on sitä nopeakiertoista metsätaloutta.

    Tällä pelin ei suomesta kauan tule saha-, puusepän- tahi rakennepuutavaraa.

  • MJO

    Metsähallituksen metsät tulisi myydä metsätaloutta harjoittaville naapureille tilakoon kasvattamiseksi. Ei muille.

    Minä ainakin haluan yhteisestä omaisuudesta maksimaalisen hinnan. Jos ensimmäisenä kriteerinä taas pidetään mahd. suurta tilakokoa. Silloin ei pidä myydä lainkaan. Eihän kukaan ole suurempi, kuin metsähallitus.

    Tolopainen

    Metsähallitus edustaa sosialismia ja sen toiminnasta hyötyy vain pieni eliitti, joka puuhastelee valtion omaisuudella omaksi edukseen. Kun Metsähallitus yksityistetään rahastoimalla se koko kansan omaisuudeksi, pääomat vapautuu hyötykäyttöön, nyt tuo miljardien omaisuus ei tuota edes prosenttia vuodessa.

    MJO

    Kun Metsähallitus yksityistetään rahastoimalla se koko kansan omaisuudeksi, pääomat vapautuu hyötykäyttöön, nyt tuo miljardien omaisuus ei tuota edes prosenttia vuodessa.

    Metsähallitus on yhtiöitetty ja metsiä hakataan yli vuosittaisen kasvun tai myydään maapohjineen, jotta saadaan hallituksen kokoajan nostamaa tuotto-odotusta. Ei pääosin lapissa olevat metsät tuottaisi yhtään enempää. Se, että omistajuus pilkottaisiin 5 miljoonalle yksityiselle ei muuttaisi tilannetta mihinkään. Tulisihan siinä liikevaihtoakin muutama kymppi per omistaja.

    Tolopainen

    Tietenkin muuttaisi, jos valtio saisi pelkkiä bittejä myymällä 20mrd€. Ja muuten lähes sammat tulot puun myynnistä kuin nykyisinkin. Omistajat saavat vain pienen siivun, on aivan sama kuka metsät omistaa ja hoitaa niitä yhtiöiden puutarpeita huomioiden.

    puunhalaaja

    Toki noinkin, mutta siinä piileekin se paha ongelma. Jos Suomen metsien hoito yhä tästä pilipalisoituu, voimme jättää hyvästit uusille metsäteollisuusinvestoinneille.

    Palaan vielä tähän teemaan, visakallo. Äänekosken lisäksi tullee jotain muutakin tehdashässäkkää. Nämä luovat lisää kysyntää. Kuvitellaanpa sitten, että kymmenen vuoden päästä puun tarjonta rupeaa oikeasti vähenemään (mihin en välttämättä itse usko). En pidä todennäköisenä että firmat reagoivat asiaan sulkemalla tehtaat oikopäätä. Jos maailmalla on kysyntää tuotteelle, ollaan valmiita maksamaan raaka-aineestakin enemmän, tai koetetaan tuoda sitä ulkomailta.

    Pidemmällä tähtäimellä tilanne sitten toki palautuu ennalleen. Jos puuta on vähemmän tarjolla, kannattaa ehkä vanhimpia tehtaita ajaa alas tai olla tekemättä uusia. Tällöin taas puun kysyntä vähenee ja hinta laskee.

    Puuta myyvän metsänomistajan kannalta puunhalailun lisääntyminen ja sitä myöten raaka-aineen tarjonnan yllättävä väheneminen ovat juuri nyt hyvä homma, kun on tuollainen iso tehdas tavaraa nielemässä, ja lisää tulossa. Sama vaikutus olisi sillä jos jotenkin saisi puuntuontia hillittyä, tai lisättyä oman puun markkinoita ulkomaille.

    MJO

    Tietenkin muuttaisi, jos valtio saisi pelkkiä bittejä myymällä 20mrd€. Ja muuten lähes sammat tulot puun myynnistä kuin nykyisinkin.

    Ja ostajat suorastaan kilpailevat tuostahan ei voi kukaan kieltäytyä. Mitäs jos nostetaan hinta suoraan 50 mrd euroon? 😀

    Jätkä

    Kyllä Valtion tulot varmaan pysyisivät entisellään, vaikka Metsähallitus myisikin kaikki omistamansa metsät kansallispuistoja lukuunottamatta.

    Myös puolustusvoimille varatut maa-alueet pitäisi jättää – vaikka puolustusvoimien käyttöön.

    Kun vain myynnissä saataisiin oikea hinta metsämaista, niin mikäs siinä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suuri osa Metsähallituksen maista on eriasteisen suojelun piirissä ja se hoitaa suurta määrää kansallispuistoja kaikkien meidän yhteiseksi hyväksi. Suojelualueilta tulee muun muassa metsäkanalintujen kantoihin lisäystä koska nuoret linnut muuttavat pois synnyinseuduiltaan. Kehitys näkyy selvimmin Koillismaalla jossa muun muassa teeren kanta on vahvistunut Maltion ja Värriön luonnonpuistojen ansiosta. (Näkyy lajit.fi portaalin esiintymiskartoista. A.C. huomasi.)

    Perassic Park Perassic Park

    Olen mielessäni joskus miettinyt, (mikä ei ole tae  hyvästä ideasta), -että  Metsähallituksen maaomaisuus pitäisi luovuttaa kunnille.

    Kun kunnan mailla Lapissa, Kainuussaja Koillismaalla, Metsähallitus hakkaa nuoria metsiä, muistuttaa se asetelmaltaan kolonialismia. Kantorahat menevät Helsinkiin. Pääkonttoritoiminnot & ihmiset elävät kokonaan muualta maasta tulleen arvonlisän avulla.

    Tämä siirto olisi oikeudenmukainen koska raha jäisi sinne missä se on tuotettukin.

    Myös nykyinen maaseudun kuihtuminen ja kuihduttaminen edes hieman vähenisi. Hajautettu hallinto toisi kaivattuja korkeamman tason (huono ilmaus), mutta hallinto- ja talousalan työpaikkoja muuallekin kuin Helsinkiin.

    Tuollahan kuntalaisislla on vapaa metsästysoikeus kunnan alueella sijaitseviin Metsähallituksen maihin, joten sekään ei muuttuisi.

    Päätöksenteko metsien käsittelyssä muuttuisi ainakin demokraattisemmaksi ja paikallinen ääni pääsisi kuuluaan ja vaikuttamaan.

     

    Visakallo Visakallo

    Valtaosassa Euroopan maista onkin aina ollut itsenäiset maakunnat, jotka ovat itse hallinneet omia alueitaan. Suomessa taas oli pitkään Venäjän vallan ajalta peräisin oleva ylhäältäpäin ohjattu läänijako. Vasta nyt meilläkin on vähitellen alettu siirtyä länsimaisempaan maakuntahallintoon. Tämän kehityksen suurimpana jarruna on ollut Helsingin hyvin vanhoillinen ajattelu.

Esillä 10 vastausta, 181 - 190 (kaikkiaan 192)