Keskustelut Metsänomistus Metsän hinta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)
 • Metsän hinta

  Merkitty: 

  Laitan tähän pienen kysymyksen. Taustaksi, että itsellä ei ole mitään kokemusta metsän omistamisesta. Vähän aikaa sitten oli myynnissä hiukan yli 4 hehtaarin metsäpalsta (Varsinais-Suomi) hinnaltaan 54 000.  Metsän vierestä menee pieni yksityistie. Myytävään alaan kuului hehtaarin verran noin 10 vuotiasta taimikkoa ja loput päätehakkuukypsää kuusivaltaista metsää. Pyyntihinta muodostui pääosin puuston arvosta, josta oli mhy:n tekemä arvio.

  Koska kyseinen  metsäala oli lähellä kesäpaikkaamme, tunsimme alueen ja kohde hiukan kiinnosti. Omien laskelmien mukaan kuitenkin puun myynnin verotus ja muut kulut (taimikon istutus, tiemaksut) huomioiden tästä ei olisi kannattanut tarjota kuin noin puolet pyydetystä hinnasta, jotta kaupassa olisi ollut jotain taloudellista järkeä. Lopulta tarjous jäi muiden kiireiden takia tekemättä mutta asia jäi mietityttämään. Jäikö minulta jokin olennainen asia huomioimatta? Kenen kannattaa maksaa tuollaisesta metsämaasta edes lähellekään pyydettyä hintaa? Liittykö tämä jotenkin käyttämättömiin metsävähennyksiin tms?

 • Rukopiikki

  No kuinka korkealle ne pivet voivat vielä karata, kun puun hinta pysyy vuosikymmeniä samana ja hintahuiputkin näyttävät jäävän menneitä vuosikymmeniä matalammiksi.

  Petkeles Petkeles

  Puun hinta ei korreloi pilvien kanssa. Vähän kun vielä pohditaan niin päästään keskusteluun hinta versus arvo ja arvon eri määritelmät.

  Rukopiikki

  Mutta kuinka kauan tällainen tilanne voi jatkua. Puu on kuitenkin se mistä ne tulot saadaan. Jos puun hinta säilyy nykyisellään tai laskee, niin voiko metsän hinta tästä vielä vaikka kaksin tai kolmikertaistua jne jne.

  Visakallo Visakallo

  Petkeles: ”Vähän kun vielä pohditaan niin päästään keskusteluun hinta versus arvo ja arvon eri määritelmät.”

  Osaisiko Petkeles selvittää, miten suojeltavan metsän arvo määritellään?

  arto arto

  Tuossa mainitsemassani metsätilassa tarjoukset 15.12 mennessä. Tarjoukset voimassa 15 2 22 asti

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Ilmeisesti metsämaan hintaakin on tullut koronalisää keskuspankkien elvytyksestä. Arvopaperit nousseet toistakymmentä vuotta yhteen soittoon, mutta maamme kansantalouskakku ei ole suhteessa kasvanut yhtään. Sama metsämaan  hinta suhteessa puun hintaa eriytyy entistä enemmän. Niin kauan kuin löysää rahaa maailma on pullollaan, johonkinhan se nollakorkoja pakenee. Jos nykyinen meno jatkuu, niin hintojen nousulle ei estettä uskoakseni ole. Joskin ei se voi kovin paljoa nousta ,ellei jotain, esim. hiilinielumaksua puun myyntitulon lisäksi tuotto-odotukseksi tule.

  Ola_Pallonivel

  Sitten kun rahastoista aletaan nostamaan rahoja ulos, alkaa metsäkiinteistöjen pakkomyynnit ja kiinteistöjen hinnat tulee alas.

  Visakallo Visakallo

  Petkeles ei ollut tällä kertaa vastaustuulella, mutta voisiko joku asiaa tunteva kertoa, miten suojeltavan metsän arvo määritellään?

  Visakallo Visakallo

  Petkeles kirjoitti: (metsän) ”hinta versus arvo ja arvon eri määritelmät.”

  – Tästä kuulisin mielelläni lisää!

  Teufelin Zumi
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 25)