Keskustelut Metsänomistus Metsän hinta

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)
 • Metsän hinta

  Merkitty: 

  Laitan tähän pienen kysymyksen. Taustaksi, että itsellä ei ole mitään kokemusta metsän omistamisesta. Vähän aikaa sitten oli myynnissä hiukan yli 4 hehtaarin metsäpalsta (Varsinais-Suomi) hinnaltaan 54 000.  Metsän vierestä menee pieni yksityistie. Myytävään alaan kuului hehtaarin verran noin 10 vuotiasta taimikkoa ja loput päätehakkuukypsää kuusivaltaista metsää. Pyyntihinta muodostui pääosin puuston arvosta, josta oli mhy:n tekemä arvio.

  Koska kyseinen  metsäala oli lähellä kesäpaikkaamme, tunsimme alueen ja kohde hiukan kiinnosti. Omien laskelmien mukaan kuitenkin puun myynnin verotus ja muut kulut (taimikon istutus, tiemaksut) huomioiden tästä ei olisi kannattanut tarjota kuin noin puolet pyydetystä hinnasta, jotta kaupassa olisi ollut jotain taloudellista järkeä. Lopulta tarjous jäi muiden kiireiden takia tekemättä mutta asia jäi mietityttämään. Jäikö minulta jokin olennainen asia huomioimatta? Kenen kannattaa maksaa tuollaisesta metsämaasta edes lähellekään pyydettyä hintaa? Liittykö tämä jotenkin käyttämättömiin metsävähennyksiin tms?

 • Visakallo Visakallo

  Petkeles ei ilmeisesti kuitenkaan tarkoittanut puhtaasti tuota Wikipedian määritelmää, koska kyse on metsänsuojelualueista.

  Teufelin Zumi

  Markkinatalouden ymmärtäminen on ikänsä sen ulkopuolella eläneelle vaikeaa, mutta kansalaiselle on olemassa tukea.

  https://www.suomi.fi/ohjeet-ja-tuki/tuki-ja-neuvonta

  Visakallo Visakallo

  Teukalla tuntuu olevan pitkittyvä taipumus elää aikuisuuden ulkopuolella. Olettaisin, että Petkeles osaisi itse parhaiten selventää alkuperäistä sanomaansa.

  Teufelin Zumi

  Korkea ikä altistaa ihmiset dementialle sekä harhaluulojen ja propagandan vaikutukset voimistuvat. Useimmiten tukea haetaan menneisyydestä jolloin luultiin silloin asioiden olleen paremmin.

  Visakallo Visakallo

  Yksi lisääntyvistä nykyajan sairauksista on vade, eli varhaisdementia. Sen syitä ei vielä täysin tunneta, mutta päihteet,  lisäaineet, ja erilaiset elinympäristöstä saatavat haitta-aineet ovat todennäköisiä riskitekijöitä. Vade voi aiheuttaa nuorelle ihmiselle dementian oireiden lisäksi ajatusten yksipuolistumista ja kielellisen ilmaisun heikkenemistä.

Esillä 5 vastausta, 21 - 25 (kaikkiaan 25)