Keskustelut Metsänomistus Metsän hinta

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)
 • Metsän hinta

  Merkitty: 

  Laitan tähän pienen kysymyksen. Taustaksi, että itsellä ei ole mitään kokemusta metsän omistamisesta. Vähän aikaa sitten oli myynnissä hiukan yli 4 hehtaarin metsäpalsta (Varsinais-Suomi) hinnaltaan 54 000.  Metsän vierestä menee pieni yksityistie. Myytävään alaan kuului hehtaarin verran noin 10 vuotiasta taimikkoa ja loput päätehakkuukypsää kuusivaltaista metsää. Pyyntihinta muodostui pääosin puuston arvosta, josta oli mhy:n tekemä arvio.

  Koska kyseinen  metsäala oli lähellä kesäpaikkaamme, tunsimme alueen ja kohde hiukan kiinnosti. Omien laskelmien mukaan kuitenkin puun myynnin verotus ja muut kulut (taimikon istutus, tiemaksut) huomioiden tästä ei olisi kannattanut tarjota kuin noin puolet pyydetystä hinnasta, jotta kaupassa olisi ollut jotain taloudellista järkeä. Lopulta tarjous jäi muiden kiireiden takia tekemättä mutta asia jäi mietityttämään. Jäikö minulta jokin olennainen asia huomioimatta? Kenen kannattaa maksaa tuollaisesta metsämaasta edes lähellekään pyydettyä hintaa? Liittykö tämä jotenkin käyttämättömiin metsävähennyksiin tms?

 • Puuki

  Oliskohan Tamperreella halapoo lämmitysöljyä ollu käytössä viime aikoina  ?  Asuntojen hinnat noussee, kun asuminen on halpaa.

  Tornatorhan vuokraa metsiä . Jos on yhtään ”rekipäätä” mo:lla niin osaa arvioida että se ei ehkä kannata. Mutta mihinkä laittasi roponsa jotta inflaatio ei söisi niitä muutamassa vuodessa ? Siinäpä kysymys.  Ruokaa ja juomaa voisi ostaa varastoon, tai   kiertää vähän mualimoo joka siitä tykkää.

  Scientist Scientist

  Ilmeisesti maksetaan vain puuston ja maapohjan nykyarvo. Ainoana plussana verovapaus hinnasta.

  Jalmari Kolu

  https://www.metsatilat.fi/osta/220211164

  Tuollainen. Oman käsityksen mukaan 10 tuntia/ha ei riitä taimikonhoitoon. Muuten aika hyvä maasto ja tie läpi palstan. Mitä hintaa raati tarjoaisi?

  Puuki

  Tuommosesta työmaasta en maksasi kuin 25/motti (jos olisi työn puutetta) , maapohjasta tilaston mukaisen hinnan,  ja rantapalstasta 10 k€ , jos olis tarvetta rakentaa mökki. Poikkeusluvalla ehkä mahdollista.

  Per Ä Reikäs

  3000€/h ja alle sen mehtä maa, niin tiliäkin voi tehrä,oli puita/tai ei 🐼

Esillä 5 vastausta, 31 - 35 (kaikkiaan 35)