Keskustelut Metsänhoito Metsän iän määritys

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Metsän iän määritys

  Merkitty: 

  Tietääkö kukaan miten metsän/kuvion ikä määritetään Metsään.fi palvelussa. Näyttäisivät olevan joskus paljonkin yläkantissa.

 • Berza

  Onhan siinä monenlaista heittoa, mutta uusin keilaus on jo monta astetta tarkempi, kuin se kymmenen vuotta sitten tehty. Metsään.fi palvelu minusta muuten ihan kelvollinen, vallankin kun ei maksa mitään. Kätevä on  kemerat ja hakkuuilmoitukset tehdä sen kautta.

  Scientist Scientist

  Ilmoitin Metsäkeskukselle eri kuivoiden oikeat iät. Eivät kuulemma korjaa niitä kun heitot eivät ole kovin suuria. Minulla olivat enimmillään noin +20 vuotta ja aina systemaattisesti yläkanttiin.

  Puuki

  Jos/kun metsäkuvion ikä heittää esim. 20-30 v. niin sen kasvuarvio ja sitä mukaa esim. sopivan harvennusajan kohdan määrittely menee  ihan pieleen.   Koivikoissa varsinkaan eikä muidenkaan puulajien metsissä  kannata montaa vuotta sopivaa harvennusajankohtaa siirtää .   Semmosella metsätiedolla jossa tiedot heittää liian paljon ei tee juuri  mitään  ellei käydä paikanpäällä ajoissa varmistamassa tilanne.  Puulajisuhteet/tukkisaanto on usein m.p.fin toinen iso virhelähde sekametsissä.

  Ilmotusten tekoon se on kuitenkin hyvä sivusto.

  isaskar keturi

  Metsäkeskus kyllä yrittää tiedon laatua petrata sen, minkä ministeriön suomilla varoilla pystyy. Monenlaista kehitystyötä on tehty. Sellainen kattavampi – ehkä hiukan teoreettinen – esitys löytyy

  Metsävaratieto 2020-luvulla, metsätiedon johtava asiantuntija Juho He… (slideshare.net)

Esillä 4 vastausta, 21 - 24 (kaikkiaan 24)