Keskustelut Metsänhoito Metsänhoito ei kannata

 • Tämä aihe sisältää 28 vastausta, 18 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta, sitten AvatarJovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Metsänhoito ei kannata

  Ei mene kovinkaan pitkä aika, kun paperiteollisuus loppuu Suomesta. Se ei vain yksinkertaisesti kannata näillä kustannuksilla. Sen myötä suomalaisen puunkin kysyntä vähenee dramaattisesti. Tulevaisuudessa suomalaisesta puusta tehdään ainoastaan energiaa ja sahatavaraa.

  Metsien hoito on pidemmällä tähtäimellä kannattamatonta puuhaa. Jo nyt Suomen metsät ovat vajaakäytöllä, kun ei puulle ole tarpeeksi kysyntää. Suomen metsät kasvavat ilman hoitoakin aivan riittävästi, jotta laskeva kysyntä saataisiin tyydytettyä.

  Lakeva puun hintatrendi tulee jyrkkenemään tulevaisuudessa muun muassa sen vuoksi, että Venäjä alkaa hyödyntää valtavia metsävarojaan.

  Kaikkein irvokkainta on se, että hyödytöntä metsänhoitopuuhastelua tuetaan meidän veronmaksajien rahoilla (KEMERA). Tässä yksi käenpoika, en sano mikä on se toinen.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Metsänhoito on joillekkin ollut kannattamatonta tähänkin asti,mutta ostajia näyttää löytyvän heidänkin tiluksilleen hyvään hintaan.Tukkipuulla tili metsästä tähänkin asti tehty.Paperiteollisuuden alasajo tulee jatkumaan Suomessa.Kysymys kuuluukin mille paikkakunnalle isku seuraavaksi kohdistuu.Oma veikkaukseni on Varkaus ja Kemi ovat seuraavat paikkakunnat.Itse luotan ostotilallisena kannattavaan metsänhoitoon ja omistamiseen jatkossakin.

  kisi

  Naapurilla täystuho!: ”Asioille voi tehdä jotain.”

  Mitä jotain?

  huski

  Hoidettu metsä aina parempi kuin hoitamaton.Hoidossa kannattaa pyrkiä suureen tukki rosenttiin.

  paskolammi paskolammi

  Niinpä. Kyllä sitä taas mieleen tulee tällainenkin talous-ajatus: Mökkinaapuriserkku tekee pari kuukautta eläkeläisenä töitä, ja saa rahat kouraan samana vuonna. Ja itse teen 8000 potitusta takamailla, ja rahat ovat kourassa vasta kahden sukupolven päästä. Jos kysyntää!

  Isänmaallista? Serkku harrastaa maallista.

  Puun takaa

  Kyllä se niin on metsänhoidossa kuin muussakin yrittämisessä, että valittaminen vain on energian tuhlausta. Jos homma ei tunnu kannatavan, siitä pitää luopua ja tehdä sitten jotain muuta.

  pihkatappi pihkatappi

  Raaka-Aarnen ennustukset eivät näyttäisi toteutuvan. Eli vaikka paperitehtaita ei täällä kannata pyörittää sijainnin takia, massateollisuuden näkymät ovat hyvät. Kiinalaisille ei näytä pelkkä Venäjä kortti riittävän. Ennustaminen on vaikeaa, itse ennustan että tuo puunhinta ei alene lähiaikoina.

  jees h-valta

  Ja kuitupuuta vain kasvattamaan! Sitähän tässä maassa tarvitaan. Hinta tulee kuukauden päästä kuin manulle illallinen eikä seuraaviin sukupolviin.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mistä näitä teollisuuden alasajajia oikein sikiää???

  Aikanaan kun 70-luvulla käynnistelimme Kaskisten Metsä-Botniaa, niin tuo sama virsi oli jo lehdistössä.

  Tässä välillä jo todella näytti siltä että kuitupohjainen teollisuus olisi hiipumassa, mutta nyt on taas toinen tilanne.

  Tehtaita tullaan toki lopettamaan, erityisesti paperitehtaita ja vanhenevia muutenkin. Sellu ja kartonkipuolet porskuttavat ja kapasiteetti jopa vähän nouseekin.

  Kuitupuun kysyntä Suomessa saattaa jopa varovaisesti lisääntyäkkin, vielä ainakin yhden kymmenen vuotta.

  Hinta ei nouse, joten jonkinlainen ongelma siellä muhiikin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kiipiä

  Paperin kysyntä hiipuu mutta kartongin menekki lisääntyy niinkuin pohjoisen havusellun. Sahatavaran markkinat lisääntyvät kun rakentamisessa ainakin maanjäristysalueilla puujohdannaiset ainoa vaihtoehto. Betonin laatuongelmat johtaa kohta suomessakin samaan.

  jees h-valta

  Betoni on kyllä niin varma ja yksinkertainen rakennusmateria että sen laatuongelmat suorastaan hymyilyttävät. Kyllä betoni on ja pysyy ja puu keikkuu siinä missä pysyy. Betonipalkeissa kiinni.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)