Keskustelut Puukauppa Metsänomistaja puun ostajana

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Metsänomistaja puun ostajana

  Päivän nettiä selanneena esitän kysymyksen kuinka tehdä ennakonpidätys ostetusta puutavarasta. Kyse pystykaupasta naapuritilalle ja siitä sitten tilitystä tekemään ja myös ennakonpidätys. Mutta kuinka se käytännössä tehdään, millaiset lomakkeet ja mistä ne löytää?

 • Tolopainen

  Kukas noin hölmön puukaupan tekisi että möisi pystykaupalla puita naapurille. Ostaja yleensä maksaa myyjän tekemän laskun tuollaisissa kaupoissa.

  harrastelija harrastelija

  Riippuu määristäkin, mutta parasta kysyä verottajalta. Sama myös alvin suhteen, onko myyjä tai/ja ostaja alvillinen? Alvin osalta on olemassa myös alaraja. Jos kysymyksessä on yrityksenä tegdyt kaupat, niin silloin ohjeet kannattaa kysyä ennakkoon.

  Aina silloin tälläin ostan raakapuuta yksityisiä tai yrityksiltä. Sovitaan puun hinta, lisätään siihen alvin osuus, koska olen alvillinen, Muutamasta sadasta motista en ole veroja pidättänyt. Vuosittain kirjanpidosta sitten selviää myyjän tulot hänen omassa 2C-lomakkeessaan ja minun menot samoin. Joskus on tullut klapiraaka-aineen kaupan mukana havupuuta, sen olen sitten myynyt metsäyhtiölle ja kauppa on onnistunut kivuttomasti hinnan sopimisen jälkeen.

  Tolopainen

  Miksi minä myyjänä ilmoittasin tuon verotuksessa. Kun en saa mitään vähennyksiä.

  Metsänmies

  Tolopainen antaa kysyjälle vastauksia, missä asia selviää. Kannattaa ryhtyä veroneuvojaksi, neuvot ovat selviä, eikä niitä voi tulkita väärin.

  Jovain

  Tuohon Tolopaisen vähennysoikeuteen. Hyvinkin ajankohtainen pystykauppaa koskeva kysymys, kuka maksaa korjuun. Jos myyjä maksaa korjuun, on oikeutettu vähennykseen, jos taas ostaja maksaa, on oikeutettu vähennykseen. Edellyttää korjuun eriyttämistä puun hinnasta.

  Tolopainen

  Olet sanonut että myyjä maksaa mutta ei saa vähennyksiä. Olen ottanut opiksi. Älä vain sano että ei maksakaan.

  Jovain

  Onhan se mahdollista näin naapurusten kesken, mutta teollisuuden toimialana on toisin. Edellyttää jo muutoksia pystykaupan käytäntöihin.

  Tolopainen

  Niin minkälainen on naapurusten välinen pystykauppa, jossa myyjä  maksaa korjuukulut.

  Jovain

  Näin se menee naapurusten kesken. Myyjä laskuttaa puusta ostajaa ja korjuuta koskevan laskun myyjä saa ostajalta. Kaupassa on sovittu, että korjuun suorittaa ostaja.

  Korjuun lasku on vähennyskelpoinen myyjän verotuksessa. Myös korjuun alvi on vähennyskelpoinen myyjän verotuksessa, vähennetään puu alveista. Älä vaan sano, ettei se näin menekään.

  Jätkä

  Tollo:”-Miksi minä myyjänä ilmoittasin tuon verotuksessa. Kun en saa mitään vähennyksiä.”

  – Käry käy verottajan suhteen, kun ostaja ilmoittaa ostoksensa vähennyksinä. Puun myynti on verotettavaa tuloa, mutta eihän sitä voi maaton, mannuton ja metsätön tietää.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)