MTK:lta mallisopimus ja neuvoja maan vuokraamiseen aurinkovoimalalle

Aurinkovoimahankkeiden määrä on kuluvana talvena lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun.

Aurinkovoimasta on tullut tuulivoiman lisäksi toinen tärkeä uusiutuvan energian lähde. Molemmat tuotantomuodot vaativat sekä voimaloille että sähkön siirtolinjoille huomattavan määrän maa-alaa.

Aurinkovoimahankkeiden määrä on kuluvana talvena lähtenyt räjähdysmäiseen kasvuun. Hankkeiden kokoluokka vaihtelee muutamista hehtaareista useisiin satoihin hehtaareihin.

”Useammille maanomistajille maanvuokraaminen aurinkovoimalan kaltaiseen ja kokoiseen hankkeeseen on ainutkertainen tilanne. Sen takia maanomistajalla on ollut selvä ja kasvava tarve saada asiantuntijatukea sopimusneuvotteluihin” ympäristöjuristi Jenni Hunnakko MTK:sta sanoo.

MTK on laatinut maanomistajien tueksi mallisopimuksen aurinkovoiman maanvuokraa varten. Mallisopimusta voi käyttää tukena omissa sopimusneuvotteluissa.

Mikäli vuokrasopimus aurinkoenergian tuottamisesta kiinnostaa, kannattaa maanomistajien kilpailuttaa eri toimijoita.

Sopimukset on myös mahdollista laittaa MTK:lle kommentoitavaksi osoitteeseen maanvuokrasopimukset@mtk.fi. Jäsenmaksuun sisältyvä kommentointipalvelu on suunnattu MTK-yhdistysten ja metsänhoitoyhdistysten jäsenille.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Metsänomistus Metsänomistus

Keskustelut