Keskustelut Metsänomistus metsäomistus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)
 • metsäomistus

  Merkitty: 

  sijoitusyhtiöt   ovat  tulemassa  mukaan  metsämaan  ostoon keitähän  siellä mahtaa  olla  ostajina  onko  metsätkin  siirtymässä   ulkomaitten omistukseen  kun kaikki  muukin  ja  käykö  niin  kuin  kaivosalalla   että  hakataan keskenkasvuisena   ja  jätetään  aukot  veronmaksajien huoleksi

 • Remie

  Tuo klobaali on ihan joutava jo ilmaisunaan. EU:maat kilpailevat keskenään markkinoista kuten ennen EU:takin. Anoa hyväpuoli on että rajat on auki ja huumeet pääsee vapaasti liikkumaan. Rikollisuudelle luotiin mahtavat edellytykset lisääntyä ja voida hyvin. Uutta verta pääsee siirtymään vaivihkaa ulkomailta ja jalostammaan pohjoista geeniperimää. Nyt kun metsitetään koko pohjola niin metsiköissä on helppo harrastaa irtolaisuutta joka onkin nykyään suurta suosiota saanut osakseen. Lisää syntyy tyhjijä asuntoja joissa voi lymytä kenenkään häiritsemättä. Lienee päättäjät tyytyväisiä lopputulokseen , ei ole murhetta mihin eurot latittaa kun talous laahaa pitkällä miinuksella kymmeniä vuosi ja kansa tekee työtä niska limassa että  saadaan yhteiskunnan velan korkorahat raavittua kasaan , muuta ei enää saadakkaan. Olisi väkiluvun vähentämiseen ollu helpompiakin ja nopeampia tapoja ettei näin vaikesasti ja hitaasti olisi vähennystä tarvinnut suorittaa. Eihän päätäjät koskaan ole niitä penaalin terävämpiä kyniä, mitä tyhjempi kiulu sen kovempi  kalina kuuluu ja sillä pääsee pallille kuin pallille.

  Visakallo Visakallo

  Suomen metsälaki on tällä hetkellä yksi maailman vapaimia, jos ei ole jopa vapain. Nyt olisi korkea aika sitä tarkentaa, ennen kuin metsärahastot aloittavat hävityshakkuut, ja metsien uudistaminen jää jälleen kerran suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Koskee metsälain uudistamisvelvoite näitä rahastoja myös.

  Jotkut ovat mielisssään rahastoista kuten tämä Puttonen: ne ovat hyviä ja varmoja puun myyjiä eivätkä pihtaa.

  Remie

  Vielä kun saadaan heidät jotenkin toteuttamaan uudistus.

  Remie

  Yritys pääsee aina karkuun konkurssin kautta.

  Puu Hastelija

  Ei jaksa alkaa tekemään laskuharjoitusta, mutta teoriassa konkurssi erikoisrahastolle ihan mahdollinen. Ostetaan metsää, vipu 50% arvo 150, hakataan kaikki mitä lähtee ja jaetaan sijoittajille. Suhdanne heittää volttia pari vuotta tästä, rahaston hallinnointikulut rullaavat, mutta sijoittajille ei enää oikein tahdo löytyä jaettavaa. Jossain vaiheessa pakko tehdä arvostuksessa voimakkaita alaskirjauksia, kun lähtijöitä liikaa. Jos tuolloin rahan hinta on noussut oleellisesti nykyisestä, niin kyllä rahastoruumis on täysin mahdollinen, eli noiden toimenpiteiden jälkeen metsän/rahaston arvo olisi enää 40.

  Tuskin palstalaisista kovin moni olisi valmis maksamaan jatkuvan kasvatuksen alikasvoskuusikosta kuivahkolla kankaalla kovin suolaista hintaa.

  Remie

  Säätiöt ovat vielä liukkaampia livahtamaan velvoitteista, kun yhteisymmärrystä säätiöstä ei löydy eikä varoja enää ole , kuihtuu säätiö olemattomiin ja säätiön jäsenistö häviää omille teilleen yksi kerrallaan. Ei paljon lohduta vaikka mitä kirjeitä lähetetään viimeiseen osoitteeseen kun kukaan ei ole vastaan ottamassa. Se siitä ja laskut maksaa kansa.

  Reima Ranta

  Onko Visakallo, kertomansa mukaan, suurena tukieurojen saajana alkanut pelätä, että osingoille tulee rahastojakin. Eikö tuo nyt ole vähän hurskastelua.

  Visakallo Visakallo

  On Reima aivan totta, että olen toiminut samoin kuin virkamies, eli ottanut yhteiskunnan tarjoaman rahallisen korvauksen vastaan. En tiedä Reiman metsien omistusmuotoja, mutta yksityisenä omistajana Reimalla on olut aivan samat mahdollisuudet tukiin kuin muillakin. Asumistuki on tässä mielessä vielä huomattavasti avokätisempi, koska asuntojen omistusmuoto ei vaikuta sen maksuun mitenkään.

  Scientist Scientist

  Kuinkahan korona vaikuttaa metsätilojen hintoihin. Lyhyellä tähtäimellä ei varmaan paljoakaan, mutta entä sitten pidemmällä tähtäimellä. Puun hinta uskin nousee ?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 47)