Keskustelut Metsänomistus metsäomistus

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)
  • metsäomistus

    Merkitty: 

    sijoitusyhtiöt   ovat  tulemassa  mukaan  metsämaan  ostoon keitähän  siellä mahtaa  olla  ostajina  onko  metsätkin  siirtymässä   ulkomaitten omistukseen  kun kaikki  muukin  ja  käykö  niin  kuin  kaivosalalla   että  hakataan keskenkasvuisena   ja  jätetään  aukot  veronmaksajien huoleksi

  • tamperelainen tamperelainen

    Sijoitusrahastojen tulon markkinoille ymmärtää, mutta kiima 04-kehitysluokan metsiin on käsittämätöntä. Maksavat vanhoista kasvamattomista metsistä huippusuhdanteen puuston arvon yli kymmeniä prosentteja.

    Rahastot tekevät 04-metsiin yläharvennuksia.Ovat budjetoineet metsämaan arvonnousuksi vuosittain 2-3%.Joskushan tuo nousu taittuu elikkä se mikä menee ylös tulee myös alas

    https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=2ahUKEwiK_6OpzffoAhXC86YKHWrhBj8QFjAAegQIARAB&url=https%3A%2F%2Fwww.maaseuduntulevaisuus.fi%2Fmetsa%2Fartikkeli-1.429904&usg=AOvVaw0Qh23tJUUawmvinpMpEGJv

    Saminmetsä

    ”Rahastot tekevät 04-metsiin yläharvennuksia.Ovat budjetoineet metsämaan arvonnousuksi vuosittain 2-3%.Joskushan tuo nousu taittuu elikkä se mikä menee ylös tulee myös alas”.

    Tuon yläharventelun olen kyllä havainnut. Se tekee asiasta vielä hauskempaa; puista saa harvennushinnan ja jäljelle jää kasvamattomat puut. Puusto ei juuri muutu seuraavan 10 v:n aikana. Ja kaikki palstalaiset tietävät mikä on esim. tuoreen kankaan mahdollisuus oikeasti taimettua kitumetsän alle (jatkuvan kasvatuksen tavoittelu).

    Sijoitusrahastojen tuotot ovat olleetkin omien ilmoitusten mukaan nollasta muutamaan prosenttiin. Nämäkin on osin kynällä tehtyjä tuloksia, koska itse arvioivat metsäomaisuuden arvon taseeseen.

    Uusmetsäläinen

    Sijoitusrahastojen omaisuuden arvostukset tehdään kyllä varmasti lain mukaisesti käypien markkina-arvojen perusteella tilintarkastajien tiukasti valvomina. Ongelma on nyt vain siinä, että nuo metsätilojen markkina-arvot  ovat todennäköisesti tällä hetkellä turhan korkealla markkinan ylikuumenemisen takia.

    Kovasti erilaisia ovat nuo palstalaisten käsitykset metsärahastojen kuluista ja tuotoista. Tarkistin omakohtaisesti, että UB:n Metsärahastosta olen saanut kyllä huomattavasti suuremman tuoton kuin muutaman prosentin.

     

    Saminmetsä
    Visakallo Visakallo

    Suunta on kaikilla rahastoilla alaspäin, mutta 2019 luvut eivät vielä kerro siitä mitä on tulossa. Kun rahastot alkavat realisoida metsiään, niin ketkä ovat silloin ostajina?

    Perassic Park Perassic Park

    Yhteismetsäosuuksien hinnoittelu lienee äärimmäisin esimerkki hintojen noususta. Kuusamon-, Posion-, -Sallan, tai Kemijärven yhteismetsäosuuksien hinnoitteluperusteena tunnettu välittäjä käyttää termiä ”viimeaikaisten kauppojen perusteella”.

    Kun hinnoittelun laskee auki , tuottoa luvassa alle 3%! Jos vastaavan rahan sijoittaa osakemarkkinoille, pääsee pienellä tutkimisella 5-6% osinkotuottoihin.

    Yhteismetsäosuuksien pyynnit lienevät kaksinkertaistuneet viiden- kuuden vuoden aikana. Olisi hauska tietää millaisia oikeasti toteutuneet kauppahinnat ovat, mutta löytääkö tietoa mistään?

    Pyyntihinnoilla voi sanoa ettei kyseessä ole erityisen tuottava sijoitus.

    Jean S

    Alle 3 %? Jos mökinkäyttöoikeuksille ja hirvijahdeille ym ei laske hintaa, niin yhteismetsäosuuden tuotto näyttää olevan pyyntihinnoilla joskus jopa 1 %.

    Jotain erityisen suosittuja (Someron yhteismetsä, Mustiala-Kutisen ym jne.) ei varmaan saa ostettua prosentinkaan tuotolla 😀

    Katsotaan tilanteen etenemistä. Se voi olla, että allekirjoittaneen 265 ha suurenee vielä muutaman vuoden, muuntautuu yhteismetsäksi ja osuuksien myynnin kautta muuttuu euroiksi. Sen verran silläkin markkinalla on arbitraasia (hinnoitteluvirhettä)

    Luulisin, että pelkkien osuuksien kauppahintoja ei tilastoida, mutta tilojen ja haamutilojen hinnat sinänsä ovat varmaan kiinteistöjen kauppahintarekkisterissä. Vai tietääkö joku paremmin?

Esillä 7 vastausta, 41 - 47 (kaikkiaan 47)