Keskustelut Metsänomistus Metsäpalstojen etäisyys

 • Tämä aihe sisältää 31 vastausta, 22 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 4 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
 • Metsäpalstojen etäisyys

  Olen useampaan kertaan aprikoinut kuinka kaukaa tilakeskuksesta olisi vielä järkevää pyrkiä hankkimaan lisää metsämaata. Optimi tietenkin olisi jos kaikki palstat olisivat hankitapuun ajon kannalta kohtuullisen noin 30min traktori matkan päässä mutta hankala on tällaista lisämaata hankkia jos sitä ei myyntiin tule.

  Usein tästä vanhan isännän kanssakin haastellaan ja hänen mielestään ei edes kannata katsoa yli 10km päässä olevia metsiä. Kuinka sitä sen kauempaa kukaan lähtee tuulenkaatoja hellapuiksi siivoamaan.. Onhan toki niinkin.

  Tuntuu vain että tässä tulee miehelläkin ikä vastaan enen kuin lähistöltä saa haalittua haluamansa määrän alaa. Ja eipä sitä edes tiedä mihin hintoihin mahtaisi nousta jos myyntiin jotain tulisi.

  Omistaako palstalaiset etämetsiä ja millaisia kokemuksia teillä on sellaista? Lähinnä ajattelin itseni kaltaisia kohtalaisen aktiivisesti hoito- ja hankintatöitä tekeviä metsänomistajia.  Onko etämetsien hoitaminen itse edes järkevää jos matkoihin menee kovin aikaa? Toisaalta jos ajattelisi itse tekevänsä vain raivaukset ja istutukset ja muun teettäisi MHY:llä tms.

   

   

   

 • Jätkä

  Oma ritiläautohan sitä pitäisi olla. Sillä kun aamulla vie koneen, niin illalla voi ajella kotiin samalla vehkeellä. Samoin viimeisenä päivänä, mutta käännetyssä järjestyksessä.