Keskustelut Metsänhoito metsäpatologian kertomukset

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 286)
  • metsäpatologian kertomukset

    Metsäpatologian kertomuksissa esiintyy myös kertomuksia,että myös ihminen ite edistää toimillaan tautien levintää uusille alueille.Puut myös pystyvät kehittämään immuunia tauteja vastaankin.Ihminen tekee metsätöitä nyt sillai,että juuristoja vaurioituu ja puiden pintoja vaurioitetaan ja saasteita on ihminen toiminnallaan saanut aikaiseksi ilmaan,vesiin ja maalle.Happosateita on esiintynyt jne.Juurikääpäkin on Suomessa paha metsien nakertaja.Itiöitä on kaikkialla.Bakteereita pitäisi olla luomakunnassa 10 potenssiin 30 ja viruksia 10 potenssiin 31.Ihmisiä on nyt elänyt 107 miljardia  ja monta aluetta on hakattu niin,että autiomaita on syntynyt.Suomessa on hyvä,että metsät pitää istuttaa hakkuun jälkeen tai ainakin siemenpuut pitää jättää

  • kaapo123

    Kasveissakin on sähkövarauskyky

    mehtäukko

    Mehtäukon pitäisi sitä ja tätä! Arvaa kolmesti kiinnostaako ”genetiikan apuluokka”.

    Vaikuttaa, että tikka on löytänyt suon laidasta uuden pökkelön…?

    kaapo123

    No jos ei kiinnosta genetiikka,sitten ei tiedä,mitä on elämä,sitten täytyy elää luuloissa

    kaapo123

    Tikka myös aiheuttaa tuhoja puuhun,tulee kuoreen reikä ja siitä pääsee sisään bakteerit,virukset,sienet ja levät ja sitten puu sairastuu ja alkaa lahoamaan ja menee aikaa.

    Puuki

    Kun tikka tekkee kolon esim. mäntyyn , niin puu saattaa ellää silti edelleen vaikkapa 70 vuotta. Keropa Kaapo huviksesi miten on mahdollista se.

    mehtäukko

    Kuapo…”No jos ei kiinnosta genetiikka,sitten ei tiedä,mitä on elämä,sitten täytyy elää luuloissa..”

    Kun olet kertonut vastauksen edelliseen kysymykseen, mainitsen, että  kenenkään tämän lehden keskustelupalstan tiedonjano ei edes sivua tai liity genetiikkaan, kasvien sähkönvarauskykyyn,juuren pään valoon tai vastaavaan mihinkään muuhunkaan.

    Koetappa esitellä ”viisauksiasi” jollain puutarhaviljelyn keskustelufoorumilla. Luvassa on synkkiä yksinpuheluita.

    Jätkä

    Gaapriel` :No jos ei kiinnosta genetiikka,sitten ei tiedä,mitä on elämä,sitten täytyy elää luuloissa”

    Näkyy käyneen juuri päinvastoin, kun on ”liikaa” kiinnostunut genetiikasta, mutta ei ymmärrä siitä yhtään mitään. Höpöttelee täällä juttuja, joissa ei ole päätä eikä häntää.

    kaapo123

    No tiedän genetiikasta,olen lukenut genetiikkaa ja puissa on solut ja geenit ja puun solut jakautuvat ja menee 20 päivää.Lukekaa ensin genetiikan perusopinnot ja sitten puhukaa asiaa eikä satuja.Teidän pitää mennä genetiikan eka luokalle ensin,niin sillai oppii oikein genetiikkaa.Puissa on geenit ja mutaatioitakin.Alkeiskirja oisi Peter Portin:Ne geenit Ne geenit, lukekaa ensin alkeiskirja ja kirjassa olevat kirjallisuuslähteet,niin ei tartte satuja puhua.Lisäksi on synteettinen biologiakin olemassa .Koettakaa ensin etsiä oikeita tietoja,että ei tartte inttää omia uskomuksia.

    kaapo123

    Synteettinen biologia tarkottaa sitä,että tehdään tuotteita,joita ei ole luonnossa ja sillai voidaan luoda kestävää kehitystä myös metsätalouteen ja metsäteollisuuteen. Eli voidaan pohtia myös metsätauteja ja tuholaisia ja heidän solussa olevia osia ja tehdä semmosia osia soluun ,joita ei ole luonnossa.Ihminen nyt pystyy  korjaamaan geenivirheitäkin ja muokkaamaan  solujakin

    Metsätieteen Aikakauskirja

    Tuija Aronen:Metsäpuiden geenitekniikka–kertomus

    mehtäukko

    Vastaahan nyt tuohon Puukin kysymykseen, äläkä intä jonnin joutavia. Noissa maailmoissa saattaa tulla kylmä ja nälkäkuolema.

Esillä 10 vastausta, 231 - 240 (kaikkiaan 286)