Keskustelut Metsänhoito metsäpatologian kertomukset

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 286)
  • metsäpatologian kertomukset

    Metsäpatologian kertomuksissa esiintyy myös kertomuksia,että myös ihminen ite edistää toimillaan tautien levintää uusille alueille.Puut myös pystyvät kehittämään immuunia tauteja vastaankin.Ihminen tekee metsätöitä nyt sillai,että juuristoja vaurioituu ja puiden pintoja vaurioitetaan ja saasteita on ihminen toiminnallaan saanut aikaiseksi ilmaan,vesiin ja maalle.Happosateita on esiintynyt jne.Juurikääpäkin on Suomessa paha metsien nakertaja.Itiöitä on kaikkialla.Bakteereita pitäisi olla luomakunnassa 10 potenssiin 30 ja viruksia 10 potenssiin 31.Ihmisiä on nyt elänyt 107 miljardia  ja monta aluetta on hakattu niin,että autiomaita on syntynyt.Suomessa on hyvä,että metsät pitää istuttaa hakkuun jälkeen tai ainakin siemenpuut pitää jättää

  • kaapo123

    No Kaapon mielestä metsäsektorin työpaikat täytyy säilyttää.Vihreät esittää jatkuvaa kasvatusta.Parempi lisätä jatkuvaa kasvatusta kuin lisätä suojelua.Ikimetsiä on lehtimetsän rippeissä  Puolan Bialowiezan alueella ja ikimetsiä on Suomesta itään kohti Uralia,Argankeli–Komin Tasavalta.Forest Issues-julkaisu:Jatkuva kasvatus yleistyy.. Hännisen tutkimus.Metsänomistajat kannattavat jatkuvaa kasvatusta nekin,joilla ei metsässä ole jatkuvaa kasvatusta.Jatkuvan kasvatuksen vastustajia on vain 10–15 %. Metsätauteja täytyy seurata ja selvittää,vaikka taudit oisi vähäisiäkin.En kannata,että suojelua lisätään Suomessa.

    Visakallo Visakallo

    Miten jatkuvan kasvatuksen ja tautien ehkäisemisen voi yhdistää? Jatkuva kasvatus lisää puuston ja juuriston vaurioita, koska hakkuulla joudutaan käymään useita kertoja.

    mehtäukko

    Puuston määrä,kasvu ja metsien tila on saatu vaikkapa 60 vuoteen uralle jossa suomalaisilla ei ole hävettävää.Jotkut asiat taannoin olisi voinut tehdä tousinkin, mutta nyt tarvitaan vain pientä hienosäätöä.

    En ymmärrä nykyistä elinkeinon kaunaista kuristuspolitiikkaa yhtään. Ilmastopanelistit joutaisi lähettää vaikka Marsiin pohtimaan olemassa oloaan.

    Rane
    mehtäukko

    Nyt olisi Kuapolla taas tilaisuus kertoa, paljonko olikaan jatkuvan kasvatuksen ”vastustajia”…

    Perko

    @ T. Pukkala  ”Suomen metsien kestävästä hakkuumäärästä. Näitä arvioita tekee oikeaoppisesti mm. Luke MELA-ohjelmistonsa avulla. Luken arviot suurimmasta kestävästä hakkuumäärästä eivät kuitenkaan ole ennusteita markkinoille tulevasta puumäärästä. Ne eivät myöskään osoita hakkuumäärää, joka tuottaa metsänomistajille eniten taloudellista ja muuta hyötyä. Useimpien metsänomistajan hyöty maksimoituu, kun metsää hakataan vähemmän kuin niitä voisi hakata.”

    mehtäukko

    Nehän ovatkin kaikki eri asoita.

    Tuo viimeinen lause on hyvin outo. Onko sama peri-aate olemassa kaikessa yritys- ja liike-elämässä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Timo tarkoittaa tuolla sitä että metsät hakataan nyt liian nuorina; jos niiden annettaisiin järeytyä eli pidennettäisiin kiertoaikoja, tukkiosuus ja päätehakkuussa saatava euromäärä kasvaisivat.

    Jovain

    Eu:n valmistelussa olevalla luontolailla on myös kääntöpuolensa. Eihän lailla pyritä metsien museointiin, vaan metsien tilan ja metsien tuoton parantamiseen. Ei metsiä luonnon tilaan vaan metsien hoitamista, hoitamatta olevien tai huonolla hoidolla olevien metsien hoitamista (ennallistamista?), jos siitä vielä maksetaan, ohjelmassa kerrotaan myös tuottavista miljardeista?

    Erilaiset luonnon aiheuttamat häiriöt ohjaavat metsiä jatkuvan kasvatuksen suuntaan, eli erirakenteiseksi. Jo tällä kompensoidaan suojelun vaatimusta, ei kuitenkaan suojelua sen varsinaisessa merkityksessä, joka tuskin on lain tarkoitus. Metsien monimuotoisuudelta vaadittavat indikaattorit ovat yhteensovitettavissa hyvän metsänhoiodon ja metsien käytön kanssa ja mahdollisesti uudistettavan metsälain kanssa.

    Rane

    ”Useimpien metsänomistajan hyöty maksimoituu, kun metsää hakataan vähemmän kuin niitä voisi hakata.”

    Jos hakkaa enemmän kuin voisi hakata on erehtynyt naapurin puolelle?

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 286)