Keskustelut Puukauppa Metsäsuunnitelma, liito-orava ja metsänkäyttöilmoitus

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Metsäsuunnitelma, liito-orava ja metsänkäyttöilmoitus

  Asensin uuden metsäsuunnitelmamme Metsään.fi:hin,  Katselin sitä siellä ja havaitsin, että muutamaan rajalla olevaan aukkoon tai kalliolle oli ilmestynyt merkintä liito-oravasta.   Nehän eivät ole varsinaisesti liito-oravien asuinalueita.  Kaiketi tilanne on niin, että jossain rajan takana saattaa olla liito-oravahavainto ja sitten jollain kaavalla naapuristossa on alueet varattu ainakin selvitettäviksi hakkuuvaiheessa.  Tai sitten ”havaitsijan” koordinaatit ovat pielessä.  Niin kävi meillä kerran.  Virhe oli puoli kilometriä.

  Saattaa tulla ikäviä ja aikaanvieviä selvittelytilanteita vaikka metsänomistajan  omasssa suunnitelmassa tai tiedossa ei sattuisi olemaan  olemaan hajuakaan liito-oravasta.

  Kannattaa ainakin huolehtia siitä, että tekee metsänkäyttöilmoitukset niin, että on aikaa varautua tällaisiin yllätyksiin.

  Itsellä on kyllä käsitys, että ainakin osa ”havainnoista” perustuu muualta tuotuihin papanoihin.   Ei olla nimittäin koskaan myöhemmin löydetty enää sellaisesta paikasta merkkejä liito-oravista, joissa niistä on ilmoitettu tehdyn havaintoja

 • Rane2

  ”– Tiedossa olevaa liituripaikkaa ei saa tuhota tahallaan. Mutta paikkaa joka ei ole tiedossa, saa tuhota tahallaan”

  Miten voi tuhota tahallaan liituripaikan jota ei tiedä olevan olemassa?

  ”Minun mielestä tälläinen luontokappale on paljon arvokkaampi kuin yksittäinen metsäalalla työskentelevä piruparka.”

  Luontoliiton kursseilla opetettava perusasia.

  puunhalaaja

  Lainkuuliaisena kansalaisena olen ilmoittanut kaikki kaksi löytämääni papanahavaintoa viranomaisille. Nämä eivät ole omassa metsässä, en ole saanut liito-oravia metsääni vaikka olen vienyt niille pari pönttöä.

  Olen seurannut noita kahta paikkaa pari vuotta. Eipä ole löytynyt toista kertaa saman puun alta papanoita.

  On siis aivan mahdollista, että metsänkäyttöilmoituksen myötä paljastuva havainto on todellinen, vaikka kohteesta ei enää löytyisikään papanoita.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)