Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

 • Tämä aihe sisältää 199 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa sitten AvatarGoofy toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 199)
 • Metsät /sijoitusrahastot

  Merkitty: 

  Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

  Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

  Mitä mieltä vai eikö väliä.

 • r.ritva r.ritva

  Hyvä,että täällä ollaan aidosto oman omistajuuden puolesta.Kaikki mikä metsienkin ostoissa viittaa näihin kasvottomiin houldingeihin sijoitusrahastoihin on tarkalla haravalla katsottava.Eli pitää saada lupa ja kaikki mitä helpotuksia näille ostajille annetaan on poistetta ja verotus kiinteistöverollisena.Ja pinta-alaverot päälle.Näin meilläkin yksityiset ostivat metsänsä.Meidän päättäjiä on tiukasti ohjattava,ettei metsät tai muutkaan kansantarpeen omaisuus päädy vieraiden valtojen käsiin.Kohta Suomea ei ole.Kielikinmuuttunut.Finlenskaksi.Oma kielikin on menetetty tässä rumbassa.

  Rukopiikki

  Ei kai kenenkään ole pakko maitaan rahastoille myydä. Ahneus! Tuo ihmisen perisynti. Siinä isänmaan tulevaisuus ja lasten etu unohtuu kun eurot kiiltelee silmissä.

  MaraKet

  Suomi ja kieli on jo mennyttä ja se on vihreän puolueen syytä. Eikö niille löydy valtakunnanoikeutta tai muuta.

  Mäntyranta

  Arcuksen ja Altia yhdistyminen toteutetaan lain mukaisena rajat ylittävänä absorptiosulautumisena, jossa Arcus sulautuu Altiaan ja purkautuu.

  Arkuksen osakkeenomistajat saavat 0,4618 uutta Altian osaketta jokaista omistamaansa Arcuksen osaketta kohti, eli yhdistymisen jälkeen Altian osakkeenomistajien omistusosuus Yhdistyneessä Yhtiössä on 53,5 % ja Arcuksen osakkeenomistajien 46,5 %. Uuden yhdistyneen yhtiön nimeksi tulee Anora Group Oyj. Valtioneuvoston kanslia omistaa tällä hetkellä Altia Groupista 36,24%.

  mehtäukko

  Kuten jo toisessa yhteydessä mainitsin, metsien ja maiden myynnistä kehuu itse metsänomistajien ”oma pulju”,- myhistys! Rahastoille ym. seikkailijoille rosvoava, ja kovan hinnan huudattava myhistyksen välittämä kauppa lihottaa tietysti omia pussejaan, mutta vie viimeisenkin mahdollisuuden lisämetsän saannnille kylän paikallisille.

  Hämis

  Tässä myytiin eräs alle 40 ha:n tila. Enskat lähestyy vasta ja taimikoitakin löytyy. Etelä-suomi. Ei 03 ja 04 merkittävästi.

  6 ( KUUSI )kpl tarjoajien kärjestä oli muita kuin luonnollisia henkilöitä…

  mehtäukko

  Niin,- mikä etu myhistykselle saati muille on koettaa kaupita metsätilat mahdollisimman pirun kalliilla? Jos perikunta on myymässä ja yksityisen mo ohi kaupataan hinnalla millä hyvänsä vaikka rahastoille, järjen köyhyys on mitä ilmeisin.

  R.Ranta

  Kauppa on kauppaa mehtäukko. Myyjä yrittää saada mahdollisimman kovan hinnan ja ostaja pyrkii ostamaan halvalla. Se ostaa, joka kykenee maksamaan parhaan hinnan ja pulinat pois. Se pystyy maksamaan parhaan hinnan, joka osaa metsäTALOUDEN.

  Tuo sama poru on ollut taitamattomilla aina. Aikanaan maanhankinalain aikana, ne olisi pitänyt lain varjolla kenkätä jollekin lähellä asuvalle maajussille. Metsätalousyrittämistä katsottiin kieroon ja parjatttiin kaikin mahdollisin sanankääntein (tanan koijarit ja isänmaanparturit). Siksi jokaisen metsätalousyrittäjän  pitää kiertää kaukaa MTK, eikä ainakaan ruokkia kyytä povellaan.

  mehtäukko

  Yrittää yrittää, mutta kysyinkin kokonaisuuden järkevyyttä jota myhistys kovaan ääneen toitottaa: mahdollisimman kallis välityshinta.

  Mutta kun se rikastumisen vaara ja kateus! Kylällä asuva nuori perhe ei saa mitään ekstraa perhemetsätalouttaan harjoittaessaan. Vaikka vinku- intialaiselle enemmin. Niinhän?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Naapurille voi aina myydä haluamaansa hintaan riippumatta siitä, mitä myhistys arvioi tilan hinnaksi. Itse myin naapureille kaksi erillistä lisäpalstaa (pikkuserkku sai alennusta tila-arviosta 25 %), ja loput tien toiselta puolelta rahastolle.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 199)