Keskustelut Metsänomistus Metsät /sijoitusrahastot

 • Tämä aihe sisältää 199 vastausta, 35 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 viikkoa sitten AvatarGoofy toimesta.
Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 199)
 • Metsät /sijoitusrahastot

  Merkitty: 

  Näissä tärkeintä on voiton maksimointi.Samalla metsämme voivat päätyä minnepäin maailmaa tahansa.Näissähän käsittääkseni verotuskin on keveämpää.Metsävähennys samaa kuin yksityisillä.

  Kohta siis metsämme kuten monet muutkin täälltä on myyty ulkomaiseen omistukseen.Mikä meitä suomalaisi vaivaa emmekö osaa olla ylpeitä omastamme.Tällä menolla meitä ei ole.Toivotavasti metsämme ja maaomistuksemme jatkossa säilytetään itsellämme.

  Mitä mieltä vai eikö väliä.

 • Per Ä Reikäs

  Itse sijoittajana en oikein usko jutun tekijän olettamuksia, parempi tuotto muualla, vain omalla työllä metsiä.

  mehtäukko

  R.ritva kysyi ” mitä mieltä vai eikö väliä”. On väliä. R.Ranta kehoitti jättämään pulinat pois, joka käyköön autokaupoissaan.

  Kysymys on peri-aatteellisesti hyvinkin vikaraiteille menevästä kotimaisen omistuksen murenemisesta.

  R.Ranta

  Mitä ihmeen tekemistä mehtäukon autokaupoilla on tämän asian kanssa?

  Täällä ne metsät pysyy. Ei niitä mihinkään voi viedä ja valtio voi säännellä niitä halunsa mukaan.

  Tietenkin voitaisiin laittaa rajat kiinni ja valjastaa liuta virkamiehiä paimentamaan kuka saa ostaa mitäkin ja millä hinnalla. Hyväveliverkosto kukoistamaan jne. Aika kepulia touhua, vai kuinka.

  Olen ymmärtänyt, että Suomi jos kuka on hyötynyt avoimesta kaupankäynnistä, viennistä hyvinvointia ammentavana taloutena.

   

  mehtäukko

  Tarkoitti sitä mitä lukee.

  En tule ymmärtämään niin venäl.  tonttikauppoja kuin metsätilojen muilutusta.

  mehtäukko

  Eihän yhteiskunnan tarvitsisi muuta kuin säätää edes vähän paremmat verotukselliset,perinnölliset,hallinnalliset yms. pykälät ns. perhemetsätaloutta suosivaksi. Mutta kun ei. Viherpunikit ja viherhörhöt ovat kimpussa kuin takiaiset.

  Visakallo Visakallo

  Metsien suuromistus ovat niin metsäteollisuuden kuin ympäristöjerjestöjenkin mieleen. Sen takia perhemetsätaloudelle ei enää tahdo löytyä riittävää voimaa taistella nykyistä kehitystä vastaan. Perhemetsätalouden edustajien nykyinen asema näkyy myös tällä palstalla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kyllähän metsän siirtämistä on yritetty tukea: on luovutusvoiton verovapaus, metsävähennys ja metsälahjavähennys, yhteismetsien alennettu verokanta… Kuitenkin aktiiviviljelyksessä olevaa peltoa sisältävät maatilat ovat edelleen täysin eri asemassa sukupolvenvaihdoksessa kuin pelkästään metsää sisältävät.

  Olisi varmaan hyvä, jos yksityishenkilöt voisivat vähentää lahjaverot ja perintöverot kokonaisuudessaan metsätuloista samoin kuin metsän hankintamenot. Lisäksi verokanta alennettaisiin yritysten tasolle 20 prosenttiin. Näin kilpailukyky ostossa paranisi suhteessa rahastoihin, jos pienmetsänomistusta ja metsäyrittämistä halutaan tukea.

  Scientist Scientist

  Uutisissa näkyi, että hallituksen pitkässä puoliväliriihessä oli päätetty rajoittaa metsärahastojen metsävähennysoiketta. Varmaan hyvä päätös monen mielestä ?

   

  Kalle Kehveli

  Nyt mennään rahastojen suhteen oikeaan suuntaan, kepu viimeinkin heräsi. Turve vielä pitäisi saada suomeen pääpolttoaineeksi. Hyvää kotimaista energiaa. Myös täysin tuettu soiden ojitus-ja lannoitusprojekti käyntiin.

   

  Panu Panu

  Mihin sijoitusrahastot tarvitsevat metsävähennystä kun ne eivät maksa veroa? Veron maksaa rahasto-osuuden omistaja mahdollisista voitoista.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 199)