Keskustelut Metsänomistus Metsätilakaupoilleko

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)
  • Metsätilakaupoilleko

    Artikkelit-osiossa esitellään toteutuneen pläntin kauppa. Kysymys kuuluukin,millä metsätaloudellisilla perusteilla tuollainen kannattaa lunastaa?

    • Pinta-ala 15,6 hehtaaria, koko pinta-ala varttunutta kasvatusmetsää.
    • Mäntyvaltaista puustoa 2 820 kuutiota, josta tukkipuuta 860 kuutiota.
    • Kauppahinta 141 500 euroa, 9 071 euroa hehtaarilta, 50,2 euroa kuutiolta.
  • Metsäkupsa Metsäkupsa

    Jos on tiloja ostanut, niin itsestään selväähän on kulujen laskeminen metsävähennyspohjaan. 3 % varainsiirtovero ym. ovat pikkulisukkeita kokonaisuudessa. Annelin kysymykseen, taitaa siinä tapauksessa metsävähennys tuloutua. Ulkopuoliselle myydessä tilallisen käyttämä metsävähennys on siirrettyä veronmaksua, joka lankeaa tulona.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kiitos Metsäkupsa, tämäkin kannattaa huomata tiloja ostellessa.

    Proffa Proffa

    Sen kun myy viiden vuoden päästä pois.

    mehtäukko

    V-kallo: …”Eikös metsän hinta kuitenkin aina ole se, mikä siitä maksetaan?..”

    Tämän suolaisen esimerkin oston vahvistamiseksi ei ole esitetty mitään hienoja laskutoimituksia olettamuksista,arvioista eikä luuloista. Utuista on.

    20 vuodenkin jälkeen nähdään toteutuma, mikä oli rahoituksen ja sen vaihto-ehtojen hinnat, puumäärät, kasvut,arvokasvut,myyntitulot,kulut ja tuotot…Esimerkin talous näyttäytyy tarkalleen toteutuneen perusteella ja ”mikä siitä maksetaan”. Kun ostettavan kohteen joka motti maksaa 52€ ja hintapolitiikka vain tällä hetkellä tiedetään varmaksi, eikö metsätaloudellinen riski onnistumiselle ole melkoinen?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa on ratkaiseva tekijä se arvokasvu: kuinka monta kuutiometriä ja kuinka arvokasta tulee lisää vuodessa. Tilan voi lannoittaa nyt. Kasvun ihmettä odotellessa voi metsävähennystä hyödyntää muilla tiloilla. Arvioisin että 20 vuoden päästä tilan voi vetää avohakkuulla sileäksi ja silloin sijoitukselle saa kohtuullisen koron uudistamiskulujen vähentämisen jälkeenkin. Lisäksi metsämaa jää edelleen omistukseen ellei sitten myy sitä pois.

    Tolopainen

    Metsää kannattaa nyt myydä, myyjä voittaa varmasti.

    isaskar keturi

    Saman totesin jo heti ketjun alkuun – nyt on paras hetki myydä, jos tarttee rahaa ja metsälle ei jatkajaa. Ei näin voi kauaa jatkua.

     

    Apli

    <p>Saanen olla erimieltä, onko esim Tornator tyhmä? Sehän ostaa metsiä jatkuvasti lisää.. </p>

    mehtäukko

    Kyniminen ei tullut kyseeseen, kun omat lapset jatkavat, ja tämähän on työn arvostamista = perhemetsätalouden onnistumista. Kun myhistys välittää ja kauppaa tiloja em. ostajan riskillä myös jatkajille, kumman tahon oksalla he enempi istuvat?

    Painiiko Torna ja metsärahastot samassa sarjassa?

    R.Ranta

    <p>Metsän metsätaloudellinen arvo on kaikkien tulevien tulojen ja menojen nykyarvojen erotus. Eli tullaan taas kerran kysymykseen, millä korkokannalla nykyarvoiksi muuttaminen tulisi ehdä. 1% antaa aivan eri tuloksen kuin 4%.</p><p>Tuolla Metsälehden esimerkissä puustoa oli 180 m3/ha ja hinnaksi tuli 9100 e/ha. Timppa tuolla edellä kertoi Keski-Suomen yhteismetsänsä vuotuisten tulojen ja menojen erotuksen. Heillä puustoa oli vähän esimerkkiä vähemmän eli 150 m3/ha eli Timpan metsien arvo olisi puuston mukaan suoraviivaisesti muutettuna 7500 e/ha. Kuten olemme kirjoituksista todenneet Timppa hoitaa metsiään jaksollisesti hyvin metsänhoito-ohjeiden mukaisesti. Laskenta hänen tuottoluvuillaan osoittaa pääoman tuotoksi 2 – 2,5 %.</p>

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 41)