Keskustelut Metsänomistus Metsätilarakenteen järkevöittäminen

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Metsätilarakenteen järkevöittäminen

  Uudessa keväisessä metsäpoliittisessa selonteossa kiinnitetään jälleen huomiota metsätilakoon kasvattamiseen ja tilarakenteen järkeivöittämiseen. Samaa asiaa on toivottu muidenkin tahojen toimesta. Toki näin, koska sirpaleinen tilarakenne ei hyödytä ketään.

  Mitä asian eteen on tehty? On ehdotettu poliittisia keinoja, jotka kuluttavat valtion rahoja. On ehdotettu keinoja, jotka ovat lähellä joidenkin poliittisten ryhmien intohimoja. On ehdotettu keinoja, joista pitää metsänomistajat. Ei siis ole ehdotettu mitään järkevää.

  Tuntuu siltä, että tehdyillä selonteoilla ei ole mitään merkitystä. Tilakokoa ei halutakaan oikeasti kasvattaa, vaan toive on sama kuin toivottaisiin vain auringonpaistetta ja hyvää lomasäätä.

  Ehdotan keinoa, joka ei maksa yhteiskunnalle mitään, ei ole aluepoliittisesti eikä puoluepoliittisesti puolueellinen:
  Naapuritilan puuntuottajalle etuosto-oikeus samankaltaisine rajoitteineen kuin etuostolaissa.

  Todennäköisesti jotkut tyrmäävät ehdotuksen perustuslain vastaisena. Ehdotus ei ole ongelmaton, mutta paljon suurempia perustuslailliisa ongelmia sisältyy niihin ehdotuksiin, joita poliittiset etujärjestöt ovat esittäneet tilakoon kasvattamiseksi.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Putte:
  ”Ko. lakia soveltaen rajanaapurilla olisi määräajan kuluessa oikeus lunastaa myyty puuntuotantoon tarkoitettu kiinteistö, lunastajan aseman ollessa sama kuin ostajalla.”

  Ellet satu tietämään tälläisen menettelyn nimi on pakkolunastus.
  Kuinkahan suuri yleinen etu tässä olikaan kysymyksessä? Voisihan olla että se jolta pakkolunastetaan voisi olla jopa etevämpi tuottamaan puuta kuin se pakkolunastaja.

  Selkeät ehdot pöytään ja heti kuka olisi kelvollinen pakkolunastamaan?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Gla Gla

  Lisäksi kun täälläkin suunnalla on muutama isompi omistaja, heillä naapureita riittää. Selkeä jako markkinoilla olisi varma, tavikset pudotettaisiin näin pois pelistä ja omistaminen keskitettäisiin muutamien käsiin. Oravanpyörä olisi valmis. Toisaalta yhtään en ihmettelisi, jos joissain puolueissa asiasta innostuttaisiin. Perintöverokeskusteluhan on paljastanut, keiden joukkoihin moni poliitikoista pyrkiin.

  Kiitosta täytyy antaa ketjun avaamisesta. Keskustelu on herätänyt paljon ajatuksia.

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)