Keskustelut Metsänhoito Metsätyöntekijän palkkaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)
  • Metsätyöntekijän palkkaus

    Palkkaisin muutamaksi viikoksi metsätyöntekijän varhaismetsän harventamiseen. Osaako joku kertoa miten palkkaus määräytyy ja mitä maksuja pitää työn teettäjältä itseltä ja työntekjijältä taas  palkasta pidättää. Ennakonpidätys on selviö, mutta koska en kuulu MYEL-piiriin  minun ei esim. tarvitse ottaa myel-vakuutusta, eikä kuulemma työntekijänkään, miten nuo muut maksut. Niitä sivukuluja on monenlaisia, olen niistä jonkin verran tietoinen, mutta mitä niistä on tässä tapauksessa velvollisuus suorittaa? Oletteko maksaneet palkan raivattavan alueen koon perusteella vai miten?

     

  • arto arto

    https://www.palkka.fi/palkkalaskuri/        Tuolla voi laskeskella. Tai antaa jonkin tilitoimiston hoitaa kaikki. Voi palkata tunti/ urakka hinnoittelulla.

    harrastelija harrastelija

    Ehkä selvintä olisi ottaa yrittäjämetsuri. Silloin maksaa selvän laskun mukaan ja vähentää sen sitten metsäverotuksessa.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Helpointa se on (verotuksen kannalta) harmaalla alueella, 10€/h käteen.

    Mutta onhan noita palveluita, joilla menee pykälien mukaan. Googlella lisää.

    palkkaus.fi

    suoratyo.fi

    Rami
    TES-vastuuryhmä

    Jätkä

    Ensimmäiseksi kannattaisi varmistaa, että tarjolla oleva henkilö osaa tehdä oikeanlaisen jäljen. Jos omasta mielestä kannot eivät saa olla yli kymmensenttisiä, se pitää varmistaa, jos tiheyttä ei osata tehdä kettalla kuntoon, on sen korjaaminen hyvin työlästä.

    Metsuriyrittäjällä on varmasti näyttöä työn laadusta. Aikapalkkaus on yhsinkertainen, kunhan taksa sopii molemmille.

    Taneli on maksanut hyvälle yrittäjälle lyhyellä työmatkalla sopivaa tuntipalkkaa ja kaikki on varmaan verottajan kanssa sovittu.

    Yksi varma nakki olisi tilitoimiston kautta, jos haluaa pelata varman päälle.

    oksapuu

    Yrittäjämetsuri tekee työstä tarjouksen ja laskuttaa kun on valmista…

    Noinhan se nykyisin menee…

    Burl

    Vastaan aiheen vierestä.

    Nykyään on nohevan kaverin vaivatonta ryhtyä ns. kevytyrittäjäksi. Firmaa tai edes toiminimeä ei tarvitse perustaa. Tämmöisen laskutuspalvelun tarjoavia organisaatioita on paljon, Op-ryhmästä pikkutoimijoihin. Sinällään yksinkertainen, mutta äkkinäiselle työläs kirjanpito ulkoistuu kohtuullista korvausta vastaan. Työn tekijä naputtelee atk:lla laskun, jonka asiakas saa. Maksuliikenne kulkee laskutusfirman kautta, se vähentää lakisääteiset kulut yms. ja tekijä saa palkan tililleen.

    Itse en palkkaisi ketään suoraan nykyään. Yksinyrittäjäksi ryhtyminen on niin helppoa, että jos kynnys tekijällä siihen on liian korkea, kertoo tämä oma-aloitteisuuden puuttesta, mikä yleensä on huono merkki.

     

    jees h-valta

    Revalla on halpoja metsureita jos kympin käteen tulee laatua tekemään. Taitaa olla Viron epämetsurien taksoja.

    Jätkä

    Ei metsurien tunripalkat ole ihan päätä huimaavia, mutta toki tuntipalkan lisäksi tulee muitakin kustannuksia, jos kerran olllaan rehellisin aikein liikkeellä.

    Esim vakava tapaturma voi tulla arvaamattoman hintavaksi työnantajalle, samoin mahdollisuus joutua verottajan silmätikuksi on aina olemassa.

    Henkilökohtaisesti en palkkaisi, enkä ottaisi työkaveriksi Virolaisia, Puolalaisia, Venäläisiä  ammattitaidottomia kavereita – huipputaitoinen olisi eri juttu.

    Myös heidän hyväksikäyttönsä alipalkoilla ja ilman normaaleita sosiaaliturvaan liittyviä maksuja on mielestäni vähintään riistämistä.

    Metsuri motokuski

    Itse olen huomannut että nämä kevytyrittäjyydet sopii vain sellaisille henkilöille jotka eivät vielä tiedä alkaako yrittäjäksi vai. Kun päätös on tehty niin ilman muuta yrittäjäksi  tai palkkametsuriksi miten se kullekkin sopii. Nämä kevytyrittäjien asioita hoitavat tietenkin ottavat provikan tuntiveloiteuksesta joka täytyy laskuttaa työnantajalta. Minusta tämä kevytyrittäjyys on vain välivaihe.

    Sitten on erikseen ne yrittäjät jotka ovat henkilökohtaisessa konkurssissa. Nehän käyttävät kevytyrittäjyyttä paljon.

    Burl

    Metsuri motokuski: onhan se ehkä noinkin. Itse laskutan kevytyrittäjästatuksella sivutoimisesti tekemiäni juttuja: mm.  metsäsuunnittelua, metsurintöitä, kirvesmiehentöitä. Ainakaan vielä ei ole intoa alkaa oikeaksi yrittäjäksi. Laskutuspalvelu taitaa veloittaa noin 5 % liikevaihdosta, mitä pidän kohtuullisena. Muutama kaveri työllistää itsensä toiminimellä ja hajoilee paperitöiden määrään.

    Ennen kaikkea tämä on vaivatonta työn teettäjälle ja tekijälle. Lakisääteiset maksut tulee kuitatuksi, vastuuvakuutus on voimassa jne. Laskut ovat metsäpuolella metsäverovähennyskelpoisia, nikkaroinnissa usein kotitalousvähennys on mahdollinen. Moni homma jäisi tekemättä tai tulisi tehtyä firaabelisti ilman tämmöistä itsensä työllistämisen muotoa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 79)