Keskustelut Metsänhoito Metsätyöntekijän palkkaus

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)
  • Metsätyöntekijän palkkaus

    Palkkaisin muutamaksi viikoksi metsätyöntekijän varhaismetsän harventamiseen. Osaako joku kertoa miten palkkaus määräytyy ja mitä maksuja pitää työn teettäjältä itseltä ja työntekjijältä taas  palkasta pidättää. Ennakonpidätys on selviö, mutta koska en kuulu MYEL-piiriin  minun ei esim. tarvitse ottaa myel-vakuutusta, eikä kuulemma työntekijänkään, miten nuo muut maksut. Niitä sivukuluja on monenlaisia, olen niistä jonkin verran tietoinen, mutta mitä niistä on tässä tapauksessa velvollisuus suorittaa? Oletteko maksaneet palkan raivattavan alueen koon perusteella vai miten?

     

  • Visakallo Visakallo

    Itselläni on vasta 46 vuotta työuraa takana, enkä tunne itseäni ollenkaan fossiiliksi, vaikka työpaikan vanhin nyt olenkin. Tänäänkin on taas oikein mukava päivä lähteä mielekkäisiin töihin. Samalla voi jo alkaa suunnitella tulevia kesäreissuja ja syksyn matkailuohjelmaa.

    Lisäksi nyt kun on riittävän paljon tullut kierrettyä metsiään raivaussahan kanssa, on suuri nautinto käydä välillä vilkaisemassa, kuinka nuoremmat ammattilaiset hoitavat ne hommat.

    Tolopainen

    Ei minun tarvitse rahan ansaitsemisen takia mihinkään erityiseen paikkaan lähteä, kyllä 10 milj€ liikevaihtoa voi tehdä ihan kotikoneella jos viitsisi.

    Visakallo Visakallo

    Voisin minäkin tehdä työt myös kotona, mutta työkavereita ei näkisi, ja silloin parhaat jutut jäisivät kuulematta ja puhumatta.

    Tolopainen

    Kannattais ajatella sitä hiilijalnjälkeä, miksi pelkkien juttujen takia pitää polttaa 10l bensiiniä päivässä. Tänään on paljon tärkeämpää tekemistä kuin työt, pitää seurata hallituksen nimitystä, en joutaisi nyt lainkaan töihin.

    Jätkä

    Ei Tollon tarvitse murehtia hallituksen muodoista, eikä työasioista. Ne asiat on vähemmän tollojen hoidossa. Kunhan katsot, että et harjoita lisääntymistoimintaa. koska Tollojen kiintiö on jo ylitetty.

    Kun ajelee RE 85 – taikka MY-polttoaineella, niin hiilijalanjäjkeä ei tule päivässä enempää kuin Tollon pontikkapannun viikottaisesta käytöstä.

    Metsuri motokuski

    Minusta tuo tolopaisen kirjoitus on nyt ihan kadehtimista. Ne jotka haluavat tehdä työtä ja nauttivat siitä niin miksi ihmeessä se pitäisi poistaa. Maksaavathan nämä työntekijät kuitenkin melkoisesti veroa, joka osaltaan kompensoi eläkemaksuja ja tuo tuloja myös yhteiskunnalle. Työnteko tai jouten olo on jokaisen oma valinta joten miksi ihmeessä sitä pitäisi rajoittaa. Tolopainen saa olla kotona tekemättä mitään ,jos kerta haluaa ,mutta kaikkille se ei sovi.

    Puuki

    Auton polttoaineen co2-päästömaksuina maksetaan melko rasvanen vero. Jos auto kuluttaa 7-10 l/100 km ja ajokilometrejä on esim. muutamia tuhansia km/vuosi , niin valtion voi hyvinkin ajatella käyttävän  osan siitä verokertymästä vaikkapa juuri metsänkasvatuksen edistämiseen . Suurin osa autoilun veroistahan menee ihan muualle kuin tieverkon parantamiseen.  Silloin päästöt kompensoituu kirkkaasti, kun tehdään esim. taimikonhoitoja  valtion lisäpanostuksella jolla silläkin on vaikutusta tulevaisuuden puusatoon ja erit. hyvin hiiltä sitovan tukkipuun määrään.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Kannattais ajatella sitä hiilijalnjälkeä, miksi pelkkien juttujen takia pitää polttaa 10l bensiiniä päivässä.”

    Kyllä minä yhdellä litralla/päivä olen tähän asti siellä päivätyössäni käynnistä selvinnyt. Eiköhän tämän maapallon ilmasto sen kestä. Tietysti kun siellä kahvitauolla oikein niille hyville jutuille nauretaan, pääsee yläpäistämme hiilidioksidia ilmakehään melkoinen määrä. Jollakin saattaa samaan aikaan vahingossa päästä myös pieni turaus metaania alapäästä.

    pihkatappi pihkatappi

    Paivikki61 voi katsoa netistä raivaustaksan perusteet. Ruotsalaisen opinnäyte vuodelta 2017, Metsä groupin taimikonhoidon vaikeusluokitus. Siellä sivulla 19 näkyi olevan taksataulukko.

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)