Keskustelut Metsänhoito Metsätyöntekijän palkkaus

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 79)
  • Metsätyöntekijän palkkaus

    Palkkaisin muutamaksi viikoksi metsätyöntekijän varhaismetsän harventamiseen. Osaako joku kertoa miten palkkaus määräytyy ja mitä maksuja pitää työn teettäjältä itseltä ja työntekjijältä taas  palkasta pidättää. Ennakonpidätys on selviö, mutta koska en kuulu MYEL-piiriin  minun ei esim. tarvitse ottaa myel-vakuutusta, eikä kuulemma työntekijänkään, miten nuo muut maksut. Niitä sivukuluja on monenlaisia, olen niistä jonkin verran tietoinen, mutta mitä niistä on tässä tapauksessa velvollisuus suorittaa? Oletteko maksaneet palkan raivattavan alueen koon perusteella vai miten?

     

  • Visakallo Visakallo

    Vuosilomat eivät ole ongelma, mutta saikuttaminen on erityisesti julkisella puolella. Siellä se menee jo keskimäärin yli kahden viikon/työntekijä/vuosi. Se on oikeasti hurja luku, ja tuo työnantajalle kaikkein eniten kulua ja harmia.

    Metsuri motokuski

    Voisko tuo saikuttaminen johtua siitä että työtä on enemmän kuin tekijöitä ? Täällä on ihmeen paljon asiantuntijoita jotka tietävät virkamiesten työstä ja työpaineesta vaikka eivät ole pätkääkään virkamiehenä työtä tehneet. Harvinaisen asiantuntevaa porukkaa. Minulla on yli 30 vuoden ura virkamiehenä ja sen jälkeen renkinä yksityisessä metsäkonefirmassa kuskina. Sekä yksityisenä yrittäjänä metsurina. Uskon että jotain voin verrata. Sen verran sanon että kyllä te veronmaksajat osaatte painetta lyödä sinne virkamiesten suuntaan että turha on huolissaan olla.

    husku550xp

    Lomat on laiskoja varten

    arto arto

    Näin palkallisena pakko pitää ja saa muhkeat lomarahat. Tulihan talvella pidettyä yli kuukausi.

    Tolopainen

    Metsuri motokuski tietää miltä tuntuu siirtyä 30v levon jälkeen työhön. Se lienee vanhalle virkamiehelle järkytyksen paikka, olet ehkä ainut Suomessa, joka noin on tehnyt.

    Metsuri motokuski

    Tolopaiselle sen verran että toki muutos oli iso. Itse työskentelin henkilö ja budjettitalouden parissa ja työsarkaa oli varmaan ihan riittävästi. Ne pitkät vuosilomat joista moni kadehtii meni usein työpaikalla ja puhelimeen vastatessa ja päivystäessä laiturin nokassa. Vuosilomat tuli pidettyä pätkissä aina töiden lomassa miten töiltäni ehdin. En voi mitenkään sanoa että lähtöni jälkeen opin töitä tekemään. Mutta toki työn luonne muuttui enemmän fyysiseksi ja henkinen työkuorma väheni murto-osaan.

    Kyllä niitä työpaikan vaihtajia on vain aika paljon kumpaankin suuntaan.

    Tolopainen

    Minulla on myös 33v työura, eikä olisi tullut mieleenkään lähteä eläkeläisenä enää viemään nuorempien töitä ja lisäksi muutaman satasen kuukausipalkalla, kun verottaja olis vienyt tuloista yli 50%. Eikö noita työssä olevia eläkeläisiä yhtään hävetä oma toimintansa, kun ovat alkaneet köyhäilemään.

    Visakallo Visakallo

    Ainakin meilläpäin monista osaavista eläkeläisistä on tullut yrittäjiä. Silloin verotuskaan ei kiusaa. Tekevät sen verran töitä mikä tuntuu sopivalta. Kaikki kun eivät viihdy päivästä toiseen huoltoasemien viisastenkerhoissa ja netin keskustelupalstoilla arvostelemassa toisten tekemisiä, tekemättä itse mitään.

    Tolopainen

    Kannattaa keskittyä rahan ansaitsemiseen eikä työssäkäyntiin näin eläkkeellä. Kadultakin löytää rahaa päivässä enemmän kuin töistä saisi.

    Visakallo Visakallo

    On aloja, joissa kaikkein paras tietämys kehittyy vain pitkän kokemuksen kautta. Olisi yhteiskunnallista tuhlausta, jos esim. lääkärin, juristin, talousosaajan tai suunnittelijan tieto ja kokemus pitäisi heittää romukoppaan silloin kun eläkeikä tulee täyteen. Ainakin minä olen saanut kaikkein parhaimmat neuvot ja palvelut sellaisilta pitkän kokemuksen ammattilaisilta, jotka ovat riittävän monissa liemissä keitetty.

Esillä 10 vastausta, 61 - 70 (kaikkiaan 79)