Keskustelut Puukauppa Metsävaratiedon panttaus?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
 • Metsävaratiedon panttaus?

  On jotenkin täysin käsittämätöntä, että metsävaratietoja pitäisi jotenkin pitää piilossa. Siis keltä ja miksi?

  Minä toivotan kaikki alasta kiinnostuneet tahot milloin vain tutustumaan metsiiini ja puuvarantoihini/puustopääomaan.

  Ketä se häiritsee, jos minulla on hyvät metsät ja paljon motteja metsässäni? Päinvastoin.

  Kyllä tämä kansakunta ja metsänomistajat (osin) ovat tyhmää porukaa!

  Mitähän Jees-valta nyt vastaa????

  Pitää ihan oikeasti kysyä, että mikä JEES-mies oikein on? Jutut metsäasioista ovat täyttä hebreaa, kuten jokut palstalaiset ovat jo useasri todenneet.

  Olen tähän saakka pidättäytynyt ao. kommenteista, mutta nyt minäkin vajoan alle yleisen sivistyksen.

  Kaunista kevättä kaikille!

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Yhtäältä perisuomalainen kateus, toisaalta käyttörajoitusten pelko estävät julkistamisen. Kuten tuolla ”Metsään.fi usko mennyt!” ketjussa kirjoitin, käytännön toimintaa se helpottaisi. Voisiko katselun rajata (tai onko jo rajattu) niin, että metsänomistaja voisi antaa tietoon pääsyn niille ammattilaisille, joille haluaa?

  Burl

  Julkinen metsävaratieto toki varmasti helpottaisi teollisuuden puunhankintaa laajassa mitassa.

  Tiirolan kommentti MT:ssä kuvaa hyvin tiedonjulkistamiseen sisältyvän riskin: ”Sen jälkeen kansainvälinen Greenpeace voisi rakentaa metsävaratiedon ja metsänkäyttöilmoitusten perusteella järjestelmän, jonka avulla järjestö näkisi heti, jos esimerkiksi metsänomistaja Tiirola aikoo hakata yli 100 vuotta vanhan kuusikon”, Tiirola maalailee.”

  Jalkasen esittämä ajatus rajoitetusta tiedonjulkistamisesta on mielestäni hyvä. Toisaalta, passiivinen metsänomistaja melko varmasti pysyisi passiivisena eikä potentiaalisia leimikoita saada ostomiehen tietokoneen näytölle. Aktiiviset puuntuottajat taas tekee tai teettää leimikoita hoitotarpeen ja hakkuumahdollisuuksien mukaan. Itse näen, ettei tilojeni metsävaratiedon julkistaminen muuttaisi tilannetta puukaupanteon suhteen juuri millään tavalla. Nytkin on leimausselosteita tehtyinä ja tieto näistä paikallisilla puunostajilla. Kauppaa tehdään aikanaan, kun kiireellisiä kohteita ei ole.

  Timppa

  En kyllä tunnista mitään etua siitä, että joku ulkopuolinen saisi luvan katsella esim. meidän metsävaratietoja. Haittoja saattaa kyllä tulla esiin kuten tuossa edellä todettiin.

  Jätkä pätkät

  Ei siitä sinällään mitään haittaakaan olisi. Metsäsuunnitelmien luovutus – lukutilaisuudessa MO-t yleensä julkaisi pelkonsa, että puunostajat saavat tietoonsa puuvarat.
  Sehän ei haittaa pätkääkään.
  Metsäkeskuksellahan on suunnitelmista kaksoiskappaleet – ainakin oli ennen.
  MHY:lläkin oli ainakin tapauksia, joissa toimistot olivat samoissa huoneistoissa, mutta myös Metsäliiton kaiffarit pääsivät ainakin Etelä-Pohjanmaalla lähes järjestään käsiksi samoihin tietoihin, jos halusivat.
  Katson kuitenkin, että mitään haittaa ei olisi, vaikka ammattilaisten keskuudessa tieto kulkisikin.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Mistä ne ostomiehet tietää kenelle pitäisi soittaa ja kenellä passiivisella olisi kiireellistä hakattavaa jos näitä ei avata? Mä en ymmärrä mitä aktiivisen metsänomistajan joka tekee metsähoidon metsien kilpailutuksen ajallaan pitäisi vastata satunnaiseen puheluun joltakin? ”Joo myyn heti ensimmäiselle soittajalle koska soittaja on voittaja?”

  MTK kyllä suojelee metsiä hakkuilta ja hoitonpiteiltä paljon enemmän kuin Greenpeace. MTK esitti taimikoiden inventointien lopettamistakin, nyt kun taimikoihin olisi kiinnitettävä erityisesti huomiota! Lienee vaikea perustella uusia etuja ja palkintoja metsänomistajille huonosti tehdystä työstä jos tietoa metsien heikkenevästä kunnosta rummutetaan kaikkialla.

  Rane

  Siis mitä ja missä MTK on vaatinut lopetettavaksi?

  jees h-valta

  En ajatellut tällaiseen otsikkoon ottaa edes mitään kantaa mutta täällä keskusteluissa olen näköjään NIIN tärkeässä asemassa että jo aloituksessa suorastaan HUUDETAAN minun mielipidettäni!
  On täällä aika outoa sakia vaikka minä kait sitten se oudoin olenkin kait.
  Kerron nyt mielipiteeni otsikon aiheesta: Se on täsmälleen sama kuin aloittajan. Eli annan luvan ja tulen vaikka esittelemään jos jotakuta kiinnostaa. Ja kaikesta päätellen kait sitten sekin kiinnostaa, vai?

  Jätkä pätkät

  Ei kuule Jesse kiinnosta pätkääkään, ellei sinulla ole jotain varsin ihmeellistä metsässäsi, jota toki epäilen.

  Kalle Kehveli

  Lähes maattomillahan nämä tiedot kiinnostaa…

  Rane

  Voisitko täsmentää AR?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)