Keskustelut Puukauppa Metsävaratiedon panttaus?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)
 • Metsävaratiedon panttaus?

  On jotenkin täysin käsittämätöntä, että metsävaratietoja pitäisi jotenkin pitää piilossa. Siis keltä ja miksi?

  Minä toivotan kaikki alasta kiinnostuneet tahot milloin vain tutustumaan metsiiini ja puuvarantoihini/puustopääomaan.

  Ketä se häiritsee, jos minulla on hyvät metsät ja paljon motteja metsässäni? Päinvastoin.

  Kyllä tämä kansakunta ja metsänomistajat (osin) ovat tyhmää porukaa!

  Mitähän Jees-valta nyt vastaa????

  Pitää ihan oikeasti kysyä, että mikä JEES-mies oikein on? Jutut metsäasioista ovat täyttä hebreaa, kuten jokut palstalaiset ovat jo useasri todenneet.

  Olen tähän saakka pidättäytynyt ao. kommenteista, mutta nyt minäkin vajoan alle yleisen sivistyksen.

  Kaunista kevättä kaikille!

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Jotenkinhan se pitäisi ulottaa siihen porukkaa ulottaa eli 30%, jotka ovat metsätalouden ulkopuolella. Ihan sama miten nyt pieni piiri pyörii. Miksi passiivisia pitää suojella rikastumiselta? Oikeesti kaikessa on järkeä mitä MTK vastustaa.

  Kalle Kehveli

  Edelleen jokainen hoitakoon omaisuuttaan miten haluaa, vaikka polttakoon tai lahjoittaa sen mustalaisille. Muille se ei kuulu.

  harrastelija harrastelija

  $ delleen jokainen hoitakoon omaisuuttaan miten haluaa, vaikka polttakoon tai lahjoittaa sen mustalaisille. Muille se ei kuulu.
  Lähetetty: 13 min sitten
  Lähettäjä: Kalle Kehveli $

  Onhan se noinkin kuten KK päättelee omaisuuden ja yleensäkin rahojensa kohdalla. Varsin lähellä on aika jolloin Suomi oli niin riippuvainen metsän osalta, että oli pakko lailla säädellä sen käyttöä.

  Nyt metsälakia on löysätty, mutta metsän merkitys varsinkin vientiteollisuuteen ja sitä myötä koko kansan hyvinvointiin on niin suuri, että kannattaisi valveutuneen metsänomistajan miettiä tätäkin puolta.

  Yhteiskunnan hyvinvoinnin myötä tulee mo:llekin pieni eurovirta 🙂

  Metsuri motokuski

  Tuo asia tosiaankin korjautuisi helposti niin että jokainen metsänomistaja antaisi selusoikeuden metsävaratietoihin metsään.fi sovelluksella. Silloin tiedot välittyvät paikallisille yrityksille jotka ovat ostaneet selausoikeuden kyseiseen kuntaan metsään.fi kautta.

  Itse olen ostanut oikeuden tuohon järjestelmään ja käytän sitä niin että selaan kyseisen metsänomistajan tiedot läpi ja katson onko niissä taimikonhoito tai istutustöitä. Jos niitä löytyy niin kysyn kyseiseltä metsänomistajalta tarviiko hän palvelua metsänsä osalta. Parasta olisi jos metsänomistaja tiedoissa olisi aina sähköpostiosoite, jolloin voisin välittää kyselyn sitä kautta eikä metsänomistajaa tarvitse häiritä kesken työpaivän tai iltaisin.

  Jos metsäomistaja tarvii palvelua niin teen tarjouksen kyseisestä työstä. Järjestelmä on yksinkertainen ja helppo.

  Minua ei todellakaan kiinnosta muut tiedot metsänomistajien metsistä kuin ne jotka liippaavat omaa toimialaani. Uskon että kysesellä sovelluksella metsänomistaja saa edullisimman tavan hoitaa metsiään jos itse ei ehdi tai kykene sitä tekemään.

  koivunkaataja

  Taidanpa pantata ”tiedot”, sain nimittäin metsäkeskukselta monikymmen sivuisen nipun karttoja joihin oli merkitty kuvioittain hoitotoimenpiteitä ja hakkuutarpeita.
  Näistä tiedoista yli puolet on virheellisiä.
  En lähetä virheelisiä tietoja eteenpäin muiden ja omaksi riesaksi.

  Rane

  Niin,ehkä tulevaisuudessa terveysalan yritykset voivat selailla terveydenhuollon tietojärjestelmistä ihmisten tietoja ja tehdä tarjouksia erinäisistä hoidoista ja lääkeaineista.

  Reima Ranta

  Onhan metsään.fi jo huomattava parannus entisestä, jolloin tieto oli vain viranomaiskäytössä kustannuksitta. Nyt metsävaratieto on sentään jo omistajienkin käytössä, minkä he voivat jakaa haluamilleen toimijoille.

  Mikään ei estä metsäpalveluyrittäjää tiedustelemasta omistajalta pääsyä järjestelmään. Omistajan asia on sitten päättää, kenen kanssa hän haluaa toimia.

  Jos on vakuuttunut metsätalouden osaamisestaan, niin eihän sitä toisia kannata rikastuttaa ja kadehtia. Pitää yrittää tietenkin itse. Sillähän on parhaat edellytykset metsätaloudessa pärjätä, joka homman osaa. Korko ei ainakaan nyt ole esteenä. Jos korko pysyy nykytasolla, niin metsiä myydään alehintaan.

  Ainakin minun muutamien kymmenien vuosien kokemukseni osoittaa, että tulos on syntynyt ennen muuta kaupankäynnistä – vähemmän metsänhoidosta.

  Metsänomistus on harjoitetun metsäpolitiikan johdosta vinoutunut jota pystykauppa on vielä kumuloinut. Huomattava osa omistuksesta on sellaisissa käsissä, jossa kaikki päätöksenteosta lähtien on ulkoistettu ja omistukset lapsellisen pieniä. Ei siis mikään ihme, että homma ei kannata eikä kiinnosta. Metsätalous tulisi olla normaalia yritystoimintaa ja omistukset 10-100 kertaisia.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  ”Jos korko pysyy nykytasolla, niin metsiä myydään alehintaan.”

  Yhteys ???

  Metsuri motokuski

  RR kirjoitti: Mikään ei estä metsäpalveluyrittäjää tiedustelemasta omistajalta pääsyä järjestelmään. Omistajan asia on sitten päättää, kenen kanssa hän haluaa toimia.

  Tuossahan se ongelma onkin. Kuinka saan helposti ja edullisesti ne metsänomistajatiedot. Maamittarin tiedot isommista hauista ovat maksullisia ja metsäkeskuksen virkamiehillä on muutakin tekemistä kuin vastata metsäpalveluyritysten kyselyihin. Järjestelmässä nuo tiedot ovat jo tallennettu. Jotenkin outoa on että metsänomistaja sektori itse haluaa pitää suljettuna järjestelmää kateuden pelossa. Jos jonkin varallisuus halutaan selvittää niin saahan sen selville muita reittejä kuitenkin. Eihän tiedon julkisuus poista sitä tosi asiaa että metsänomistaja saa edelleen päättää kuka hänen metsiään hoitaa tai puita ostaa.

  Ehkä moni metsänomistaja ei ole hoksannnut kuinka suljettu tämä metsäsektori nykyään on ja kuinka osto ja työsuoritteita ohjailee vain muutama taho. Tulokset ovat luonnollisesti sen mukaiset.

  Lopuksi RR tuntui kantavan myös huolta metsäsektorin vinoutumisesta. Mistähän sekin johtuu vai onko se sittenkään vinoutunut kun muutoksille ei olla valmiita ?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsään.fi järjestelmään pitäisi rakentaa (ellei jo ole) ominaisuus, jolla metsänomistaja voi tarjota taimikoita hoidettavaksi ja metsäpalveluyrittäjät sitten voivat tehdä tarjouksen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 50)