Keskustelut Puukauppa Metsävaratiedon panttaus?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)
 • Metsävaratiedon panttaus?

  On jotenkin täysin käsittämätöntä, että metsävaratietoja pitäisi jotenkin pitää piilossa. Siis keltä ja miksi?

  Minä toivotan kaikki alasta kiinnostuneet tahot milloin vain tutustumaan metsiiini ja puuvarantoihini/puustopääomaan.

  Ketä se häiritsee, jos minulla on hyvät metsät ja paljon motteja metsässäni? Päinvastoin.

  Kyllä tämä kansakunta ja metsänomistajat (osin) ovat tyhmää porukaa!

  Mitähän Jees-valta nyt vastaa????

  Pitää ihan oikeasti kysyä, että mikä JEES-mies oikein on? Jutut metsäasioista ovat täyttä hebreaa, kuten jokut palstalaiset ovat jo useasri todenneet.

  Olen tähän saakka pidättäytynyt ao. kommenteista, mutta nyt minäkin vajoan alle yleisen sivistyksen.

  Kaunista kevättä kaikille!

 • harrastelija harrastelija

  Metsään.fi:n tiedothan soi antaa julki niille toimijoille joille haluaa.
  ”Maattomathan ovat eniten kiinnostuneita” tämä pitää paikkansa ainakin pienissä yhteisöissä. Olipa metsät naapureiden tiedossa tai ei, niin ainakin kuvitellaan, jos ei tiedetä.

  Tuo verottajan nimetön trollitoiminta on osoittanut sen, kuinka paljon ympäristö seuraa sellaista, joka pyrkii aktiivisesti hoitamaan asioitaan.
  Esim. puukaupoista on joku tuttu käynyt verottajalle ilmiantamassa ilman aihetta, koska veroilmoitus on tehty.

  Jotenkin tuntuu, että tuo aiheeton trolliminen on perustuslain vastainen ja siitä tulisi ”nimetön” ilmiantaja saada vastuuseen! Tämä toiminta vastaa Stalinin aikaa.

  Yllättävästi aloittaja nimeää jonkin keskustelijan!
  Huutokauppakeisaria lainaten, minusta Jees-Harjavalta on tämän palstan suola 🙂

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  ”Taimikoiden maastotarkastukset pitäisi lopettaa. Näin saatavat säästöt sallisivat laserkeilausten tekemisen nykyistä useammin, mikä varmistaisi ajantasaiset puustotiedot, toteaa elinkeinopäällikkö Marko Mäki-Hakola.”

  Taimikoiden huono kunto paljastuu maastotarkastuksissa. Laserkeilaus ei varmasti kerro samaa.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Taimikoiden maastotarkastuksia.

  Rane

  Niin.kun näihin ilmeisesti käytetään samaa (rajallista) rahaa kumpi on hyödyllisempi?

  kuusessa ollaan

  Jos suojelualueita haluaa jokin porukka etsiä, niin Paikkatietoikkunasta saa riittävän tarkasti etsittyä suuremmat vanhat metsäalueet. Siellä näkyvät hyvin suojelumetsätkin tumman sinisenä…

  Mutta, onko tosiaan kunkin metsävarat yleistä tietoa, se onkin toinen juttu. Eipä muustakaan varallisuudesta jaeta kovin tarkkaa tietoa, ellei sitä ole todella paljon, tai yritystoimintaan kuuluvaa. Onkohan muutoin maanviljelijöiden peltotiedot tai kasvilajistot yleisesti kaikkien tiedossa?

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Paikkaansa pitämättömän metsävaratiedon tiheämpi päivitys ja huomion vähentäminen taimikoiden tilasta vai huomion kiinnittäminen paikkaansa pitäviin menetelmiin taimikoiden todellisesta tilasta? Riippuu mistä näkövinkkelistä asioita ajetaan. Mitään Tekemättömän Kaitsiminen?

  Visakallo Visakallo

  Jos metsävaratiedot haluttaisiin saada ajan tasalle, pitäisi metsänomistajille maksaa palkkio omien tietojen päivittämisestä.
  Se voisi koostua perusmaksusta + kuvioiden määrän mukaan maksettavasta korvauksesta.
  Annettujen tietojen oikeellisuutta valvottaisiin pistokokein.
  Kateuttahan tämäkin systeemi saattaisi joissakin aiheuttaa, mutta olisi ylivoimaisesti edullisin ja kustannustehokkain tapa saadat metsävaratiedot tarkemmiksi kuin nyt.

  Visakallo Visakallo

  Kerro ihmeessä Lumppi meille muillekin, mistä avoimesta materiaalista nämä kertomasi ”riittävän tarkat” tilakohtaiset tiedot saamme!

  Metsuri motokuski

  Mahtava uudistus olisi tuo tietojen selausmahdollisuus. Voisin tarjota paljonkin maanomistajille taimikonhoitotöitä jos tiedot vain saisi jostain ulos vaikka metsään.fi kautta. Nythän niitä ei saa kuin maksullisesti maamittauslaitokselta ja eikä metsäkeskuksen virkamiehetkään niitä jouda antamaan.

  Tietohan on julkista tietoa mutta nyt sitä tietoa saavat vain viranomaiset, puuyhtiöt ja mhy:t selata. Meiltä metsäpalveluyrityksiltä kyseinen oikeus puuttuu. Tämä rajattu oikeus kaventaa kilpailua metsäalalla ja sitä kautta lisää kustannuksia lähinnä metsänomistajille.

  Korostan vielä että kyseessä ei ole kateus toisen omaisuuteen vaan tarkoitus on tarjota metsänhoitopalveluita ja kilpailuttaa niitä avoimesti metsänomistajille. Nythän homma menee niin että yhtiöt ja mhy:t tekevät hoitosopimukset ja linkittää ne aliurakoitsjoille ja ottavat siitä sievoisen summan välistä tekemättä mitään.

  harrastelija harrastelija

  Saahan ne tiedot mo:n luvalla siirrettyä metsään.fi:stä sille kelle mo on luvan antanut. Kannattaisi tätä mahdollisuutta mainostaa voimakkaasti jotta mo:t antaisivat luvan.

  Niinkuin metsuri motokuski tuossa perusteli, niin toimijoille annettu selauslupahan palvelee metsän omistajia!
  Suuri joukko varsinkin etämetsänomistajia ei tiedä ollenkaan kaukana asunnostaan sijaitsevan tilan lähialueilla olevia toimijoita.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 50)