Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)
 • Metsäveroilmoitus

  Merkitty: 

  Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

  Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

 • MaalaisSeppo

  Itse olen toistaiseksi täytellyt veroilmoitukset hyvällä menestyksellä. Tappiota on pystynyt näyttämään lähes joka vuosi. Viime vuosi on helppo nakki, kun en ole puuta myynyt. Pelkkää tappiota.

  Tolopainen

  Laitoin jo viimeviikolla alv-ilmoituksen verottajalle, kun on saamista pitää sijoittaa nuokin rahat poikimaan.

  KeLo

  Sinällään aika erikoinen suhtautuminen, kun ollaan erinomaisen iloisia siitä että tehdään metsätaloudessa tappiota.

  pihkatappi pihkatappi

  Kassavirta plussalle ja tulos nollille, niinhän sitä yritetään. Suurin kulunki oli lannoitteet (4tn) ja raivaussahan ja moottorisahan bensat. Hakkuutuloja oli 9000 euroa ja kemeratukia 6000 euroa ja ostokuittien + matkakulujen summa reilu 5000 euroa ja poistot alle 100 euroa, eli positiivinen kassavirta tuli selkeästi ja tulos kuitenkin -1600 euroa. Ilman lannoiteinvestointia tulos olisi ollut lähellä nollaa. Hankintahakkuuillahan tuo tulos saadaan tappiolle.

  Visakallo Visakallo

  Taitaa olla niin, että heidän sponsoreinaan ovat eläkefirmat, joten ei ole pikkurahan tarvetta metsästä.

  MaalaisSeppo

  Eläkkeellähän tässä eletään. Eläkkeellä on aikaa tehdä hankintahakkuita, jotka helposti tuottavat ”tappiota”. Tänään olikin hyvä hakkuukeli.

  Tolopainen

  Miten ne tappiota tuottaa, eikö olisi parempi lopettaa silloin.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Itse  on kirjanpito ja veroilmoitus tullut vuosittain tehtyä.Kuitteja oli 70 kpl,joista tiemaksuja liki kolmannes.Kuittimäärän olen pitänyt pienenä,esim. sahabensakuitti aina 30 lt ja teräöljyt kerran vuoteen ostan ym.Voitollista oli ja metsävähennyksen ansiosta taitaa kymppitonni ns. palautusta aikanaan tulla.Sähköisesti ilmoittelen,kunhan ensin metsäfirmat ja yhdistys lähettävät vuosiyhteenvedon.Kerran lähetin verotuksen aikain ja oli pieni heitto firman verottajalle lähettämän ilmoituksen kanssa,niin selvityshän siitä oli tehtävä,itsellä oli tullut pieni laskuvirhe.

  jees h-valta

  Vähensitkö Tolopainen koko koreankisisi hinnan alveista vai millä konsteilla noin voitollinen bisnesman tekee alvista saantikamaa? Kun ja jos hankintoja tehdään pitäisi kyllä voittojenkin hiukan karista samalla. Tunnustan varmuudella tekeväni tappiollisen tuloksen metsästä mutta silti maksan tuhansia alvia tässä helmikuun lopulla. Ja jonkunmoisen määrän lisäveroa perään.

  Tolopainen

  Se on hyvä, että jotkut maksaa alvia. Minä en ole sitä vielä koskaan maksanut, joskus välittänyt metsäyhtiöiltä valtiolle.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 107)