Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 107)
 • Metsäveroilmoitus

  Merkitty: 

  Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

  Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

 • Tolopainen

  No, sielä kopissa saa kuitenkin käyttää nettiä.

  jees h-valta

  Tolopainen tuolla aiemmin että eikö M-G tarjoa. Kyllä tarjoaa mutta minulla kirjanpito-ohjelma ollut jo kauan ennenkuin M-G sitä tarjosi. Ei ole mitään mieltä vaihtaa koska tuo nykyinen toimii hienosti ja hyvin hoidettuna.

  Tolopainen

  Eihän sitä mielellään vaihda toimivaa ohjelmaa. Oli vain viisi kuittia, että sikäli helppo juttu tehsä alv-ilmoitus.

  harrastelija harrastelija

  Katselin Metsäverkossa MG:n ohjelmaa, mutta se ei ollut ainakaan vielä käytettävissä? Todennäköisesti uusi verolaki ei ole vielä päivitetty ohjelmaan?

  Tolopainen

  MG:llä kaikki tapahtuu hitaasti, erityisesti jos pitäisi ostaa jäseniltä puuta markkinahintaan, tai saada edes tarjous.

  Gla Gla

  Metsänomistus: ”Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi.”

  Itselläni on tapana pitää kirjanpito jatkuvasti ajantasalla. Kuitit ja kilometrit menee saman tien exceliin, jolloin tilanne on aina nähtävissä. Tuon erikoisempaa kirjanpito-ohjelmaa en vielä ole kaivannut ja itse olen aina ilmoitukseni tehnyt. Ja ilmoittaminen viimeiset 3-4 vuotta sähköisesti, mistä täytyy verottajaa kehua. Aina ei nämä digitalisaation ihmeet ole minulle auenneet, mutta verottajan systeemien kanssa olen pärjännyt hienosti. Vielä kun käsittelijöiden tulkinnat pysyisi linjassa ohjeistuksen kanssa, jäisi turha valittaminen pois.

   

  harrastelija harrastelija

  Tolopainen: $ MG:llä kaikki tapahtuu hitaasti, erityisesti jos pitäisi ostaa jäseniltä puuta markkinahintaan, tai saada edes tarjous. $

  Sääli, attä Tolopaisella on noin nuivat kokemukset mo:ia lähinnä olevaan yhtiöön. Täällä ostomiehet ovat tuttuja ja ellei puhelimeen vastata heti, niin samana päivänä yleensä tulee vastapuhelu ja tarjous tarvittaessa saman tien. Joskus mukana on serla-tuotteita, ja bonustakin on kertynyt 1,40 €/m3.

  Mo:ien yhtiönä MG:n tuotto jää kotimaahan – jäsenille suoraan 5-6 % – lisäksi mittavat investoinnit Suomeen. Lisämuistoina on eräässä Metsäliiton tapahtumassa kun tandem-suksilla sain hiihtää Virpi Kuitusen kanssa 🙂

  Lukemiseksi suosittelen: – Paperin painajainen /Markku Kuisma, Sakari Siltala, Teemu Keskisarja. Lisäksi: – Gustaf Serlachiuksen historia.

  jees h-valta

  Serlachiuksen museotakin kyllä mielikseen muutaman tunnin kiertelee. Harrastelijan linjoilla, kyllä tulee tarjoukset nopeasti suoraan metsäverkkoon. Niin ostossa kuin esim. taimien myynnissä ja muokkauksissa ja teiden ja ojien teossa jne, jne. Sitoudu ja sitouta Tolopainen, pääset samalla sijoittamaan ne suuret topeskaläjäsi vaikka jäsenosuuksiin korkoa tuottamaan. Taas lähestyy sekin aika. Ja juuri tuli hinnan tarkistuksetkin tilille.

  pihkatappi pihkatappi

  MG:n ostomiehelle ei tarvi kuin soittaa ja kysyä hinnat, kun puut on tienvarressa soittaa uudestaan ja kertoa tienvarren motit. Sähköposti kilahtaa kun kauppasopimuksen voi hyväksyä netissä. Voihan tuon tietysti vähän erilaillakin tehdä, mutta harvoin on hankintapuun ostokieltoja ollut ja jos on ollut, kesto muuan kuukausi.

  Ja excelissä on oma veroilmoituskin, kuitit lompakossa ja kaapissa sekä pankin palvelussa, josta ne tulostelen. Jatkuva seuranta kuiteista ei ole minusta tarpeen, en kuitenkaan pelaa tuon tuloksen kanssa hankintoja tekemällä, tulos on mikä on, usein negatiivinen. Kaikki tekemiset ovat metsä ja omat resurssit edellä, sekä tietysti markkinoiden mukaan (puun hinta, lannoitteen hinta). Eikähän noista kemera rahoistakaan tiedä, milloin rahat tulevat, tänä vuonna tulivat joulukuun loppupuolella.

  Tolopainen

  Ei ole nyt myyntihaluja kun sain yksityiseltäpuolelta lähes tuplahinnan pienelle puuerälle. Tosin työtä ja järjestelyjä se vähän enemmän vaati.

  Pitää katsoa parin vuodenpäästä jos olisi puumarkkinoilla nykyistä parempi tilanne.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 107)