Keskustelut Metsänomistus Metsäveroilmoitus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 107)
 • Metsäveroilmoitus

  Merkitty: 

  Räknäsin taas kuitit (39 kpl) ja ajopäiväkirjan rivit (71), sekä laitoin hankintatyön arvot, metsävähennykset, poistot ja menovaraukset. Tuo olikin pelastus,kun kemeratuetkin ovat metsävähennyskelpoisia ja niin kääntyi taas tappiolle verovuosi. Laskeskelin että noin 5000 euroa tuolla veroilmoituksen teolla tienasi ja reilu kolme tuntia siihen meni. ALVeissa jää tietysti useinmiten maksumieheksi, mutta reilu neljäsosa niistäkin väheni kuittien avulla. Vielä pitää nuo näpyttää tuonne vero.fi palveluun, kaikkinensa varmaan neljän tunnin homma.

  Mites kolleegat, tuleeko tehtyä veroilmoitus, käyttääkö joku ulkopuolista asiantuntijaa peräti?

 • kiipiä

  Ennen aikaan mustalaismanne ohjeisti hevosensa hoitotallin omistajaa että ei syöttäisi hepalle enää ”alvia” kun näkyy olevan niin kallista.

  Tolopainen

  Alv on metsänomistajalle vain läpikulkuvero, turhaan yrität kertoa maksavasi sitä, saat veroon maksuaikaa ja tilität sen valtiolle.

  Harjuntallaaja

  Itse on tullut ko ilmoitus tehtyä jo parikymmentä vuotta. Paperimallisena on postin kannettavaksi mennyt tähän asti, mutta pitänee alkaa opiskelemaan tuota sähköistä lähetystä tällä kertaa. Aika yksinkertaistahan tämän yksinkertaisen kirjanpidon kanssa on, kun vertaa kahdenkertaiseen, joka ei anna sentinkään tiliheittoja anteeksi. Tällä kertaa onnistui tuo firman kahdenkertainenkin ensi yrittämällä nappiin eikä tarvinut alkaa pläräämään kuitteja uudestaan virheen etsimiseksi. Meinaa kyllä välillä nuppi alkaa sekoamaan, kun kolmenlaista kirjanpitoa ja veroilmoitusta teon alla ja kaikissa omat muistamisensa ja joka vuosi jotain muuttuu kaikissa kolmessa.

  jees h-valta

  Valmis kirjanpito-ohjelma atk:lla säästää kyllä hermoja, oli sitten yksin-kaksin tahi kominkertainen verotus. Kun päivitykset vuoden muutoksista tipahtavat tässä ennen vuodenvaihdetta ja ajaa sen ennen uutta veroilmoitusta niin aina on temput heti kohdallaan. Ja vaikka tuntuu kalliilta tahi hankalalta käyttää voin vakuuttaa että kannattaa opetella. On aika nopsaan tosi sujuvaa.

  Tolopainen

  Kallis ja kallis  satasen verran maksaa päivitys. En kyllä alkaisi ilman olemaan, kun siihen on tottunut.

  harrastelija harrastelija

  Tuota Metteä olen käyttänyt alusta asti, alussa varsinkin käytiin tekijän kanssa ”vuoropuhelua”, mutta kyllä se on selkiytynyt.

  Maksoin muutaman kympin päivityksestä etukäteen ja toissapäivänä sain ladattua veromuutosten mukaan päivitetyn versien 2016.

  Tolopainen

  Eikö MG:llä ole jäsenille ilmainen metsävaro ohjelma. Miksi Jess ei käytä sitä, ei taida olla jäsen

   

  wanhajätkä

  Olen iloinen veronmaksaja. Mielellään maksasin vaikka miljoonan jos viivanalle jää riittävästi. Kruunulle osansa ja mulle omani…..ei mitään veronpäätösostoja. Kauppa vie kaiken mutta verottaja vie vain osansa.

  Jonkuhan se on ”liitonmiestenkin” työttömyyspäivärahat maksettava.

  Tappiota nyt kyllä taas tulee, kiitos metsäkeskuksen ”vatuloinnin”. Ei se niin näps ja kops tuo veroilmoitus synny. Riippuu tietenkin liikevaihdosta. Teen kyllä itse kirjanpidon ja veroilmoituksenki mutta loppusilauksen tekee asiantuntija. Silti melkeen joka vuosi täytyy tyhdä lisäselvityksiä.

  Tolopainen

  Minulla on yksi entinen koulukaveri verotoimistossa töissä, eikä koskaan ole tullut selvityspyyntöjä. Kerran olen valittanut liian pienistä veroista oli vaikea saada 30€ korotusta.

  wanhajätkä

  Eipä se tuttu verovirkailija auta. Veroilmoitukset valmistellaan millon missäkin päin maata. viimeksi jossain pohjoissavon kunnassa, sitä ennen Raahessa…..se siitä

  Sama verolaki se on läpi Suomen. Kaksi verotarkastusta on ollut, toinen firmassa ja toinen maa/metsätaluden verotuksessa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 107)