Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,281 - 1,290 (kaikkiaan 8,568)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Per Ä Reikäs

    Metsän omistajana voisin verrata ongelmaasi voimavirta sähkölinjaan

    Kiinteistöveroa maksan linjan alusesta voimatta kasvattaa siinä metsää

    Eikä maksa vuokraa sähköyhtiö menetetystä maasta mutta siitä verotetaan täydellä yli arvolla

    (1,59 hehtaarin metsä palsta)

    Remie

    Sähköyhtiö onkin ylin jumala. jos on mahdollisuus kuluttaa niin pitää makasaa. Sama sääntö linjan alusille sinulla on mahdollisuus kasvattaa niin maksa vaan siitä veroa. Forttumin aikana siitä sai täyden korvauksen jos ei ollut lainkaan liittymää kirjattuna kiinteistölle. Nyt ei enää.

    MaalaisSeppo

    Remiellä ei ilmeisesti ole muuta metsää, kun kiinteistöveroa makselee.

    Remie

    Remiellä on sellaisia kiinteistöjä joista ei mene ja joista mee kiinteistöveroa. Jos muistat asun kaupungissa vaikka en kaupunki henkinen olekkaan, tuumaan asioita realistiselta näkökulmasta, tasapuolinen ja puolueeteon on oltava vaikka itse joutuisi kärsimään, olen sovussa kaikkien kanssa. Kun ruumis nauttii niin on myös kärsittävä muuten ei ole uutta nautintoa. En vaan tuo esille mitä omistan ja mitä en omista.

    MaalaisSeppo

    Jos on enemmän metsää kuin em palsta, niin ei siitäkään käsittääkseni pitäisi mennä kiinteistöveroa. Itsekin asun kaupungissa ja metsänikin on kaupungissa – ei kiinteistöveroa. Ehkä kannattaisi selvittää em palstan verovelvollisuus, eikä vaan maksaa kiltisti.

    Kurki Kurki

    Luke näkyykin tehneet myös hiljakkoin hiilinielulaskelmat.

    Suomen metsien hiilinielu puutuotteiden kanssa 38 milj. ekv-tn/v.

    Onko tuossa mukana juuristosta ja karikkeesta pysyvästi maahan jäävä osa hiilestä? Vuosittaisista hakkuistahan jää juuristoon puolet runkopuun määrästä eli  85 miljoonan hakkuista hiiltä 57 milj.tn/v.

    https://yle.fi/uutiset/3-10818133

     

    Remie

    Hiilinielu on niin monitahoinen asia että mahtaako nuo laskelmat olla lähelläkään todellisuutta. Nytkin kuivina vuosina koivuissa on lehtiä aivan minimi määrä , mahtaako kuivuus jo tappaa osan koivuista. Meillä jatkuvan kasvatuksen metsässä aluspuut näköjään tykkää kuivasta, pidemmät kasvatukset vuosiin, luston paksuudesta en tiedä kun en poraile reikä kuusiini. Kun otetaan muistista 30 vuotta olevat tiellä liikuvat tupruttajat niin ollaan otettu iso loikka parempaan ilmanlaatuun. Rekat on niin puhtaita kaasuistaan että ihminen ei eroita pakokaasua lämmönlähteestä. Putkesta tippuu kirkasta vettä lattialle . Moottorit ovat ihan eri planeetalta kuin 30 vuotta sitten. Melu on olematon ja kierrokset pudonneet alle puoleen mutta teho on enemmän kuin kaksinkertaistunut. Autoilun osalta on asiat todella hyvin. Nyky autot sammuvat jos polttoaine sisältää 3% öljyä. Eli väljillä heikkokuntoisilla moottororeilla ei yksin kertaisesti voida ajaa. Erikoisosaajat tietysti hakkeroi tuonkin mahdolliseksi. Sitä en tiedä mikä on se raja jossa meno piiputtaa kun öljyä joutuu palotilaan , arvelisin että 1% riittää niin meno muuttuu tuskaiseksi. Kokemusta 3% seoksesta kun vahingossa kumosin sahan bensat tankkiin. Ei mihinkään menoa, kiire loppui. Autosta ei koskaan saa hiiltä sitovaa laitetta tai sitten pitää taas kehityksen loikkia pitkiä loikkia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laskenta lienee dynaaminen, eli vuosittaisesta hakkuupoistumasta oletetaan kertyvän karikesatoa jota sitten poistuu pikku hiljaa systeemistä.

    https://tem.fi/documents/1410877/2772829/LUKE_selvitys_2016/30f2b546-2eb9-40ba-8ce2-1eb3f729d617/LUKE_selvitys_2016.pdf

    Remie

    Nyt ollaan sellaisella alueella että vaikeaa on luoda edes mielikuvaa saatikka käsitystä siitä onko jokin metsän kohdalla pielessä vai ei. Helpompi olisi ratkaista teollisuuden päästöt kun laitetaan mittarit piipun päihin. Varsinkin niiden tehtaiden jota tuottavat toisarvoista ylellisyys tavaraa. Niistä tulisi tulisi luopua kokonaan. Tuotteet tulisi tehdä kestämään pidempiä aikoja ja olla joka tilanteessa korjattavissa. Tämä olisi jo hyvä alku jota voi kehittää jatkossa pidemmälle. Ei ole mikään syy vaihtaa toimivia kodinkoneita siksi että silmä on tottunut niihin ja halutaan uutta. Kasvatus on tässä se A/O .

    Remie

    Suomen olisi tässä taloustilanteessa parasta odotella muita maita mukaan, olisi kohtuuton tilanne että Suomi kärvistelee päästöjen kanssa lähes päästöttömäksi ja muut eivät tee mitään. Suomen osuus on nyt päästöjen osalta kuitenkin jo hyvin pieni.

Esillä 10 vastausta, 1,281 - 1,290 (kaikkiaan 8,568)