Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 6,328)
 • Metsien hiilinielu

  Merkitty: 

  Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

 • mehtäukko

  Tuo kysymys pitäisi ensimmäisenä lingota niin ettei jää suutariksi, Vihreän liiton toimisoon.

  MaalaisSeppo

  Ennen taistolaiset lauloivat:”Sinun lapsesi eivät ole sinun lapsiasi”. Nyt vihreät:”Sinun puusi ei ole sinun puitasi”.

  vajaakantti

  Tämä on saatava myös takautuvasti vähintään sadan vuoden ajalta korkolain mukaisella viivästyskorolla korotettuna! Hävytön riistäminen ja tolkuton ryövääminen on loputtava!

  Puuki

  Puustopääoman kasvattaminen tukkipuuksi sopisi hyvinkin palkita  hiilivarastomaksulla. Sellupuukin tosin korvaa uusilla tuotteilla niitä pahemmin saastuttavia mutta se idea ei ole ainakaan vielä mennyt perille päättäjäportaille, mitä tai ketä ne sitten tässä asiassa lopulta onkaan.

   

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Niin, Metsähän sitoo hiiltä vain kasvaessaan.

  Tässä mielessä piiperöiden suojeluvaatimukset ovat väärän suuntaisia.

  Suojeluakin toki tarvitaan, mutta pitää muistaa totuus hiilen sidonnasta. Suojelualue on jonkun aikaa hiilinielu, vähän riippuen puuston iästä ja tiheydestä. Vanhassa tai hyvin tiheässä puustossa alkaa tapahtua luonnon poistumaa. Voi käydä niinkin että tälläinen metsä on hiilen tuottaja ilmakehään. Tarpeeksi iso suojelualue kuitenkin asettuu pian tasapainotilaan, niin ettei se ole hiilinielu, mutta ei tuota hiilipäästöäkään.

  Meidän pitää siis pyrkiä kiihdyttämään metsän kasvua, että se sitoisi mahdollisimman paljon hiiltä. Tämä johtaa väkisinkin siihen että hakkuitakin pitää lisätä, muuten metsän hiilinielu tukkeutuu

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  MaalaisSeppo

  Minulle riittää, että saan ilman jupinoita myydä puut, jotka ovat metsän aktiivisen hoitoni ansiosta sitoneet runsaasti hiiltä.

  Pelkona tietenkin on, että kiitetään hiilen sidonnasta, mutta puiden hyödyntämistä rajoitetaan. Toivottavasti pian saadaan tieto millaista hakkuupolitiikkaa tullaan jatkamaan, että voin lopettaa metsän hoitohommat tai jatkaa kuten ennenkin. Kukapa sitä turhaa työtä viitsii tehdä.

  Tein puoli tuntia sitten puukaupat. Nyt on aikaa odotella poliitikkojen aivoitusten selkenemistä.

  sitolkka

  Jos autoani verotetaan hiilidioksidipäästöjen mukaan, niin miksen sitten saa verotuksessa hyvitystä siitä, että metsäni sitovat hiiltä?!

  puunhalaaja

  Puustopääoman kasvattaminen tukkipuuksi sopisi hyvinkin palkita  hiilivarastomaksulla.

  En näe ollenkaan huonona asiana tällaisia pohdintoja. Maksetaanhan monimuotoisuudenkin turvaamisesta.

   

  MaalaisSeppo

  Hiilivarastomaksunhan ainakin vihreät ja muutkin vasemmistolaiset  tulkitsisivat yritystueksi. Ei onnistu seuraavalla hallituskaudella.

  Kurki

  <<<Hiilivarastomaksunhan ainakin vihreät ja muutkin vasemmistolaiset tulkitsisivat yritystueksi.<<<

  Aivan ja nuo yritystuet sitten häipyisivät veroparatiiseihin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 6,328)