Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 8,568)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Remie
    Tolopainen Tolopainen

    Fingrid on uudistanut sähköjärjestelmän sivut. Nyt ilmoittavat paljonko tuotettu ja kulutettu sähkö aiheuttaa hiilipäästöjä per kwh. Eipä ole sähköautoilu lähelläkään päästöttömyyttä energian osalta.

    Kurki Kurki

    A.J.  —– Muita lähteitä: ku 380-400, mä 450-500, ko 500-600 kg/m3.

    Turpeella biomassan kuivatiheys on 400 kg/m3 ja siitä puolet on hiiltä eli 200kg/m3.

    Puilla se menee samalla kaavalla. Voitanee ottaa puille keskimääräiseksi mänty, jonka osuus hakkuista on puolet ja jonka biomassan kuivatiheys on n. 450 kg/m3, josta puolet on sitten hiiltä eli n. 225 kg/m3.

    Asia ratkaistu.

     

    Puuki

    Oksien ja neulasten/lehtien sis.hiili haihtuu hiilidioksidina ilmaan. Mutta kannot ja juuret jää pidemmäksi aikaa hiilivarastoksi . Juurikarikkeesta jää osa pysyväksi hiilivarastoksi maahan .

    Miksiköhän käytetään CO2:n kertoimena jopa alle 0,9:ää suhteessa runkokuutioihin ?

    Puiden tiheys vaihtelee niiden iän mukaan  niin, että eh- kuuset esim. on n. 15 % kevyempää tavaraa kuin vanhan kuusikon puut.  Männyn tyvet on paljon tiheämpää puuta kuin latvaosat jne.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Missä käytetään kerrointa 0,9 runkomotti -> CO2?

    Puuki

    ^ Ainakin ilmastopaneelin raporteissa on esim. v. 2013 metsien kokonaiskasvu 105 milj. kuutiota , poistuma (kaikkineen) 70 milj. kuutiota ja hiilinielua kertynyt metsän kasvusta 26,9 milj. CO2 ekvt.

    vajaakantti

    Entä mihin ovat unohtuneet lillukanvarret? Mikä on niiden osuus hiilinieluna? Kuiva-tuoretiheys? Jatkuva kasvatus ja lillukanvarret metsänomistajan omanapakoordinaatistossa, herätkää!

    Puuki

    Johan tässä on lillukanvarsiakin laskettu jo monta vuotta. Herää itse.

    Reima Ranta

    Jos ja kun CO2 on ongelma, niin sellaisia toimintoja tulisi verottaa, jotka päästöjä aiheuttavat ja tällä tukea hiilen sitomista. Niin kansallisesti kuin kansainvälisesti, kunnes ollaan tasapainossa. Markkinat hoitamaan homma.

    Ongelma vain on siinä, että ensin pitäisi kansainvälisesti ja kansallisesti kyetä sopimaan, että ongelma on ja se halutaan hoitaa. Toinen iso ongelma on siinä, että siltä, jolla ei mitään ole, ei voida mitään ottaa.

    Jos ongelma on sellainen, mitä tutkimukset antavat ymmärtää, niin vääjäämättä näpeille tulee ja raskaasti. Asian hallinta edellyttäisi maata mullistavia energiankäytön muutoksia niin lyhyessä aikataulussa, että mitään käytännön edellytyksiä ei siihen ole, eikä sekään edes  piiiitkään aikaan muuttaisi asioiden kulkua.

    Visakallo Visakallo

    Lähinnä sielunhoitoahan nämä Suomen ja EU:n ilmastopuheet ja -päätökset ovat. Saksa lisää edelleen ruskohiilen ja kivihiilen käyttöä, USA irtaantui tänään virallisestikin Pariisin ilmastosopimuksesta, Kiina on kyllä asian eteen jotain tekevinään kotimaassaan, mutta samaan aikaan rakentaa kahta kauheammin hiilivoimaloita Afrikkaan ja Etelä-Amerikkaan. Intian päästöt taasen kasvavat koko ajan enemmän, mitä kaikki muut maat saavat niitä yhteensä pienennettyä. Pieni ja urhea Suomi on koko 0,7 promillen osuudellaan valmis maailman pelastamiseksi lopettamaan tarvitttaessa vaikka oman metsäteollisuutensa!

Esillä 10 vastausta, 1,501 - 1,510 (kaikkiaan 8,568)