Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

  • Tämä aihe sisältää 8,571 vastausta, 159 ääntä, ja päivitettiin viimeksi , sitten KurkiKurki toimesta.
Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 8,568)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • Remie

    Paperikulut saisi kokonaan pois kun paperimainokset killettäisiin roskaamisena. Paperimainokset, kuka niitä lukee. Info on eri asia.

    MaalaisSeppo

    Uudehko mo on pahasti hakoteillä. Puusta on markkinoilla niin paljon ylitarjontaa, että metsänkasvatuspäässä ei voida vaikuttaa siihen mitä ostetaan. Jos haluaa kasvattaa puuta pitkäikäisiin tuotteisiin, voi siinä joku yksittäinen mo menestyäkin. Valtaosa ei.

    Hiilensidonnan ja varaston kannalta paras puu kai olisi lehtikuusi. Kysyntä vain on niin pientä ja tiliväli pitkä, ettei suuremmassa mitassa lyö leiville. Ehkä sitten, jos hiilen sidonnasta maksetaan.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsälehdessä vai oliko Aarteessa oli juttua douglaskuusen kasvatuksesta. Kasvaa nopeasti ja laadukasta puuta. Sopisi hyvin esim. pellonmetsityksiin. Sertifioinnin kanssa se ei periaatteessa ulkomaisena tuontilajina sovi yhteen, mutta Oregonin männyn kohdalla voisi ehkä tehdä poikkeuksen.

    Puuki

    Ilmastopaneelin vetäjäkin pitää hölmönä keskittymistä hakkuumääriin, kun suurin osa päästöistä tulee muualta kuin metsistä.  ”Metsäkato” johtuu peltojen raivauksesta ja rakentamisesta. (ML).

    Metsät on ainoa hiilinielu eikä päästölähde . Fossiilista alkuperää olevia päästöjä pitää vähentää, jos tosissaan ajatellaan että päästövähennyksillä on jotain vaikutusta.   Rakentamisessa varsinkin laajenevilla alueilla pitää muuttaa politiikkaa ja lisätä haja-asutusalueiden mahdollisuuksia pysyä asuttuina eikä raivata metsiä ruuhka-alueiden kalliiseen rakentamiseen ja -asumiseen.   Mm. H:gin kirjastoaukea olis pitänyt jättää luonnontilaan eikä peittää isoa aluetta betonilaatoilla.   Mitä sanoo Helsingin päässä päättävät viheriät tästä ?

    Huonojen peltojen metsittämisellä ja mm. vuoroviljelyllä vähennetään maankäytön päästöjä. Joku maaperätutkijahan on selvittänyt, että peltoviljelykin saadaan vähintään hiilineutraaliksi ellei jopa hiilinieluksi oikealla viljelytekniikalla .

    Metsuri motokuski

    Toimiiko metsän hiilinielu talvella kun puu on lepotilassa ? Samoin nurimipellot kun ne ovat lumen alla ?Jos eivät toimi niin ehtiikö metsä ja pellot varastoimaan koko vuoden päästöt lyhyen kasvukauden aikana ?

    Puuki

    Metsän hiilinielu ei toimi kuin varastona jos puut ei kasva. Mutta talvella valkea lumipeite heijastaa lämpösäteilyä takasin avaruuteen ja vähentää ilmaston lämpenemistä sitä kautta.

    Jos hiilinielumaksua maksettaisiin metsän kasvattamisesta, niin rahat siihen pitää saada päästöoikeuksien käyttäjiltä eli niiden ostajilta,  ei valtiolta. Päästöoikeuskauppa liikuttaa rahaa, mihinkähän se  on päätynyt ??

    uudehko metsänomistaja

    Maalaissepon väite. ettei puun kasvattaja voi vaikuttaa siihen miten hänen myymäänsä puuta käytetään, vaikuttaa teoreettiselta höpötykseltä.

    Jos myyt puusi siten, että paperipuun kokoista puuta on paljon, tai sitten siten että tukklipuun osuus on suuri, niin jopa meikeläisen maalaisjärki sanoo, mihin tuollainen puu tullaan käyttämään. Tosin teoteettisesti ajatellen myyjällä ei ole vaikutusvaltaa myydyn puun käyttöön, mutta talouden rautaiset lait määrittävät pienikokoisen puun käytön vain kuiduksi, ja järdämmän ja kalliimman puun käytön pääasiassa sahatavaraksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä puut koko lailla lepotilassa ovat. Maahengitys toimii, pieneliöt hajottavat hiiltä.

    http://www.carbontree.fi

    Komppaan Puukia. Päästäjät voivat kompensoida päästönsä markkinaehtoisesti, jos jokin Hiilipörssin tapainen yritys/yhdistys ottaa kopin asiasta. Päästömaksuilla voidaan metsittää joutomaita ja ennallistaa sopivia turvemaan kohteita. MTK:lla olisi sopiva alueorganisaatio valmiina: mhy ja tuottajayhdistykset.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Metsäkeskuksella ei ole niin suoraa näkymää käytöstä poistuneisiin maatalousmaihin. MTK-ketju ei ole viranomainen niin kuin Metsäkeskus, vaan maanomistajien oma liiketoimintaa harjoittava ketju eli yksityissektoria. Tietysti Metsäkeskus voi hoitaa valtion rahoituksella, esimerkiksi kemeravaroilla, tapahtuvat metsitykset.

    Metsuri motokuski

    Eikös tässä taannoin ollut telkkarissa että peltojen metsitys on niin haasteellista ja niistä ei kuulemma apua ole. Ihmettelin tuolloin että onhan niitä peltoja metsitetty ennenkin ja ihan hyvillä tuloksilla. Jos vielä istutettujen puiden tarkoituksena on vain hiilensidonta niin laadullahan ei niin väliä ole. Kunhan kasvavat jotain. Ainakin täällä keski-suomessa on paikoin peltoheittoja enemmän viljelyn ulkopuolella kuin viljelyksessä. Ehkä varsinais-suomessa on asia toisin.

Esillä 10 vastausta, 1,561 - 1,570 (kaikkiaan 8,568)