Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 1,701 - 1,710 (kaikkiaan 8,568)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • mehtäukko

    Nim. Metsäammatilaisen kommentteihin ja sen suuntaisiin ei ole mitään lisättävää.

    Viherkautanaisten, omaan pesään paskantavien torvisoittokunta pitäisi saada marssimaan kohti meren ulapoita.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ? Petelius!

    Scientist Scientist

    Enemmän tai vähemmän poliittistahan tämä lulucf hiilinielulaskenta on. Ei nyt Lukea ja MMM:ääkään pidä kaikesta syyttää. Luke /Metsäntutkimuslaitos on aiemmin ilmoittanut suurimman kestävän hakkuumäärän (nyt jotakin yli 80 mil m3). Se ei pyri hiilinielun optimointiin. vaan siihen, että puustopääoma ei metsissä vähene. Tällöin hakkuumäärä on tietysti suurempi kuin hiilinielun maksimoimiseksi laskettu.

    Se tässä vaan harmittaa, jos päädytään siihen, että Ruotsissa sallitaan selvästi suurempi hakkuuaste. Nythän siellä hakataan jotakin 90 milj m3  vuodessa.

    sitolkka

    Venäjällä taitaa olla täysin rajaton hakkuukiintiö. Puu ei lopu vaikka Venäjä kymmenkertaistaa hakkuut. Naurettavaa tämänvertaisilla metsävaroilla tämä keskustelu. Sillä nyt ole suurta merkitystä maapallon ilmastoon ihan sama miten näin pienen maan metsiä hoidetaan tai hakataan.

    Perko

    Vihreiden saksofonit ja torvet soimaan Helsinkiin hiilikasoille. Metsät  säilyy näinkin autioituvassa maassamme.

    Jätkä

    Onko virkamiesten koulutus mennyt jo kauttaaltaan ihan poskelleen ? Mitenkään muuten ei ole mielestäni mahdollista ajautua nykytilanteeseen.

    Kyllä ennen aikaan virkamiehet pystyivät tekemään ihan pokkana millaiset laskelmat tahansa. Esimerkki: Metsähallituksen metsäteknikko oli virkamatkalla pääkaupungissa järjestetyille metsäpäiville. Ne kestivät virallisesti kaksi päivää, mutta koska ohjelma alkoi jo aamu-kuudelta ja loppui jopa vasta kurssipävällisen jälkeen, oli tilaisuuden vuoksi varattu koko viikon arkipäivät. Eli varsinkin Lapin miehet lähtivät reissuun jo sunnuntaina ja palasivat riviin viikon kuluttua maanantaina.

    No siinähän kävi myös niin (lievä tapaus), että metsäteknikko päivien jälkeen kirjoitteli matkalaskua ja muisti, että hänen hattunsa hukkui matkalla Tampereen yöelämässä. Niinpä hän kirjasi matkalaskuun myös hatun hankintakustannuksen.

    Esimies palautti laskun sanoen, että eihän me voida tuollaista maksaa, kännissä hukannut – tee uusi lasku. No lasku tuli ja ilman hattua – hyväksyttiin ja maksettiin. Silloin teknikko sanoi: ”Kyllä se hattukin siinä laskussa on, mutta sinä et sitä sieltä löydä”.

    Siispä – Luovuus kunniaan!

    Kun kymmenen eri ammattilaista tekee laskelmat samasta aiheesta, saadaan kymmenen erilaista (paljonkin erilaisia) – vastausta. On ihan varma!  Miksi valitaan aina se kaikkein surkein laskelma esitettäväksi?

    Scientist Scientist

    Toimittaja Jaakosen artikkeli Iltasanomissa oli todella selkeä ja antoi hyvän kokonaiskuvan tilanteesta sekä vääristyneestä metsäkeskustelusta. Monilla maille ei edes ole hiilinielua, Suomea syytetään hiilinielun pienenemisestä.

    Tietääkseni jonkinlainen merkittävä hiilinielu on lähinnä Suomen ja Ruotsin metsissä. Suomelle lisäksi tämä vertailujakso 2000-2009 on hieman epäoikeudenmukainen, koska silloin suljettiin inakin kolme sellutehdasta. Toki oli hyviäkin vuosia, kuten 2007. Ruotsin suuriin hakkuumääriin vaikutti paljon vuoden 2005 Gudrun myrsky.

    puunhalaaja

    Miksi valitaan aina se kaikkein surkein laskelma esitettäväksi?

    Eihän me tiedetä onko tämä surkein. Ehkä on tullut vieläkin huonompia tuloksia.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Laskelmien suuruusluokka ei ole tässä tärkein asia, vaan se että päättäjät ja markkinaosapuolet ymmärtävät hakkuiden ja hiilinielun kohtalonyhteyden. Ministeriöille ne ovat politiikan tärkeä apuväline.

    Voisihan ajatella niinkin, että tilanteen mennessä tiukaksi metsänomistajat (ne joilla ei ole välitön rahantarve, jotka saavat sitä rahamarkkinoilta tai joilla ei ole metsänhoidollisten syiden vuoksi tarvetta kiirehtiä hakkuita) pidättäytyisivät muutaman vuoden ajan puun myynneistä.

    puunhalaaja

    Anneli, eikö olisi helpompaa jos metsähallitus himmailisi hakkuitaan?

Esillä 10 vastausta, 1,701 - 1,710 (kaikkiaan 8,568)