Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 3,891 - 3,900 (kaikkiaan 8,568)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Yksi ainakin unohtui hokemalistasta: aukkohakattu alue on monimuotoisin. Esim. se on pielessä.

    Leena

    Timppa

    Hakkuuaukko on monimuotoisempi ja sen puusto kasvaa paremmin kuin metsäpaloalueen puusto.  Se tosiaan jäi pois.  Pahoittelut.

    aegolius aegolius

    Yksi ainakin unohtui hokemalistasta: aukkohakattu alue on monimuotoisin. Esim. se on pielessä.

    Reva-Leenako on sitä mieltä, että 100 hehtaarin metsäalueeseen ei mahdu muutaman hehtaarin avoimempaa aluetta tuomaan monimuotoisuutta? Tässä nyt Leenalle yksi (ei minun) määritelmä: ”Luonnon monimuotoisuudella eli biodiversiteetillä tarkoitetaan elämän koko kirjoa: lajien sisäistä perinnöllistä muuntelua, lajien runsautta sekä niiden elinympäristöjen monimuotoisuutta

    Olet siis sitä mieltä, että täystiheässä metsässä on enemmän heiniä, kukkia, hyönteisiä, myyriä, tuulihaukkoja, pöllöjä ym.?

     

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    En ole sitä mieltä.

    Hakkuaukoista ei valtakunnan tasolla tunnu olevan pulaa. Aika monenkaan mielestä.

    Sen sijaan vanhoista täystiheistä tuntuu olevan pulaa monenkin tutkijan mielestä.

    Ai niin. Yksi hokema unohtui: vanhojen metsien määrä on riittävä ja lisääntyy koko ajan.

    Leena

    aegolius aegolius

    >Yksi ainakin unohtui hokemalistasta: aukkohakattu alue on monimuotoisin. Esim. se on pielessä.

    >En ole sitä mieltä. Hakkuaukoista ei valtakunnan tasolla tunnu olevan pulaa.

    Et taida Leena olla kovin looginen ihminen. Näistä kahdesta viestistäsi päättelen, että hakkuuaukko ei ole sinun mielestäsi monimuotoinen, koska niistä ei ole pulaa. Kertaapa nyt se monimuotoisuuden määritelmä tuolta edeltä.

    En minä ole väittänyt, että vanhoja metsiä olisi liikaa. Jos niitä olisi liikaa, niin silloin nekään ei olisi monimuotoisia?

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Taitaa mennä semanttisen kikkailun puolelle. Kirjoitin..monimuotoisin.

    Luulen monen tutkijan olevan vähän sitä mieltä, että olisi parempi monimuotoisuuden kannalta jos vaikka 30% avohakatuista olisi sittenkin vanhaa metsää. Eikä vielä silloinkaan vanhan metsän määrä vaarantaisi monimuotoisuutta.

    Leena

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eliitin henkinen johtaja – kuka se on? Jos tarkoitatte minua, vedän kyllä omaa linjaani vaikka se olisi oppositiossa.

    Esimerkiksi hakkuiden lisäämistä meillä en kannata; se ei ole mahdollista nykyisillä kasvuluvuillla eikä ehkä uusien tehtaiden perustaminenkaan, vaikka kannattaisin sellutehdasta Kemijärvelle oikein lämpimästi.

    Jopa nykyisen hakkuutason säilyttäminen tekee tiukkaa monimuotoisuustavoitteiden takia. Siksi on ensiarvoisen tärkeää, että kiireelliset hoitotyöt ja hakkuut tehdään aina ja toinen tärkeä on harvennuspuun hinta!

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Eikös monimuotoisuutta lisää sellaisen asian lisääntyminen josta on pulaa? Jos jokin asia on nyt yleinen kuten avohakkuu, sen lisääminen ei lisää monimuotoisuutta.

    aegolius aegolius

    Kirjoitit

    >Yksi ainakin unohtui hokemalistasta: aukkohakattu alue on monimuotoisin. Esim. se on pielessä

    ja näin halusit paheksua palstan ”erimielisiä” kirjoittajia. Palautin mieleesi monimuotoisuuden erään määrittelyn ja luettelin aukeamman alueen (hakkuuaukko tai hyvin nuori taimikko) lajeja. Taisit olla kanssani samaa mieltä lajien luettelosta?

    >Taitaa mennä semanttisen kikkailun puolelle

    Ei ole semanttista kikkailua se, että aukkohakattu alue on huomattavasti lajirikkaampi alue kuin täystiheä metsä. Jos huomaa kirjoittaneensa väärin, voi sen korjata. En ristiinnaulitse sinua siitä. Tämä on ollut jopa keskustelua.

    aegolius aegolius

    Semanttista kikkailua saattaa olla se, että yksi määritelmä monimuotoisuudelle on seuraava:

    ”Luonnon monimuotoisuudella tarkoitetaan ekosysteemien (luonnon pääoman), lajien ja geenien kirjoa maailmassa tai tietyssä luontotyypissä.”

    Koska pääosa Suomen metsistä ei ole mitään määriteltyä luontotyyppiä, ei niiden lajimäärillä ole mitään merkitystä monimuotoisuuden kannalta.

Esillä 10 vastausta, 3,891 - 3,900 (kaikkiaan 8,568)