Keskustelut Metsänomistus Metsien hiilinielu

Esillä 10 vastausta, 8,721 - 8,730 (kaikkiaan 8,755)
  • Metsien hiilinielu

    Merkitty: 

    Ollaanko yksityisen metsänomistajan metsien sitoma hiili nyt sosialisoimassa koko maan hyväksi? Miksi minä en saa metsänomistajana mitään hyötyä siitä, että metsäni sitovat hiiltä. Esim. alennuksia veroissa tai muuta vastaavaa. Jonkinlainen henkilökohtainen hiilirekisteri voisi olla metsänomistajalle etu.

  • aSanta

    aSantalta kysyn mistä hänen höpö-höpö tietonsa tulee, vaikka tuosta Itämeren rantamaiden kuormituksesta on olemassa tutkimus, että se oli mitätön jo ennen kuormituksen vähentämistä 80%:lla.

    Mitä lähteitä Kurki hyödyntää mielikuvituksellisten väitteidensä tueksi? Yksi varsin tuore referenssi aiheesta on tässä: https://www.eca.europa.eu/lists/ecadocuments/sr16_03/sr_baltic_fi.pdf Pohjanmeren happipulsseihin ei voida vaikuttaa, joten syvänteisiin on happea saatava muin keinoin, joita Kurjen mainitsemassa julkaisussa peräänkuulutetaankin.

    Rikkidioksidin ilmastovaikutus on lähinnä toimia inhibiittorina hiilidioksidivaikutukselle ja sen levittämistä yläilmakehään onkin ehdotettu ilmaston lämpiämisen ehkäisykeinona.

    käpysonni käpysonni
    käpysonni käpysonni
    käpysonni käpysonni
    aSanta

    Lappalainen arvioi, että suolavesipulssien taajuuden väheneminen johtunee ilmastonmuutoksesta. Täten perimmäinen syy olisi kuitenkin ihmisen toiminnassa, koska ilmastonmuutos on todettu ihmisen aiheuttamaksi.

    Eli väitteesi kumoten myös kyseinen tutkija vahvistaa Itämeren rehevöitymisen olevan antropomorfista eli ihmisvaikutteista!

    Kurki Kurki

    Mitä lähteitä Kurki hyödyntää mielikuvituksellisten väitteidensä tueksi?

    Siinä postauksessahan oli linkki: ”ITÄMEREN REHEVÖITYMISEN
    UUDISTETTU DIAGNOOSI JA PARADIGMA”

    Lappalaisen väitöskirja on hienovaraista kettuilua tälle intuitiiviselle konsensusseuralle.

    https://oulurepo.oulu.fi/bitstream/handle/10024/36270/isbn978-952-62-1941-7.pdf?sequence=1&isAllowed=y

    Kurki Kurki

    Eli väitteesi kumoten myös kyseinen tutkija vahvistaa Itämeren rehevöitymisen olevan antropomorfista eli ihmisvaikutteista!

    On jääkauden jälkeen ollut moniakin ilmaston muutoksia. Viimeiset Keskiajan Lämpökausi ja Pieni Jääkausi. Eivät vain olleet antropogeenisiä.

    Höpöä sanoit olevan Lappalaisen väitteen, että Itämeren rantavaltioiden kuormitus olikin pieni,  joka perustui tähän tutkimukseen.

    Larsson, Elmgren ja Wulff (1985) laskivat Vollenweiderin (1976) mallilla Itämeren syvyyteen ja viipymään painotetun pintakuormituksen ja vertasivat saatuja Itämeren johdannaislukuja suurten järvien vastaaviin.
    Laskenta tuotti korkeaksi havaittuun fosforipitoisuuteen ja rehevyyteen nähden odottamattoman pienen kuormitusarvon. Tätä ristiriitaa tutkijat eivät käsitelleet ollenkaan, vaan väistivät johtopäätösten teon malliaineiston olosuhde-eroihin vedoten.
    Vuosikymmenten aikana myös muu tutkijayhteisö vaikeni tästä keskeisestä
    konsensuksen vastaisesta tuloksesta. Vaikeneminen ei kuitenkaan ole johtunut kyseisen artikkelin tuntemattomuudesta tai kiinnostuksen puutteesta, sillä sitä on viitetietokantojen mukaan referoitu muissa asioissa harvinaisen paljon.
    Vaikeneminen pienehkön ulkoisen kuormituksen merkityksestä on ollut syvä ja hämmentävä.

    Vaikeneeko aSantakin?

    Husq165R

    Vai että ilmastonmuutoksen aiheuttamaa! Mites se aiemmin eerolla menikään se näkökulma!

    aSanta

    Vaikeneeko aSantakin?

    Rehevöitymisen syynä on ravinneylijäämä, joka syntyy pohjasedimentin vesiliukoisuuden kasvun myötä, kun fosforia sitova happi irtoaa sedimentistä muuhun käyttöön. Tuota prosessia edistää mm. antropogeeniset humuspäästöt ja muut ravinnepäästöt, jotka kääntävät kemiallisten prosessien tasapainotilan fosforin vapautumiselle suotuisaksi. Lähtökohtaisesti tuo pohjasedimentin fosforiyhdisteiden fosfori on Itämeren liikafosforia, joka luontaisen pitoisuuden ylittävältä osin eli ihmisperäisen fosforin osalta on pohjasedimenttiin sitoutunutta, joka luontaisena prosessina hautautuisi maakerrosten alle, mutta nyt ihmistoiminnan päästöjen vuoksi ei pääse kerrostumaan ja hautautumaan.

    Tuo Vollenweiderin malli ei ota huomioon Itämeren sisäistä kuormitusta, jonka edellä kuvasin, eikä siten ole käyttökelpoinen arvioimaan Itämeren ravinnedynamiikkaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Voisitte perustaa Itämeri-ketjun ja siirtää nämä pohdinnat sinne.

Esillä 10 vastausta, 8,721 - 8,730 (kaikkiaan 8,755)