Keskustelut Tekniikka Metsurin kengät

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)
 • Metsurin kengät

  Merkitty: 

  Nyt olis aika uudistaa vanhat ja painavat ja hölskyvät metsurin saappaat uusiin kenkiin. Mitä kenkiä suosittelisitte hankintahakkaajalle joita kannatttais lähteä sitten kokeilemaan. Tietysti jos on jossakin ”halvalla” myynnissäkin niin vinkkejä otetaan vastaan.

 • jees h-valta

  Normaalit Jalaksen turvakengät joissa yksi ohut sukka ja villasukka toisena. Oman kokoiset ja on ehkä lievästi ahtaat tuolla sukkavarustuksella mutta ei ainakaan ole jalat palellu. Niin kovaan pakkaseen en silti lähdekkään että pukeutumisesta tulisi kovin haastavaa. Stihlin turva-avohaalarit ja saman kevyt metsurin takki. Niillä pitää pärjätä. Kypärän allekkaan en pistä mitään joten sikälikään ei kovaa pakkasta kaipaa. Minulla kyllä aineenvaihdunta pelaa ja ensimmäisen tankillisen jälkeen yleensä alin paita jo kostea. Mutta tapani on painaa yhtä kyytiä kolme-neljä tankillista ja sitten kotiin. Harvemmin vaihdan metsässä paitaa mutta olishan se joskus mukavampi ajella kuivalla paidalla kotiin.

  Jätkä

  Taitaa olla jossain hamassa nuoruudessa se aika, jolloin kumisaappaassa sukat kastuivat hiestä. Lukemattomia kertoja toki saappaat hörpänneet vettä ja silloin on ainakin pakkasella saattoi varpaita palella.

  Nyt aikuisiällä on saappaat yleensä olleet kuivat, nahkasaappaat ovat olleet paljon huonommin jalkaa sopivia, vaikka ovatkin olleet melkein kaikki kotimaisten valmistajien tekemiä. Saumat ovat auenneet, pohjat ovat irtoilleet ja kengät ovat myös vuotaneet hyvässäkin kunnossa, joten olen ne hävittänyt jo pois.

  Nauhakengissä on heikkoutena nauhat. jotka ovat kestoltaan heikot ja niihin takertuu helposti risut.

  Voisi olla noiden varsi-turvakenkien kanssa hyvä lisävaruste Euroopassa käytössä olevat säärystimet.

  tamperelainen tamperelainen

  Olin pitkään turvasaappaiden kannattaja,mutta hiljalleen ehkä fysiikan alentuessa siirtynyt turvakenkien käyttäjäksi.Niissä jalat pysyy kuivina eikä palele,niillä kehtaa poiketa marketissakin.

  Nykyiset Stihlin Gtx,aika arvokkaat (n 300e),plussat: lämpimät,riittävän korkea varsi,mukavat kävellä.Miinukset:nauhat aukeilee(pitää teipata aamulla),pohja melko pienellä kuviolla,kalliit

  Monet hyvät kengät liian matalalla varrella

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jaa, kyllä minulla vieläkin sukat kostuis, jos kokonaisen päivän kumisaapasta pitäisin, mutta niin en tee enää.

  Liekkö sitten vielä penikkatauteja, männä viikolla tuli 73 täyteen, koskahan sitä sitten aikuistuu.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Kalle Kehveli

  Nahkavarsikenkiin minäkin olen siirtynyt kunnon alennettua, ja istuvat ne jalkoihin paremmin ja mukavemmat pitää kuin kumpparit. Stihlin turvakengät sahatessa ja erätukun varsikengät raivatessa.

  Nimetön

  Euro Logger 2 kahella villasukalla mulla märimpiin keleihin, muuten mennään yhellä villasukalla joko Stihl GTX :llä tai Sievin viiltosuojatuilla metsurin kenkillä.  Hyvin pysyy nauhat kiinni, varsinki kun Robur mesturin housuissa on niin hyvät lumilukot. Niillä koukuilla lahkeensuissa millä lahkeet pitäs pysyä alhaalla ei ole mitään merkitystä.

  Ehottomasti pitää olla kummatkin kenkät kelin mukaan, ainakin nahkakenkille löytyy käyttöä muuallekkin kuin hakkuulle.

  kawatus

  Itsellä ollut kans käytössä goretex vaelluskengät metsässä liikkuessa jo monta vuotta. Kumisaappaissa tuli ongelmaksi kantapäiden halkeilu hiotessa. Turvasaappaat onkin ollut ainoat kumikengät käytössä.

  Jotenkin tuntuu turhan kalliille laittaa 300e kenkiin jos ajattelee että se on puolet moottorisahan hinnasta niin tuntuu että se ei ole linjassa. Ehkäpä pysyn vielä turvasaappaissa ja ostan vaan sopivan koon. Punnitsin entiset kengät niin paino oli 3.5kg ja kun katsoo noiden nokialaisten painoa https://www.uittokalusto.fi/nokian-eurologger-2-turvasaappaat.html niin eroa on kuitenkin yli puoli kiloa joten kyllähän sekin tuntuu jo kivalle lukemalle.

  Tuolla oli aika hyvän tuntuinen tarjous noista kengistä http://www.virtainmoottorisaha.fi/metsaan/442/Nokian_Eurologger_2

   

  Jätkä

  Metsätyövarusteet ovat aika mukavasti esillä myös ”Lakeuden kone” – nimisen liikkeen verkkosivuilla.

  Tiedän, että esim Tilhin teräketjuja on sieltä tilattu viiden kappaleen erätarjouksin moninaisia paketteja kauas Lapualta.

  Myös kengistä ja vaatteista saattaa olla vertailukelpoisia tarjouksia.

  Muuten: kun viimeksi ostimme teräketjuja niin sanoakseni laatikkokaupalla, Virroilta, Vanhaisaäntä Arska koitti lähes väkisin myydä meille Winsorin ketjuja. kehui, että niitä hän vallan myy. Hinta olisi ollut melko tarkkaan sama kuin Tilhin ketjuilla, mutta niillähän on valtava laatuero. Lopuksi paljastui, ettei liikkeessä ollut niin paljoa Tilhin ketjuja kuin me tarvittiin, vaan piti jälkitoimitukselle mennä.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kawatus:

  ”Jotenkin tuntuu turhan kalliille laittaa 300e kenkiin jos ajattelee että se on puolet moottorisahan hinnasta niin tuntuu että se ei ole linjassa.”

  Mites se 300 sopii linjaan sun jalkojes hinnan kanssa? Sinneppäin minä vertailuja teen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tanelin linjoilla, kyllä jalkojen terveys ja mukavuus kulkee edellä ja siksi tosiaan en enää ota saappaita kuin korkeintaan todella ojan jäällä olevaan veteen. Mitä maalla touhutaan niin nahkakenkä yleensä juuri pysyy kuivana nykyisen työpäivän.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 72)