Keskustelut Tekniikka Metsurin kengät

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 72)
 • Metsurin kengät

  Merkitty: 

  Nyt olis aika uudistaa vanhat ja painavat ja hölskyvät metsurin saappaat uusiin kenkiin. Mitä kenkiä suosittelisitte hankintahakkaajalle joita kannatttais lähteä sitten kokeilemaan. Tietysti jos on jossakin ”halvalla” myynnissäkin niin vinkkejä otetaan vastaan.

 • AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  MINÄKIN OLENKIN JO ELÄKEN,IKÄN JO OHINTANTUT KAUVAN,SITEN MUTA.E1 PA1NA METURIN SAAPAS,JALKASA VA1KA PA1NAN TÄYTEN PÄIVÄN.SEKÄN ON MYÖSKIN METURIN,SAAPAS JALKASA RAVUULA SEKÄN,TA1IMIN ISTUNTUSKESA.MYÖSKIN E1 OLEKIN METURIN,SAAPAS LIIKAN HIKEVÄ MINULANKIN,E1 OLE JALKAT KASTUNTUT.JÄTKÄ OLETKON TEHTYT,PIHAN PUU HOMAA.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mielenkiintoinen uusi tuttavuus tuo Lakeuden kone, Kiitos Jätkä.

  Meillä on täällä Etelä-Pohjanmaalla mielenkiintoisia liikkeitä:

  Vanhastann Lapualla on ollut Wuorenmaa.

  IKH:n pääpaikka on tuossa kivenheiton päässä.

  Evijärvellä Ilpon katiska, joka on ollut minun sahanvaihto ja tarvikkeiden ostopaikka nykyisin, vaikka maakunnan toisella laidalla onkin.

  Tämä Lakeuden koneen alkukoti näyttää olevan Kauhavalla.

  Ei se Virtain Moottorisahakaan kaukana ole. On vain naapuri maakunnan puolella.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kawatus

  Kyllähän mullakin viimeset jalat on käytössä että siihen nähen Tanelin kommentti on linjassa😉

  Toisaalta budjettikin on rajallinen samoin kuin metsän tulotkin. Ennen seuraavan tukkitilin saamista joutuu kuitenkin muuteman tuhat aamupuuroa syömään joten tulot ja menot pitää saada pidettyä jotenkikaan aisoissa.

  Minusta nuo turvasaappaat on kyllä jo edulliset kun nehän on halvemmat tai samanhintaiset kuin normaalit kumisaappaat.

  Onhan tässä saatu kunnon keskustelu jo kengistäkin aikaiseksi vaikka vielä ei olla hybridihaapaan päästykkään😀

  Nimetön

  Jos tingiin aletaan niin Uittokalusteella halvimmat 59e kumista ja nahasta 99e

  Stone

  Lapualta kone ja maataloustarvikkeesta ostin sievin gore turvakengät makso pari sataa ja niihi ruuvinastat ja on kyllä joka euron arvoonen investoonti

  Jätkä

  Kun hintoja vertaillaan, niin olisi hyvä, jos verrattaisiin samoihin tai edes saman tasoisiin – mieluusti parempiin ja edullisempiin.

  Minulla ei ole Sievin kenkien lestistä hyviä kokemuksia, samoin ulkomaisten valmistajien lestit ovat kapeammat kuin parhaat kotimaiset, eikä ole hyvä, jos sen takia joutuu ottamaan pari numeroa liian suuret.

  Nastat olisivat ulkona hyvät, mutta niillä ei oikein sisätiloissa voi kävellä. Joulun tienoilla oli piha todella liponen ja silloin olisi pitänyt olla piikit jalan alla. En tiedä, menikö polvesta jotain, mutta kyllä repäisi niin Perusteellisesti, että meinasi itku tulla.

  Tolopainen

  Jos 300€ on valmis laittamaan kenkiin, sillä saa jo säädettävillä nastoilla olevat kengät eli kantaosassa on mekanismi, jolla käännetään piikit esiin ja sisälle, eikä tarvitse kenkiä ottaa jalasta pois säädön ajaksi. Joutui nastakengät ostamaan tänä talvena. Liukastuminen on kuitenkin yleisin tapaturman syy, ei se auta vaikka varpaat on turvassa, jos pää halkeaa.

  Jätkä

  Nastoja tarvitsen vain ja ainoastaan liikkuessani pihoilla ja sivutiellä, eli jäätiköllä. Maastossa on ole ikinä kaivannut piikkejä kengänpohjiin, en ole edes suunnistaessa maastossa juurikaan juoksuaskelta ottanut – enkä ota.

  Tolopainen

  Ei niistä nastoista mitään haittaakaan metsässä liikuttaessa ole. Helpompi tulla traktorin hytistä kaatumatta heti jäiselle pihamaalle. Varvassuojista yleensä ei ole maastossa mitään hyötyä puhumattakaan kypärästä, jos ei meteoriitteja pelkää.

  MaalaisSeppo

  Saapasvalintaan vaikuttanee myös jalkahien määrä. Mekäläisellä jalat eivät juurikaan hikoile, joten moottorisahahommissa toimivat hyvin normaalit metsurin turvasaappaat.

  Raivauksilla käytän kevyempiä kärkisuojattuja neopreenisaappaita, joka ovat kylläkin kuluneina liian liukkaat. Kärkisuoja on tarpeen, kun raivauspuu putoaa alas korkeammalta kannolta varpaiden lähelle.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 72)