Keskustelut Tekniikka Metsurin työkalut

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)
 • Metsurin työkalut

  Olisi sellainen tilanne, että työkalut kaipaa uusimista. Hankintalistalla olisi koukku, sakset ja vänkäri.

  Onko kokemuksia Fiskarssin vehkeistä? Koukku ja sakset vaikuttivat äkikseltään asiallisilta, vänkäri vähän mietityttää. Kannattaako noita kokeilla, vai onko viisaampi hankkia suosiolla uudet husqvarnan mallit?

  Vänkäriksi riittäisi tuollainen 70-80cm malli koukullisena versiona. Sille voisi katsella kaveriksi jonkun näppärästi mukana kulkevan konkeloliinan. Ehdotuksia otetaan vastaan myös sen osalta.

  Sakset ja koukku olisi tarkoitus kuljettaa huskun flexi vyöllä, joten sopivuus niiden kanssa olisi myös plussaa. Huskun koukku ja sakset on osoittautuneet käytössä asiallisiksi, mutta tekisi silti mieli testata noita fiskarssin malleja mikäli niistä on hyviä kokemuksia.

  Jatkakaa ihmeessä keskustelua ja kertokaa kokemuksia omista suosikkimalleista. Saa toki kertoa myös muista metsurin työkaluista, koteloista vöistä jne. Mitkä on hyväksi havaittuja ja mistä kannattaa pysyä kaukana?

 • Jätkä

  kuusessa ollaan. Mitä asiaa sinulla on sinne tyvelle?

  kuusessa ollaan

  Hakkaan suoraan ajettaviin kourakasoihin, eli en kasaa turhaan. Kun runko on karsittu ja katkottu latvaan asti, otan paluuna latvarangan mukaan ja siirrän sitä edeltävä rangan rinnalle. Tyvipölkky/pölkyt jää paikoilleen. Kourakuormaajalla sitten nopsasti yhdeksi nipuksi ja kuormaan.

  On tässä muutkin hakanneet ja miettineet, miten vähemmällä pääsee.

  Jätkä

  kuusessa ollaan. moni muu on kuitenkin huomannut, että jalanjäljet eivät valmiin tavaran määrää lisää. Vaikka tanssisit humppatanssia koko päivän palstallasi, ei kourakasat kasva. Mutta kun kerta kävelyllä pistät kaikki rungonosat kasoihin tai kuormausvalmiiksi muuten, niin saatat jopa hyomata, että edestakaisella kävelyllä olet saanut kaksinkertaisen määrän valmista.

  TV

  On se kumma että tällä palstalla aikuiset ukot käyttäytyy jatkuvasti kuin kakarat. Onko kyse siitä että ollaan jo liian varhaista saapumiserää eikä sen takia osata perus käytöstapoja netissä vai huuteleeko täällä murrosikää lähestyvät kakarat niillä tiedoilla mitä on kylän ukoilta kuultu? Nyt jokainen katsomaan sinne peiliin ja miettimään miten itse käyttäytyy. Se on sama huudellaanko nimimerkin takaa netissä vai keskustellaanko kasvokkain esson baarissa, niin kyllä jotain käytöstavan kaltaisia pitää olla. Raskas palsta, kun jokaisen aiheen alta löytyy vastaavaa joutavan päivästä vääntöä täysin asian vierestä ja yksittäisiä aiheeseen liittyviä viestejä siellä täällä joukossa.

  No joka tapauksessa itsellä kuppi keikahti lopulta huskun suuntaan. Täytyy harkita jos joskus myöhemmin innostuisi hankkimaan kokeeksi tuon isomman fiskarssin vänkärin ja sakset. Johonkin laanipaikalle jättäisi ne siihen varalle ja voihan niitä koittaa myös metsässä tarpeen vaatiessa. Vaaka kääntyi lopulta huskun suuntaan, kun halusin testata tuota flexi valjasta. Sen tietää että huskun vehkeet toimii sen kanssa, mutta ei oikeen selvinnyt miten fiskarssit istuisi flexin koteloihin. Noista kuuli myös kovasti ristiriitaista kommenttia, mutta huskun vehkeet olen todennut perus toimiviksi, ovat fiskarsseja kevyemmät ja harvoin niistä kuulee moitteita, joten toimivat ilmeisesti myös muilla. Yleensä toimivan työkalun merkki on se, ettei niihin juurikaan kiinnitä huomiota. Ne toimivat ja hoitavat tarpeen ilman ylimääräistä hässäkkää, eikä niiden hyvyyteen tai huonouteen tule kiinnitettyä sen kummemmin huomiota.

  wanhajätkä

  Kyllähän täällä samat viisaat ampuu toisiaan suolille.Harmi niin ku varsinainen asia jumittuu hitsisaumaan.

  Suomi on pitkä maa olosuhteidenki puolesta…ja ajatusten…

  Mulle on riittänyt kaks koukkua ja mitta tarvittaessa vyölle. Taisin tykätä eniiten fiskarssin koukuista koska sen sai niin helposti kämmenselänpuolelle ”piiloon”.Ei täällä oo vedelty kuituja läjille harvassaa havukossa. Metrin lumessa…ei. Aivan helposti se noin kolomonen lentää kasalle yhden pyörähyksen taktiikalla…siis mies ei pyöri vaan pölli puolikierrosta. Pirukaan kahlaa eestaas puunmittaa monesti väsymättä. Vastakoukuilla se heitto onnistuu tai toinen koukku onki jo kämmenselän puolella heittäissä. Siinäpä sitä ollaan jo seuraavalla tyvellä valmiiksi. Tottakai kasoja täytyy siistiä tarpeen mukaan…ja ajurin mukaan. Väitän että tuo tyyli on energiataloudellisempaa ku kahlata kymmeniä metrejä puu kainalossa. Nii no tarvitaan siihen  taktiikkaakin ja pikkusen poveria. Kovimmat metsurit näissä kairoissa painoivat n. 70 kiloa….minä hiukan enemmän…en ollukkaan paras vaikka ois lihasmassasta luullu.

  Kokeileppa tehä sama saksilla…en ainakaan minä oppinu… koukun kahvan pitäs mielestäni olla ohut littana eikä mikään jätkän aamupaskan pökäle…kömpelö Tottakai ´son nii ku repusta ei löydy kunnon kinttaita vaan viisparia hiihtohanskoja vaihettavaksi tankattaessa. Käy kippeetä iliman pehemusteita ja jos kastuu ni lähtee lakka kynsistä.! Kaikki fyysinen työ tekee jossain kipeetä joskus.

  mettämiäs

  ”Miksi ihmisten on vaikea myöntää olevansa väärässä? Esimerkiksi inttämisessä sen huomaa, että toinen latoo faktat ja todisteet pöytään, niin toinen vain pitää kiinni järjettömästäkin väitteestään. Sama netissä. Miksi ei voi vain sanoa ”olit oikeassa”.” (lainaus toisesta keskustelusta)

  Tässä vielä lisäkommenttia, joka sopii varmasti moneeen muuhunkin keskusteluun. Niistä varusteista sen verran, että kaksi koukkua on minunkin mielestäni paras ”yhdistelmä”, sakset eivät muuta kuin hidasta työtä (koukut ja tekniikka pitää tietenkin olla kunnossa). Vänkärikin on siinä mielessä kiiloja parempi, että sillä tarvittaessa pystyy myös runkoa vääntämään. Vänkäri voi olla sitten joko hitsisaumalla tai ilman…

Esillä 6 vastausta, 41 - 46 (kaikkiaan 46)