Keskustelut Metsänhoito Metsuripula.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 71)
 • Metsuripula.

  Suomessa on huutava pula metsureista – Pohjalainen yritys tuo 130 työntekijää Aasiasta, kun kotimaisia osaajia ei löydy     Aikoo kouluttaa muutamassa kuukaudessa ammattimetsureita.

 • juhos

  nimenomaan,hyvä pointti jätkältä. itse tarkoitin toki näitä +40 alv 0 tuntityöstä raivausta veloittavia yrittäjiä, joilla yleensä ylempää koulutus taustaa tai pihapuun kaato, viheralue hoito tms yrittäjyyttä päätoimi alana, mutta harvalla esim arton ja kumppaneiden tasoista aikaan saannosta, eli ammattitaitoa rsaha touhuissa. ja Artolle anteeksipyyntö, en mitenkään halunnut palkkametsuri/yrittäjien välistä vaakakuppia keinuttaa,jokainen henkilö siellä palkkansa on ansainnut

  miksuliini65

  Kuin korpituvaan taneli sanoi ketjussa maksaa yrittäjämetsurille 34.ekuatunissa omat työkalut sisältäen kaikkien kulujenjälkeen voi Olla tiukalla että jää 14-15.ekuatuntipalkaksi homissta ei nykypäivänä häävi liksaole.

  juhos

  sehän se on sitä realismia, ammattimies oltava tuohonkin tasoon. tottakait  huiput tienaa sitten jo ihmisten palkkatasoa.  eipä  metsureita tarvitse valtamerien takaa haalia pelkästään jotta välistä vetäjät saa leipänsä,kyllä palkkataso sen sanelee

  Metsuri motokuski

  Kyllähän yrittäjämetsurin pitää osata palkkansa määrittää. Pari paskaurakkaa kun tekee niin oppii kummasti. Jos työnantaja ei hyväksy hintaa niin sitten täytyy etsiä toinen työntekijä tai tehdä itse tai jättää tekemättä. Valintahan on aina työnantajalla. Jos taas ei omaa ansiota saa metsätöillä niin sitten muita töitä tekemään. Aika helppoa loppu pelissä.

  Rane

  Voi olla ettei palkankorotuksillakaan saada suomalaisia työttömyyskortistosta metsiin.Aloituksessa mainittu työvoiman tuonti ja koulutus on ainoa toimiva keino hoitaa taimikonhoitorästit.Pitemmällä aikajänteella työ menee älykkäille koneille mutta ei ihan heti.

  Rane

  Toki suomalaisista löytyy hyväkuntoista väkeä mutta kuntoa käytetään hölkkäämällä ympäri metsiä ja siitä halutaan maksaa jollekin eikä hommasta saa jäädä mitään hyödyllistä näkyvää jäljelle.

  Haasta Kuusamon Kevät! – NUTS Karhunkierros -polkujuoksu

  puutuomas

  EI OLE metsuri pulaa, on kunnollisen palkan maksajapula. Käsittääkseni jonkun viranomais tahon pitäisi estää kolmansista maista tapahtuva halpatyövoiman rahtaus rakkaaseen isäinmaahamme. Nämä viranomaiset eivät nyt ole hoitaneet töitään huonostikkaan, joka johtaa entisestään kurjistuvaan maaseutuun jos viranomaisten siunauksella ne vähätkin työt maaseuduilla pyritään teettämään kolmansista maista laittomasti rahdatulla halpatyövoimalla. Ainoastaan eu.n alueelta on laillinen vapaa työvoiman liikkuvuus voimassa. Moni näillä thaimaan ihmeillä edullisesti metsiään hoidattava sahauttaa lopultakin vain omaa oksaansa. T: ex metsuri, koska ei palkkataso enään riittänyt mihinkään, pakko oli ripustaa raivurit naulaan ja lähteä mailmalle, nuoruus hukkaan heittettynä, kyyneleet silmissä ja persaukisena.

  Visakallo Visakallo

  Ikävää sinällään että näin on puutuomakselle käynyt, mutta et ole asian kanssa yksin. Samoja ongelmia on vähän joka alalla, mutta ne itse perus ongelmat eivät johdu niinkään maahanmuutosta, vaan kaupungistumisesta ja ikäluokkien pienentymisestä. Maahanmuutto on tämän seurausta. Jostain on tekijöitä hommattava, kun ei niitä muuten löydy rahallakaan. Ei kaupungissa varttunutta suomalais-nuorta ole kovin helppoa saada metsänhoitotöihin syvälle maaseudulle. Kyllä minä ainakin sen ymmärrän, vaikka maalaispoika olenkin jopa niin paljon, että saan palstan kevytnimimerkitkin asiasta välillä innostumaan. Tosin heistäkin taitaa jo kohta virta loppua.

  reservuaari-indeksi

  ”ongelmat eivät johdu niinkään maahanmuutosta, vaan kaupungistumisesta ja ikälu…”

  Viimeisen vuoden aikana saimme lukea Virtsin kirjoittamana kymmeniä veistejä missä hänen kotikylällään on muuttoliike kääntynyt kaupungeista maaseudulle. Yhä enemmän ja enemmän oli näkynyt valoja sellaisissa taloissa jotka oli jo kerran autioituneet. Koulujen oppilasmäärät kasvoivat ja monia muita positiivisia vaikutuksia.

  Nyt se on kääntynyt takaisin kaupungistumiseksi, nopeita on nuo yhteiskunnalliset ilmiöt teilläpäin. Tai sitten joku trolli kirjoittaa lämpimikseen bullsshittiä.

  ♥ Kerttu

  Visakallo Visakallo

  Meneekö Kertulla jo hieman aamu-äreyden puolelle? Korona-ilmiö ei tainnut näkyä Kertun asuinseudulla, – vai jäikö se vain huomaamatta? Korona helpotti, ja väki palasi kaupunkeihin, ja talot ja mökit tulivat uudelleen myyntiin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 71)