Keskustelut Metsänhoito Metsuriyrittäjä

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 106)
 • Metsuriyrittäjä

  Merkitty: 

  Olen tässä ollut noin vuoden metsuriyrittäjänä ja työskennellyt pääsääntöisesti yhdistykselle niin uteliasuuttani kyselen onko palstalla muita yrittäjiä. Kuinkahan paljon yhdistys vetää välistä kun oli viimeksi niin kovat hintaneuvottelu, hankalaa oli saada euro tunnille ja sen verran voin sanoa hinnoista että alle 30 en laita sahaa käyntiin.

 • Metsäkupsa Metsäkupsa

  Alueaura edessä ja leveä tuhti linko perässä aukaisevat täällä ummessa olevat tiet. Leveä  linko auttaa perässä saamaan leveyttä , leikkaa vallin reunaa alueauran jäljiltä. En ole aikanaan paljoa aurannut, mutta sen verran, että vihonviimeistä aurattavaa on moottorikelkalla kovetettu paksuluminen kapea tie. Harvaan on auraajat huvenneet, pitäjän laidoilta Valtroineen kulkevat. Huonoa kannattavuutta valittelevat ja kyllähän auruu on arvuutuspeliä. Väliin sataa monta päivää putkeen, jolloin yksinauraava urakoineen alkaa olla pyörryksissä, Jonain talvena ei taasen oikeastaan muuta ole, kuin vehkeiden perään laitto ja pari aurauspäivää.

  Jätkä

  arto. Et kai väitä, että tuossa videolla olevalla tiellä on metri lunta – siis pystysuoraan mitattuna? Tuollainen lumi lähtee kevyesti suurteholingolla ilman kärkiauraa.

  Perintesessä ”Riiholaisessa” terät leikaavat polanteen kuin kyntöauran vantaat, eli kun lingolla on uusien terien laiton jälkeen ajettu muutama kymmenen kilometriä, on terän reuna kulunut veitsenteräväksi. Sillä kyllä polannekin lähtee yhtä hyvin kuin hyvän lumiauran terällä.

  Tomperi

  Puuki, linko on hyvä, ei mene sepelit raviin. otin kerran metsäreisulla videota kilometrien matkalta kun tien ravissa, molemmissa yhteneväinen sepelikerros. Varmaan oli yhteiskunnan varoin tuettua yksityismetsäautotietä koska sepeliä oli vielä tien rungollakin.  Toisen kerran merkittävästi oli mennyt ravi ojiin tiellä, jonka omistajia varmaan useita tai sitten ei,  tien reunassa oli kyltti metsähallituksen maista.  Lissäähän se tietysti Bruttokansantuottoa kun velkarahalla levitellään sepeliä tielle ja sitten levitellään yöhemmin raviojiin joissa ei todellakaan vesi virtaa että kyseessä ei ole syöpymisen estäviä toimenpiteitä…. ja tuskin metsuriyrittäjän aikaansaannos.  Arvaa vaan kannattaisiko metsuriyrittäjän ilmoittaa tarpeettomista investoinneista?

   

  Puuki

  Helppo estää sepelin lentäminen raviin, kun ei mene sinne linkoineen , jos ei ole tien pinta ehtinyt jäätyä /lumi ja sepelit polettu ensin tien pintaan kovaksi.   Nostolaitekin on sitä varten tr:ssa jotta saa nostettettua lingon sopivalle korkeudelle (tai voi säätää lingon sopivammin ottavaksi), jos on pakko käydä vain  1 kerta sulan tien pinnan aikaan.

  Jätkä

  Lingoissa on tassut!

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tassuista tulee mieleen lingossa eräs auraaja, oikein nuuka puolensa pitävä isäntä  aurasi yksityistietä. Terät ei paljoa kulunut, kun tassut olivat niin alhaalla, että monta senttiä jäi aina lisää lunta tienpintaan aurauksen jälkeen.

  Jätkä

  Soratiellä on syytä pitää tassut, jos ei maanpinta ole jäätynyt, mielellään polannetta edes hieman, mutta ei toki liikaa. Suojakelin tullessa polanne upottaa ja tie muuttuu vaikeaksi tai jopa mahdottomaksi kulkea tavallisilla henkilöautoilla.

  Talvella kuitenkin niin ohut polanne kuin mahdollista. Jeessin mainostama perälevy olisi hyvä, mutta se ei saa talvella lunta pois tieltä aurauvallin takia, vaan esim lumipaakut pyörähtävät tielle ja kovettuneena jopa särkevät normaalin henkilöauton. Kuka silloin korvaa? Tienpitäjä !

  Tomperi

  Kuuluuko tienpitäjälle korvaukset jos metsäautotiellä sattuu tien kunnosta johtuva auton rikkoutuminen? Ennakkotapauksia onko?

  Kalle Kehveli

  Eiköhän se ole idiootti, joka rikkoo metsätiellä autonsa. Nimi metsäautotie kertoo jo, että aihetta varovaisuuteen.

  Tomperi

  Käsittääkseni autoilija joutuu vastuuseen jos tiellä ajokielto tie riikkoontuu ….

Esillä 10 vastausta, 91 - 100 (kaikkiaan 106)