Keskustelut Metsänhoito Metsuriyrittäjä

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 106)
 • Metsuriyrittäjä

  Merkitty: 

  Olen tässä ollut noin vuoden metsuriyrittäjänä ja työskennellyt pääsääntöisesti yhdistykselle niin uteliasuuttani kyselen onko palstalla muita yrittäjiä. Kuinkahan paljon yhdistys vetää välistä kun oli viimeksi niin kovat hintaneuvottelu, hankalaa oli saada euro tunnille ja sen verran voin sanoa hinnoista että alle 30 en laita sahaa käyntiin.

 • Jätkä

  Taimikonhoito raivaussahalla oikeisiin lukemiin on se paras ja halvin keino. On järjenköyhyyttä yrittää kasvattaa ensiharvennukseen asti 3000 r / ha. Jo 2500 on ehdottomasti liikaa.

  Silloin kun harvennukset on tehty oikeassa ajassa ja – voimakkuudessa, ei tule ongelmia myöskään ensiharvennuksessa.

  jees h-valta

  Jopa Kemera hyväksyy/tai ainakin hyväksyi kolmentuhannen kasvatuksen jopa ensiharvennukseenkin. Mutta näitä jätkän ”ohjeita” on juuri NIIN moneen lähtöön. Jokunen taitaa jäädä vielä telakallekkin. Sinne korpeen. Mutta hyvä kun näin ”lentoteitse” edes pääsee pätemään. Näin kelirikkoaikaan sillä lahjoituskalustolla ei sieltä varmaan sinne ”esson baariin” pääse pätemään.

  Jätkä

  Poltinpuurisujen kasvattelija siellä lässyttää, mitä vanhan romuvolkkarin työntelyn lomasta jaksaa. kun ei pysty risukkojaan harventamaan oikeisiin arvoihin, niin risumies kun heitti lusikan nurkkaan, Harjavaltaan on kehittynyt uusi risujen jemmaaja.

  Metsuri motokuski

  Itse käytän yrittäjänä hehtaarihintaa jonka laskuperusteena on tuntipalkka joka on suurempi kuin tuo 30 euroa. Yleensä hehtaarihinnat ovat minulla ollut 100 – 400 euroo. Riippuen kohteesta. Tuolla mitä olen isäntiä nähnyt niin yhdistyksen veloitukset ovat olleet huomattavasti suuremmat. On luonnollista että hekin tarvitsevat osansa työjohtokulujen hoitamiseksi.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  On päivänselvää että otan metsurin itse töihin, niin kauan kun jotenkin palstan reunaan pääsen hilautumaan. Sitten kun pitää siirtya kokonaan sisäruokintaan tarvitsen edustajan sinne metsään. Eli vasta sitten olen valmis maksamaan MHY:lle työnjohdosta.

  Mielestäni se MHY:n osuus on tuntitöissä ollut jotain 2 euroa. Isommaksikin se saattaa tulla jos siitä työnjohdosta maksetaan erikseen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Tolopainen

  Voiko ammattimetsuri olla niin hidas, että ei kahta kiintoa saa tunissa tehtyä. Pessinenkin teki seurakunnan metsässä yli 500 kiintoa kuukaudessa.

  Jätkä

  En ole puhunut ammattimetsurista, joka ei saisi enempää kuin vajaat kaksi mottia tunnissa.

  Jos runkojen keskikoko tuplaantuu, eli nousee 120 litraan ja pöllit tehdään selvästi pidempiä, niin tuosta runkomäärästä tulee kaksinkertainen määrä kuitupuuta.

  Itse olen lähes parhaassa iskussa ollessani hakannut ennen kouluun lähtöäni kaksimetristä kuitua tankillisella keskimäärin 300 kpl ja joka päivä neljä tankillista, eli n. 1200 kpl / päivä. Mutta en ollutkaan silloin ammattimetsuri.

  Kun sitten myöhemmin tein avohakkuuta kuusivaltaiseen tukkimetsään, minulle annettiin aina palstat, joissa oli noin 600 kiintoa pystymitattua puuta. Se tuli aina valmiiksi kahdessa viikossa, eli kymmenen työpäivää.

  En halua tästä jauhettavan enempää, olen niin kyllästynyt yhteen ja samaan.

  Tolopainen

  Jo pilas siinäkin koulunkäynti työmiehen,  teki tenikon. Ennen taisi moottorisahoissa olla viiden litran tankit. Kun nykyisillä ei saa edes kolmeakymmentä pölliä tankillisella.

  Jätkä

  Bensatankki oli 0,7 l.

  Nykyisissä on pienempi, mutta kulutuskin on pienempi. Kunnon ammattisahan tankki kestää niin pitkään, kun kasaa pöllit heti kun ne on valmiina, että ensiharvennuksella neljä tankillista päivässä on jo hyvä suoritus.

  Olen aina sahannut / kasannut tankillisen yhteen menoon – sitten tauko, jossa teroitus, tankkaus ja kahvi/ leipä. Saha käyntiin ja sama peli.

  Toisaalta olen joskus teurastanut sellaisia kuusia, että tankillinen on kestänyt alle 15 minuuttia.

  Jos saha on raskasruokainen, se pitää huoltaa / säätää. Taikka vaihtaa parempaan. Toisaalta on niinkin, että kun sahata jukertaa puolikaasulla, tylsällä ketjulla sakeassa savupilvessä Tilhillä, niin voihan siinä huono tulos tullakin.

  Tolopainen

  Taitaa tuo muisti nyt pätkiä. Kiintoon menee nelisenkymmentä kaksmetristä kuitupuuta. 1200 kpl päivässä tarkoittaa kolmekymmentä kiintoa. Motojen käyttäminen harvennuksilla vain hidastaa hakkuita. On se ihme että metsiin turhaan viedään miljoonan koneita kun muutaman satasen sahalla pystyvät metsuri harvenentelee lähes saman verran.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 106)