Keskustelut Metsänhoito Metsuriyrittäjä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 106)
 • Metsuriyrittäjä

  Merkitty: 

  Olen tässä ollut noin vuoden metsuriyrittäjänä ja työskennellyt pääsääntöisesti yhdistykselle niin uteliasuuttani kyselen onko palstalla muita yrittäjiä. Kuinkahan paljon yhdistys vetää välistä kun oli viimeksi niin kovat hintaneuvottelu, hankalaa oli saada euro tunnille ja sen verran voin sanoa hinnoista että alle 30 en laita sahaa käyntiin.

 • Jätkä

  petep: ”-Tässähän tulee mieleen se mies joka teki 2 hehtaaria päivässä raivaussahalla ja sillä matikalla se ois 600 euroa päivässä .Kultakaivos ?

  Hän ei viikon aikana teroittanut terää lainkaan ja vielä huilatessaan keräsi kaksi ämpärillistä puolukoita tai yhden mustikoita.

  Jyväjemmarit ovat halukkaita maksamaan vain sen verran, että KEMERAA jäisi vielä omaankin käyttöön.

  Korpituvan Taneli

  Kyllä voit ihan hyvin ottaa 30€ tunnilta, kunhan ne on sitten TYÖ tunteja. Minä nyt viimeksi maksoin metsurille 32€ tunnilta, oli poika nostanut taksaa.

  En pidä tuota 32€ tunnilta mitenkään paljona, kun olen saanut metsurin joka sitten kans tekee. Mitään matka ja muita rahoja ei tuon päälle sitten tule.

  Ne hehtaarihinnat on vähän sellaisia arviokauppoja, jos ei oikein ole yhtenäinen kuvio ja sitten pitää vielä arpoa se pinta-alakin. Siinä saattaa tulla kallista raivuuta. Toisaalta en pidä hyvänä sitäkään että metsuri sitten saa takkiinsa, jos on arvioinut alakanttiin.

  Kun kattelee kunnon tekijän ja maksaa tuntipalkan, voi sitten itse määritellä sen millaista jäljen pitää olla.

  markules

  Mhy:n kaveri sanoi laskuttavansa tuntityöstä asiakasta tasan tuplasti sen mitä minä laskutan Mhy:tä. Tuntityöt ei mulla kyllä yleensä ole varsinaista metsänhoitoa ja niihin yleensä liittyy aika paljon Mhy:n työnjohtamista, että sikäli tuntitaksan tuplaaminen ei mua kauhistuta. Ennakkoraivaukset, perkaukset ja taimikonhoidot teen hintahaitarilla 200-400€/ha. Uuteen sopimukseen en edes kysellyt taksoja ylemmäksi.

  husku550xp

  No on perkele kate ainakin kohdillaan niillä

  metsä-masa

  Hyvää on kuulunut metsuriyrittäjistä täälläpäinkin, ne jotka itse myös tekee työn.

  Tanelilta tuntityötaksaan tasapuoliset perusteet !

  markules

  Kyllä kai metsuriyrittäjiksi valikoituu niitä jotka ei suhtaudu tekemäänsä työhön välinpitämättömästi. Välinpitämättömyys on ikävän yleistä metsätyötekijöillä, niin konemiehillä kuin metsureilla.

  Nimetön

  Mun oman Mhy:n hinnastossa näyttää hinta olevan, Ennakkoraivaus 250,00e alk. ha +alv.  Taimikonhoito 300e alk. ha +alv.

  petep

  Nyt saattaa tulla tyhmä kommentti mutta millä logiikalla jonkun kannattaa ottaa metsuri metsään 30 euron tuntihinnalla. Jos kohteena on vaikkapa pieni harvennus  josta saa vain kuitupuuta niin eihän päivän saannolla maksa kunnolla edes metsurin palkkaa .

  Jätkä

  Kyllähän se tahtoo mennä korjuukustannuksiin tuo ensiharvennuspuun hinta. Puut kun pitäisi saada vielä poiskin metsästä.

  Kuitenkin, jos poistuvien puiden järeys on edes kohtuullinen, eli 60 litraa, niin ripeä metsuri tekaisee siitä tunnissa 30 x 60 l. eli 1,8 kiintoa. Kyllä siitä jää vielä ajopalkan verran.

  sitolkka

  Monesti kannattaa pahimmoilteen isona vaan vetää kumoon raivurilla lannaksi. Ei tarvi heti ensiharvennella.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 106)