Keskustelut Puukauppa Mhy:n puuntuonti ja puukauppaan sekaantuminen

Esillä 7 vastausta, 71 - 77 (kaikkiaan 77)
 • Mhy:n puuntuonti ja puukauppaan sekaantuminen

  Täytyy kyllä ihmetellä metsänhoitoyhdistysten toimintaa. Kuinka monella jakkaralla sitä voi oikein samaan aikaan istua? Metsänomistajien edunvalvonta vaihtuu lennossa omiin muroihin kusemiseen. Energiapuuta laivataan urakalla ulkomailta, ja samaan aikaan räyhätään kun ei kotimainen puu mene kaupaksi tai menee liian halvalla. Mhy:n on syytä kiireesti palata toteuttamaan ainoastaan alkuperäisiä tehtäviään – jos niihinkään on enää tarvetta; neuvontaa ja ammattiavun antamista. Puukaupanhan laki suorastaan kieltää, vaikka sitä kaikella venkuroinnilla on silti harrastettu ja silmien läpi katsottu?!?! Metsänomistaja ei siinä pelissä ainakaan voittaja ole! On täysin absurdia kotimaisessakin puukaupassa että sama taho (mhy) joka tarjoukset käsittelee, on samaan aikaan itse yksi tarjoajista ”korjuupalvelunsa” kanssa. Tällä touhulla elätetään vain täysin turhaan massiivisia organisaatioita, ja metsänomistaja aina viime kädessä tämän kaiken maksaa. Ihmetellä täytyy metsänomistajiakin, jotka vuodesta toiseen sokeasti luottaen antavat valtakirjan omaisuutensa myyntiin ja hallintaan. Antaisitteko talonne tai autonne vastaavilla ehdoilla myyntiin? Mhy -toiminta puukaupassa on estänyt ja estää edelleen normaalein liiketaloudellisin periaattein toimivien puunhankintayritysten toimintaa. Mhy:n kautta ei niille juuri koskaan leimikoita ohjaudu, koska pitävät kilpailijoinaan ja koettavat kuristaa hengiltä. Joko mhy:iden on lopetettava ”metsänomistajien organisaationa” esiintyminen ja muututtava normaaleilla säännöillä toimiviksi yhtiöiksi tai lopetettava kaikenlainen puukaupallinen toiminta. Myös se omistamiensa osakeyhtiöiden taakse naamioitu.

 • isaskar keturi

  AJ – Jeps, ei muuta kuin tarkkuutta kynän käyttöön, niin ei synny vääriä käsityksiä. Jos toive on, että olisi osuuskuntiin perustuva palveluketju, niin hyvä niin, mutta sillä ei ole muuta tekemistä metsänhoitoyhdistysten kanssa kuin se, että yhdistys voidaan 1983 säädetyn lain perusteella muuttaa osuuskunnaksi. Eli mhy-lain kumoaminen ei ole ratkaisu siihen, että voidaan synnyttää vapaasti liiketoimintaa harjoittava palvelun tuottaja, jos jatketaan yhdistyslain mukaisena yhdistyksenä.

  PS. se että on ollut mhy valtuustossa, ei sen perusteella, mitä olen nähnyt, ole mikään tae yhdistystoiminnan tuntemuksesta

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Eikö kuitenkin nimenomaan mhy-ketjun muuttaminen osuuskunnaksi vaatisi mhy-lain kumoamisen?

  Puuki

  Sivustolla voisi olla vaikka valokuvia erilaisista perkauskohteista ja suuntaa-antavia arvioita niiden tarvitsemasta työmäärästä.

  Vaikka noin.   Tai sitten niin, että tarjouspyynnön (SP) liitteenä on kuva/kuvia esim. varhaishoitokohteesta. Kuvien perusteella yrittäjä tekee tarjouksen .  V. 2015 teetätin tuolla tyylillä varhaishoitoja viimeksi. Urakkataksa.

  Metsuri motokuski

  Minä en ainakaan lähtisi isännän lähettämien valokuvien perusteella tekemään tarjousta raivauksista. Joskus tein sen virheen että annoin tieltä katsottuna hehtaarihinnan. Siitä sai maksaa oppirahat hyvin nopeasti.  Nykyään pitää alue kävellä vähintään yhdestä kohtaa läpi että voi tarjouksen tehdä. Samaa suosittelen muillekin.

  Visakallo Visakallo

  Metsuri motokuski kirjoitti asiaa. Kuten Lukijoiden kuvissa olemme monesti saaneet todeta, metsän kuvaaminen ja kuvien tulkinta voi olla erittäin haasteellista. Jokin aika sitten oli muistaakseni kuvia kuusikosta, jota toiset taisivat pitivät vasta raivausta kaipaavana taimikkona, vaikka kuviolla oli normaali ensiharvennus jo tehty!

  Puuki

  Se on sopimusasia yrittäjän ja mo:n välillä. Kuvat pitää olla lehdettömään aikaan otettuja ja mielellään  useampia kuvia eri kulmilta.   Lisänä pinta-ala,  tiheys- ja poistettavien puiden tyvien keskimäär. paksuuden mittaustiedot.  Kyllä siitä tottunut tekijä selvittää oman ajanmenekkinsä.

  Jean S

  Ystävämme Tatjana on löytänyt jakkaroita ja havainnut ongelmia.

   

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/21c5f19e-9d44-4c7f-9220-5ed7c4fdb05d

Esillä 7 vastausta, 71 - 77 (kaikkiaan 77)