Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 173)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… ?

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • Rane2

  Jos haluat pikaisen(?) katsauksen raivaussahatilanteeseen niin tuolla seitsemännellä sivulla on raivaussahojen ykköspyssy-keskustelu jossa on lähes tuhat viestiä.Sieltä löytyy varmasti jokaiselle mieluinen vaihtoehto.

  isotee

  Siinäpä se, kun ei jaksais… Toiveissani oli joku ammattimetsurin tai vakavan harrastajan/isännän ytimekäs kommentti ”osta kone X niin tapahtuu”. 🙂

  Jätkä

  Noista merkeistähän se löytyy, mutta kun mainitsit ärhäkän kiihtymisen, niin SITÄ löytyy vain Ruotsalaismerkin sahasta. Ammattikäyttöön tarkoitettu, väh 45 kuutioinen moottori. Hinnastakin tunnistaa hyvän sahan – ja valjaista.

  jees h-valta

  Ärhäkän nopean hajoamaan löytää siitä jätkän ruottalaisversiosta. Jos hakee ammattilaisena ammattisahaa raivaukseen kannattaa varmaan muistaa täälläkin esiintyvän ammattimetsurin hiukan tosin vaikealukuisia kommentteja saksalaisen sahan tuomasta leivänpäällispuolesta. Ja hintaakin on riittämiin harrastelufriikillekkin.

  harrastelija

  Löytyyköhän nykysahoista sellaista joka lähtee puuhun ilman etukiihdytystä? 10 vuotta sitten laitoin vahvimman Huskun, mitä liikkeestä löytyi, seuraavaksi vahvin olisi pitänyt tilata tehtaalta. Suuremmalla terällä pitää antaa kierroksia ennenkuin tarjoaa sellaiseen rankapuuhun.

  Veljeni oli ammattimetsuri joskus 80-luvulla. Lainasin hänen Huskua – muistaakseni malli oli 165 – ja painoin viikonlopun rankametsään. Ei tarvinnut huudattaa koko aikaa vaan vain silloin, kun tarjosi puuhun! Vääntöä riitti, ikävä kyllä lopuksi sahasta meni kulmavaihde. Nolona piti viedä saha ja uusi kulmavaihde takaisin 🙁

  jees h-valta

  Ite olen (silloin kun vielä raivailin raivurilla) tykännyt juuri tuosta harrastelijan mainitsemasta ominaisuudesta jonka tarjosi yllättävää kyllä halppisraivuri OleoMac yli 50cc:n kokoluokassa. Lisäksi siinä oli toinen loistava ominaisuus että siinä oli iso tankki jolla sai hyvin tehdä aamu/iltapäivän yhtäkyytiä ilman tankkausta. Kone oli matalavääntöisenä tosi pieniruokainenkin. Nyt olen tehnyt vain sitämukaa raivausta moottorisahalla kun olen poltinpuita tarvinnut. Hyvin on riittänyt tämä taktiikka.

  isotee

  H 545 vai 555? Piisaako tuo pienempi? Kevyempi paino kiinnostais… Vai S 460? Tuo S490 on vissiin aika järkäle?

  Visakallo

  Niitä käsivarren paksuuksiakin taitaa löytyä aika monia kuten sahojakin.

  Kokeilen taas, alkaako nyt samanlainen sonnien mylvintä kuin viimeksi loppukesällä:

  Suositten nimittäin siihen uuteen sahaan kovapalaterää!

  Rane2

  Jep,vielä kun Arto  tekee comebackin viilausohjeineen.

  isotee

  Suositten nimittäin siihen uuteen sahaan kovapalaterää!

  Kiintoisaa, kerro lisää. Miksipä ei? Sirkkeleissä ja jiirisahoissahan on ollu kovapalat jo kauan… Mitenhän nuo toimis raivurissa? Kestäis kai sipaista vähän kiveenkin?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 173)