Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 173)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • Jätkä

  Gla. Nopeus tulee siitä, että katsoo valmiiksi JÄÄVÄT puut, 2 -3 kpl. Normaalisti niitä on paljon vähemmän kuin poistettavia.

  Meillä poika sahasi 490 :llä, jonka kaasutin alkoi reistaamaan. Otti sitten HVA:n  jo vuosia vanhan raivurin mallia 520 – ja totesi: -”On aivan eri maailmasta, miksi noita muitakin myydään?”

  pikkutukki

  Paras testi olisi jos palstan reunassa olisi kaksi sahaa joilla molemmilla vuorotellen sahaisi ja katsoisi viikon päästä kumpi jää pölyttymään .

  Jätkä

  Se on pitkälti kyllä makuasia. Tilhissä on miellyttävä käyntiääni, Ruotsalaisissa on ääni, josta kuullee, että ”Nyt lähti”.

  Mutta Jos olisi tasaisia sarkoja, joita sahaisi vertaillen, niin ainakin äkkiä huomaisi, että toinen syö bensaa enemmän ja toisella tulee aluetta valmiiksi nopeammin.

  Metsuri motokuski

  Täältä et saa kunnon vastausta. Täällä on niin paljon merkkiuskollista väkeä että toinen haukkuu toista ja toinen toista. Jokaisella mainitsemallasi merkillä on hyviä vaihtoehtoja. Kunhan ostat vain tarppeeksi tehokkaan sahan. Mieluimmin sieltä teholuokan yläpäästä. En nyt tarkoita suurinta konetta.

  Gla Gla

  Jätkä: ”Nopeus tulee siitä, että katsoo valmiiksi JÄÄVÄT puut, 2 -3 kpl.”

  Jep.

   

  markules

  Mulla on ammattisahoina nyt Stihl 460 ja Husku 545. Stihlillä oon sahaillu reilu 1000 tuntia ilman mitään ongelmia, tosin kaasuvaijerin vaihto edessä kohta. Helppo käynnistää ja käy aina ongelmitta. Bensaa vie hieman vähemmän kuin Husku. Husku ärhäkämpi ja minulle istuu kouraan paremmin. Sillä olen sahaillu n. 600 tuntia ilman ongelmia. Kulman rasvailu tympii Huskussa kun on tottunu Stihlin huoltovapaaseen.  Huskussa paremmat valjaat, Stihlilläkin ihan OK mutta ei oikein kestänyt mulla. En osaa sanoa kummalla työ joutuisampaa. Molemmat hyviä sahoja.

  Molempien merkkien isompiakin malleja olen kokeillut ja todennut että työskentely kömpelömpää. Paikallinen iso Husku-myyjä sanoi että ammatisahoiksi Huskuista menee selvästi eniten juuri 545-mallia. Sama myyjä sano että echolla kovasti panostetaan nyt ammattiraivurin kehittämiseen, nykyiset ei oikein ammattisahoja. Moottorisaha mulla echo ja hyvä on.

  isotee

  Tästähän tuli hyvää vääntöä ja oikein asiaakin. Kiitos kaikille kommentoijille! Eikun kaupoille tinkaamaan… 😀

  Hiluxmetsuri

  490 ja siihen sopivat valjaat on olleet käytössä jo pitkään. Ihan hyvä yhdistelmä. Kiihtymisestä ollaan huolissaan ehkä hiukan turhaan. Kyllä siinä sahaamisessa on muutakin mietittävää. Sahaustekniikka, kaatosuunta, puiden pituus ja paksuus, jättääkö vaiko kaataako-pohdinta, mihin perustaa huoltopiste, ojat ja lopuksi vaikkapa terän kunto.

  Kokeile mallata se härveli valjaineen siellä liikkeessä ittelles sopivaksi. Kokeile myös miten tykkäät kaasutella jos saat liikkeen pihalla koepäristellä. Merkki on sit hiukan sivuseikka kun ne omat säädöt löytyy, vaikka täällä  keskusteluissa joskus se oma mieleinen saha hiukan keuliikin 🙂

  Jätkä

  Sen verran erilainen ”luonne” on eri sahoilla, että kaikki eri mallit vaativat omanlaisensa kiihdytystekniikan. Sen sisäistää kyllä äkkiä.

  Minusta sahaamisessa ei ole mitään pohdittavaa. Kaatosuunta on selvä ilman pohtimista, jos pohditaan jättääkö vai kaataako, on parempi sammuttaa saha ja lähteä Baariin.

  Terän kuntoa ei tarvitse pohtia – ainoastaan todeta. Huoltopiste ei voi olla samassa paikassa kauaa, vaan sen on liikuttava työn etenemisen mukaan. Myöskään ojien pohdiskelusta ei autuus repeä. Ne vaan pitää jättää risuista vapaaksi.

  Hiluxmetsuri

  Niin, ehkä tuossa sahailussakin sahaajallekin kehittyy jotenkin sellainen autonominen tikapuuhermosto kuin kastemadolle. Aivoja ei lopuksi enää tarvita 😂  Minä en ole ihan vielä tuolla tasolla.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 173)