Keskustelut Tekniikka Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 173)
 • Mikä on \"oikea\" raivuri nykyään?

  Mikä näistä nykysahoista on ”oikea” raivuri? Ärhäkkä kiihtymään ja sellainen että käsivartta vahva rankakin menee mukisematta, ei mikään risutrimmeri siis. Pitäis laittaa uus mutta kuka näistä nykyään selevän ottaa… 🙂

  Husse tai Stihl, miksei Jonseredkin? Suosituksia?

  Kiitos!

 • AMMATTIMIES AMMATTIMIES

  MINÄ KIN VIILAN JOKAN,TANKINLINSENLAN VAIN TÄÄLÄNKIN,PÄINKIN ONKIN.NIITÄN TUNTI MIEHIÄ SEKÄN,KELAN SAHUREITA KUIN,VIILAVAT VAIN YHTEN,KERTAN VIIKOON.KUIN E1 OLE TUOTOSKESTAN VÄLIÄ.MUISTAN KUIN TULIN ENSINMÄISET,RAVAU SAHAT MINÄ ISKIN,KIININ HETI SEKÄN HOMASIN,RAVAU SAHAN.NIIN VANHAT VESURI JERMUT,EI LÄHTENET SIIHEN KELKAAN E1,USKONTUT ETÄ.RAVAU SAHA LYÖ,LÄPI.VAIN MINULAN PYSY SAHA,KOURASA ALUSTA ALKAIN HYVIN LUONASI,SEKÄN TULI ALUETA AIKANSEKSI.SEKÄN KUIN OLI VIELÄN,VESURIN TAKSAT NIIN.HYVIN PÄÄSIN PALKOILE MINÄ,TIENASIN ENEMPÄN KUIN INSINÖRIT.NIIN MINÄ OLIN JO,SILTOIN KATEUTEN KOHTE,E1 USKALTANTUT TILIN PUSIA,VESURI JERMULEN NÄYTÄÄ,

  jees h-valta

  Metsänmies olettaisin olevan oikeassa. Tuo ei nimittäin ole lainkaan nikotellut tyhjäkäyntiä joka alkaa siitä kun kevytkäynnistimellä kolmannella lähtee pörisemään. En kaasuttele enkä laita kaasua mitenkään hirteen, en tiiä saako edes. Kone naputtelee tyhjäkäyntiä aivan yhtälailla kahdenkymmenen asteen pakkasella kuin leudommallakin. Toimii yleensäkin kuin moitteeton nykypäivän kone kuuluukin. Pitää muistaa että tuo ei ole montaa vuotta vanha peli. Ehkä korkeintaan viisi vuotta.  Annoin silloin pojalle vapaat kädet käydä ostamassa minun piikkiin raivurin kun sai kaverinsa minun harvennukselle. Oleo-Macia käytti ite ja antoi uuden tilhin kaverin käyttöön. Kahdella koneella vetelivät aivan kunnon alan silloisen uuden metsätilani ennakkoraivausta. Eikä moittimista, keräsivät vielä melkoisen määrän polttopuutakin samalla itelleen.

  arto arto

  Eipä ole kelantukia tarvinnut hakea ja autokin ihan velaton käteisellä ostettu. En koskaan terävää terää viilaa. Hyvin pärjää taksoissa ei valittamista. Nyt lumen takia lomaillaan pomo soitteli viikolla töitä jo ensi kausi täynnä.

  jees h-valta

  Onpas ammattisahurit hempeähipiäisiä kun ei tällä kelillä metsään mennä. On aivan hyvä raivauskeli kunhan pakkasta on riittävästi. Ei tule turhaan hiki. Toki se on vaatetusonnistumisestakin kiinni. Vähitellen tietää minkä verran saa olla milläkin astemäärällä vaatetta päällä. Kerrospukeutumista tietty.

  kmetsuri

  Metsänmiehen kanssa samoilla ajatuksilla sahojen ominaisuuksista ja käyttäjistä, Jätkän ajatuksista komppaan että työtä pitää tehdä ja Arto kulkee ilmeisen samaa latua töiden suhteen kuin minäkin.

  Viime vuonna tein raivurihommia 175 ha, istutuksia 35000 taimenta ja työpäiviä kertyi 170. Verotettava tulo rapiat 40 000€ (yrittäjä). Ihan normi vuosi. Sahaillut olen Stilhillä, ei ongelmia millään kelillä.

  Kun lueskelee/kuuntelee tätä huski-tilhi keskustelua, niin väistämättä tulee mieleen, että onko nuo huskin sahurit hieman pienemmillä vehkeillä varusteltuja, kun he niin kovasti tuovat tuota egoaan sahan voimalla esille ?

   

  kmetsuri

  Jees h-valta…täällä lunta 80 senttiä…en ole herkkähipiäinen

  jees h-valta

  No joo, tuo määrä saattaa jo haitatakkin etenemistä. Toki jos on taajaa ei siellä aivan noin paljon alla ole. Mutta taimikon raivaukset varmasti hankalia kyllä. Artolle lähinnä pitää aina joskus pottuilla.

  arto arto

  Täällä 70cm lunta voisihan sitä raivata mutta ei isännät tykkää jäis pikku risut lumen alle ja tulis pitkä kanto. No mennään ensiviikolla kelkailemaan ajankuluksi.

  Kasper

  Pitäähän Artonkin lomaa pitää jos koko kesän painaa täysillä.

  Itämaan ihme

  Jeessille, mielelläänhän sitä talvipakkasilla sahailisi, jos saisi päättää tämän kausityön ajankohdat. Vyötäröön asti kun on tuota lumen p#skkoo, niin ei siitä mitään tule.

  Pihapuita kaatelee, tietkin aurattu perille asti. Parhaassa tapauksessa asiakas lapionut jo tyvet paljaaksi. Ensi viikolla pääsee kaatamaan 120-140cm tyveltä olevia koivuja, ei mitään risuja.

Esillä 10 vastausta, 161 - 170 (kaikkiaan 173)