Keskustelut Metsänomistus Mikä on tärkein metsän tuottama hyöty metsänomistajille?

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)
 • Mikä on tärkein metsän tuottama hyöty metsänomistajille?

  ”Puuntuotanto on metsänomistajille tärkein metsän tuottama hyöty eli ekosysteemipalvelu. Maanomistajat tunnistavat myös muita hyötyjä – muun muassa marjastuksen, ulkoilun ja maiseman – mutta puuntuotanto on tärkein, eivätkä muut ekosysteemipalvelut saa sitä häiritä, Pellervon taloustutkimuksen, Metsäntutkimuslaitoksen ja Suomen ympäristökeskuksen kyselytutkimuksesta selviää.”

  Yllättäen puuntuotanto on tärkein muillekin kuin puuntuottajille.

  Tuskin kenellekään on yllätys se, että metsästystä (lähes tappava loinen) ei ole mainittu hyödyksi, mutta jopa marjastus ja ulkoilu eivät saa häiritä puuntuotantoa.

 • Gla Gla

  Tauolla tuli sellainenkin ilmiö mieleeni, että tuollainen pusero saattaa olla noissa hommissa jopa viileämpi kuin paljas iho auringossa. Hiki kastelee vaatteet, mutta haihtuminen jäähdyttää. Samalla sopivan tiivis kangas varjostaa ihoa palamiselta. Paljas iho sen sijaan käristyy auringossa kuin makkaran kuori.

  Makasiini jutun metsäpalveluyrittäjällä oli kuvassa päässä vain huivi. Minä kyllä käytän lippalakkia. Saa edes vähän varjoa kasvoille.

  jees h-valta

  Ehdottomasti lippis koska silmissäkin huomaa kyllä liian auringon aiheuttaman ”hiekkaisuuden”. Aurinkolaseja ehkä pitäisi pitää myös.
  Vaikkei sitä aurinkoa siinä erityisemmin tule kyllä ”pällisteltyä” mutta silti.

Esillä 2 vastausta, 31 - 32 (kaikkiaan 32)