Keskustelut Metsänomistus Millä Suomi elättää itsensä?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 78)
  • Millä Suomi elättää itsensä?

    Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden osuus Suomen kansantalouden arvonlisäyksestä jäi viime vuonna ennätysmäisen alhaiseksi, eli 19 prosenttiin.
    Heräsi kaino epäillys siitä, millä Suomi elättää jatkossa itsensä?
    Tuleeko Kreikan tie olemaan meidänkin tiemme?
    Osaisiko joku kertoa, millä me oikein nykyään elämme, ja millä aiomme maksaa Suomen velat?

  • metsänvartija

    Suomea on sosialisoitu jo vuodesta 1944.

    Tämä on lopputulos. Menköön vaan konkkaan sosialistien johdolla.

    No, pääsehän täältä johonkin ymmärtäväisempään maahan.

    Hiluxmetsuri

    Positiivisesti ajatelemalla vaihtoehtoja elättämiseen löytyy kyllä.

    Muutamia esimerkkejä:

    A) turismi
    Meille tulee vuosittain satojatuhansia venäläisturisteja, joille voi kyllä myydä paljonkin. Tätä businestä pyritään estämään takertumalla pakkoruotsiin ja estämällä panostukset venäjänkieleen, joka oikeasti elättäisi. Venäjänkielisetkin tuodaan tänne ja me täällä änkytetään pakkoruotsilla vastaan.

    B) ohjelmistot ja peliala
    Globaalisti kasvava markkina, suomalaisilla on ihan hyvät mahdollisuudet pärjätä tässä. Enkä nyt puhu vain Roviosta vaan ihan kaikenlaisista ohjelmistoista. Toki alihankintaa halpamaista tarvitaan

    C) koneteollisuus
    Suomessa on erittäin kehittynyttä investointituotteisiin painottunutta teollisuutta. Kuljetusvälineet, kaivosteknologia…

    D) puhdas teknologia eli Cleantech
    Tämä alue sisältää monia energiaa ja ympäristöä säästäviä teollisuuden ja palveluiden yritystä. Kasvaa ja näkymät ovat koko ajan hyvät. Ala ei sovi ruikuttajille.

    Muitakin on. Listan lyhyys johtuu vain kirjoittajan kapeasta katsantokannasta.

    Mutta.

    Julkisen sektorin osuus on kertakaikkiaan liian suuri. Se yksinkertaisesti tekee suomalaisesta työstä liian kallista ja poistaa työntekemishalut.

    Lisäksi Suomi investoi 1 Mrd euroa kehitysapuun, joka on varmasti sosiaalisesti ihan kivaa ja tuottaa kovasti mukavaa puuhaa sekä arvokkaita virkoja tekijöilleen, mutta näkyy aivan suoraan sinun ja minun veroasteessa. Monessako orjakauppaoperaatiossa oli suomalaisia mukana ? Montako siirtomaata Suomi miehitti ? Tätä järjettömyyttä saa purkaa ihan sovinnolla. Jotain tolkkua!

    Suomella on toivoa, paljonkin. Meidän täytyy vain lopettaa investoinnit sellaiseen, joka ei tuota. Tukien tie on veroasteen noston tie. Rahat on hankittava oikeilta maksavilta asiakkailta viennistä. Tämä opin perillemeno eduskunnassa valtion rahoilla nypläävien poliittisten sätkynukkien päähän on osoittautunut vaikeaksi. Säädetään kaikenlaisia etuja tuovia lakeja vaikkei tuloista ole tietoakaan!

    Pähkäilijä

    Tällä viikolla uutisista tarttunut muutama aihe korviin.

    USAn firmojen pohjoismaihin tekemistä sijoituksista 2% suuntautuu Suomeen.

    Sitten täällä kauhistellaan miten venäläiset ostavat tontteja ja kiinteistöjä niin samalla uutisoidaan miten Virossa joka kymmenes kesämökin ostaja on suomalainen tai Tallinasta uudet osakkeet myydään usein suomalaisille.

    Pitäisi seurata Latvian uutisointia, kerrotaanko siellä miten eestimaalaiset ostavat heidän mökit 🙂

    tamperelainen tamperelainen

    Meillä pitää lopettaa demareiden ja vihreiden hellimä hyysäysyhteiskunta.
    Mennä viikola Aamulehden pääkirjoituksessa kauhisteltiin,kun työtömyysturvaa hakiessa joutuu jonottamaan!!Vaadittiin nopeasti lisää virkailijoita
    Tänään vaadittiin asumistukien reipasta korotusta
    Mikähän mahtaa median resepti olla valtiotalouden hoitoon???

    hemputtaja

    ##### Meillä pitää lopettaa demareiden ja vihreiden hellimä hyysäysyhteiskunta.
    Mennä viikola Aamulehden pääkirjoituksessa kauhisteltiin,kun työtömyysturvaa hakiessa joutuu jonottamaan!!Vaadittiin nopeasti lisää virkailijoita
    Tänään vaadittiin asumistukien reipasta korotusta
    Mikähän mahtaa median resepti olla valtiotalouden hoitoon???
    Lähetetty: 1 h, 28 min sitten
    Lähettäjä: tamperelainen ####

    Näinhän se vähän on. Vaaditaan lisää ynnä vajausta tuppaa olemaan yleisissä palveluissa. Ei oikein tahdo enää luonnistaa oman takapuolen pyyhintä.

    Pitkäparta on kuitenkin eri mieltä:
    #### Valtion ja kuntien virkamiehet elävät muiden maksamilla verorahoilla. Taitaa olla suurin ammattiryhmä nykyään. Kamelin selkäranka naksahtaa kohta poikki väkisin, jos virkakoneistoa ei puoliteta, ja sillä on jo kiire.

    —-snipp—
    Lähetetty: 17.07.2013
    Lähettäjä: Pitkäparta ####

    Ei Pitkäpartakaan ole ihan väärässä, mutta kyllä nuo virkailijat pääsääntöisesti yrittää hoitaa asioita niin, että yhteiskunta toimisi edes jotenkin.

    Molemmat unohtaa yhden elätettävän porukan. Elikkä kulttuuriväen. On oopperaa, Finlandiataloa, musiikkitaloa jne. Melkein joka kaupungissa ja sivukylilläkin. Lisää suunnitteilla. Väitän, että överiksi on mennyt.

    Sitten vielä erilaiset suojatyöpaikat kaikenmaailman seuroissa, aatteellisissa yhdistyksissä, jne. Kaikki käsi ojossa rahaa ruinaamassa.

    Oikeat työt teetetään ulkomaisella työvoimalla ja palkkarahat valuu maasta ulos. Me sitä vaan innovoidaan, koetaan, luodaan ja elämyksiä etsitään. Paskalla on silti pakko käydä.

    Että kyllä sitä lainaa tarvitaan, ei elä porukka muuten.

    Raimo

    Virkamieskunnan määrää taivastellessanne ootte unohtanut papit. Nekin vois tehdä jotain rehellistäkin työtä, eikä pelkästään verovaroilla porskuttaa.

    Kurki

    Hiluxmetsuri:
    Mutta.
    Julkisen sektorin osuus on kertakaikkiaan liian suuri. Se yksinkertaisesti tekee suomalaisesta työstä liian kallista ja poistaa työntekemishalut.

    Kyllä julkinen sektori on liian suuri, mutta se ei rasita suomalaista teollisuutta kovinkaan paljon, sillä esimerkiksi ALV-vero ei rasita teolllista tuotantoa vaan sen maksaa loppukäyttäjä eli kuluttaja.

    Muut tuotteissa olevat julkisen sektorin rahoittamisen verot ja maksut esim. sähkövero, polttoainevero, makeisvero yms. eivät tietenkään voine olla kovinkaan poikkeavat muihin maihin nähden eivätkä siten heikennä suomalaista kilpilukykyä.

    Suurin yksittäinen kustannustekijä suomalaisessa tuotteessa on tietenkin palkkakustannukset ( palkka+sos.kustannukset+vuosiloma+pekkaspäivät+lomaltapaluuraha), jotkä muodostavat esim. paperin hinnasta 80% vientisatamaan toimitettuna.

    Palkat Suomessa ovat nyt euroaikana nousseet 40% ja Saksassa pysyneet lähes paikallaan nousseet vain 10%, joten Suomen teollisuuden hintakilpailuky meni siinä ja nyt tarvittaisiin 25..30% devalvaatio eli palkkojen ja etuuksien lasku, jotta vienti vetäisi.

    Stefan Törnqist vaatii 25..30% devalvaatiota Suomen pelastamiseksi:
    http://areena.yle.fi/radio/1896441

    Hyvin ymmärrän että palkansaaja vaatii kompensaatiota kustannusten (kun verot, maksut ja hinnat nousee) nousuista.

    Mutta kun nuo verojen, maisujen ja hintojen nousu johtuu juuri kilpailijamaita korkeampien palkkojen korotuksista, niin eihän tällä pelillä päädytä kuin umpikujaan.

    Suomessa on viimeisten 11 vuoden aikana eurossa ollessa nostettu palkkoja vuosittain keskimäärin 2,5% enemmän kuin Saksassa ja tämä on se syy Suomen vaikeuksiin eli vienti ei vedä.

    Ennen markalla ollessa Suomi devalvoisi nyt 25..30% eli laskisi palkkoja ja etuuksia tuon verran Saksaan nähden ja metsä- ja metalliteollisuusvienti taas alkaisi vetää.

    Puun takaa

    Suomen taloutta vakavimmin vaurioittava tekijä on syövän tavoin kasvava ympäristöhallinto.
    Se halvaannuttaa yritystoimintaa jo lähes kaikilla elämänalueilla.
    Ympäristöhallinto on kahminut aina vain lisää päätösvaltaa itselleen suoriutumatta entisistäkään tehtävistään.
    Tänä päivänä on esimerkkejä paikkakunnista, missä lähes kaikki investoinnit ja rakentaminen on käytännössä pysähtynyt, kun lupa-anomukset ovat juuttuneet vuosiksi, jopa vuosikymmeniksi hallinnon rattaisiin.
    Näyttää siltä, että ympäristöhallinnosta on tullut pelkästään keskittämispolitiikan työrukkanen.
    Todellisen ympäristönsuojelun kanssa tällä ei ole mitään asiayhteyttä.

    abietis

    Elamme:

    ”oleiluyhteiskunnassa”
    ”paremminvoitiyhteiskunnassa”
    ”hyvinvointivaltiossa”
    ”lottovoittoyhteiskunnassa”
    ”toivotalkoot on menossa”
    ”sosialismissa” vielä on matkaa rehelliseen markkinatalouteen

    Kilpailutus, markkinatalous, ja yksityistäminen johtavat oikeudenmukaiseen yhteiskuntaan.

    Nykyisen talousajattelun mukaisesti alkutuotanto mukaanlukien metsätalous voidaan lopettaa kokonaan koska se edustaa vain alle 3% osuutta suomen BKT:sta.

    Mtsänhoito on näpertelyä, where is the beef?

    Kurki

    Puun-Takaa:
    Suomen taloutta vakavimmin vaurioittava tekijä on syövän tavoin kasvava ympäristöhallinto.
    Se halvaannuttaa yritystoimintaa jo lähes kaikilla elämänalueilla.
    Ympäristöhallinto on kahminut aina vain lisää päätösvaltaa itselleen suoriutumatta entisistäkään tehtävistään.
    Tänä päivänä on esimerkkejä paikkakunnista, missä lähes kaikki investoinnit ja rakentaminen on käytännössä pysähtynyt, kun lupas-anomukset ovat juuttuneet vuosiksi, jopa vuosikymmeniksi hallinnon rattaisiin.
    Näyttää siltä, että ympäristöhallinnosta on tullut pelkästään keskittämispolitiikan työrukkanen.
    Todellisen ympäristönsuojelun kanssa tällä ei ole mitään asiayhteyttä.

    Samaa mieltä.

    Mutta kun Suomen kansa näin haluaa ( päästöt saatava kuriin), niin silloinhan palkakorotusvatimiksissa pitäisi nämä asiat huomioida laskemalla palkankorotusvaatimusta (vaikka miinusmerkkiseksiksi) sille tasolle, ettei kilpailukyky vaarantuisi.
    Onhan tämä aika ristiriitainen tilanne.
    Otetaampa esimerkiksi Rikkidirektiivi Itämerellä.
    Se nostaa tuontitavaroidenn hintaa ja lisää kustannuksia suomalaiselle teollisuudelle.
    Mitä tekee suomalainen, kun ensin on vaatinut päästöjä kuriin, niin hän ei olekkaan enää sitten valmis ottamaan kustanuksiin osaa, vaan
    vaatii kompensaatiota hinnannousuista eli korkeampia palkankorotuksia ja aiheutaa siten Suomen teollisuuden kilpailukyvyn menetyksen ja umpikujan.
    Miksi näin?

    Kokonaan suomalainen tuote esim. paperi vientisamaan toimitettuna sisältää vain (tuotantoketjun) palkkoja ja voittoja karkeasti ottaen suhteessa 90%..0%/ 10%-..0%.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 78)