Keskustelut Metsänomistus Millä Suomi elättää itsensä?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 78)
 • Millä Suomi elättää itsensä?

  Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden osuus Suomen kansantalouden arvonlisäyksestä jäi viime vuonna ennätysmäisen alhaiseksi, eli 19 prosenttiin.
  Heräsi kaino epäillys siitä, millä Suomi elättää jatkossa itsensä?
  Tuleeko Kreikan tie olemaan meidänkin tiemme?
  Osaisiko joku kertoa, millä me oikein nykyään elämme, ja millä aiomme maksaa Suomen velat?

 • arttuu

  Kurjelle. Suomen kansa ei todellakaan halua maailman pelastamista suomen kustannuksella. Viherpiipertäjiä äänestäää n. 8% kansasta.
  Odotan kädet ristissä seuraavia vaaleja että on vain kolme isoa puoluetta hallituksessa ja kuten jussi niinistö sanoi ajankohtaisessa kakkosessa takiais puolueet jätetään rannalle.

  Kurki

  Arttuulle vastaisin.

  Kyllä suurin osa suomalaisista kannattaa aina hyvä asioita kuten puhtaita vesiä, puhdasta ilmaa ja on huolestunut Itämeren rehevöitymisestä.

  Mutta, mutta….
  Eivät ole ole sitten tosipaikan tullen valmiita maksamaan siitä omalla palkalla mitään.

  Pähkäilijä

  ”Suomen erinomainen kolmen A:n luottoluokitus on vaarassa vuoden 2015 jälkeen, arvioivat asiantuntijat.
  Syynä ovat julkisen velan kasvu ja huonot talousnäkymät. Luottoluokitus ei todennäköisesti romahtaisi hetkessä, mutta luottoluokittajat voisivat laskea sitä asteittain.

  Julkinen velka ei saa Euroopan vakaus- ja kasvusopimuksen mukaan ylittää 60:tä prosenttia bruttokansantuotteesta (BKT).

  Suomessa velkarajan ennustetaan kuitenkin rikkoutuvan jo vuonna 2015. Suomen Pankin ennusteen mukaan velka nousisi silloin arviolta 62 prosenttiin.

  – Luokituslaitokset reagoisivat siihen, ja Suomen luottoluokitus olisi vaarassa, arvioi tutkimusjohtaja Markku Kotilainen Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksesta (Etla).

  Luottoluokituksen lasku voisi vuosien kuluessa muun muassa lisätä korkomenoja.

  Jos 60 prosentin velkakatto rikkoutuu, Suomi joutuu EU:n tarkkailuun.

  – Siinä tapauksessa EU antaisi ohjeita Suomelle. Ja jos ohjeita ei täällä noudatettaisi, voisi tulla sanktioita, sanoo Kotilainen.

  EU voisi esimerkiksi määrätä Suomen tekemään rahatalletuksia, jotka muuttuisivat ääritapauksessa sakoiksi.

  STT”

  Rane

  Tilastokeskuksen mukaan 2013 ensimmäisellä neljänneksellä Suomeen tuotiin erilaisia energiatuotteita 3,7 miljardilla.Kivihiilen kulutus kasvoi 24%,hiililauhteen tuotanto kasvoi 48%.Turpeen kulutus laski 32%.
  Näin sivusta seuraten voisi kysyä että kun elämme valtavien käyttämättömien energiavarojen keskellä,niin miksi emme käytä niitä ja työllistä ja vähennä tätä ulkomaille menevää rahavirtaa?

  jees h-valta

  Nyt syynä turpeen antautumiseen oli yksinkertaisesti märkä kesä mutta suunta on ilmeisesti jäänyt päälle koska halpaa kivihiiltä roudataan maahamme kovaa kyytiä. Mielenkiintoiseksi sen tekee että pääkaupungin vihreiden voimakkaalla alueella lämmitetään juuri sillä. Jos nyt asiasta rummutettaisiin voimakkaasti julkisuudessa seuraavissa vaaleissa näkisimme vihreiden romahduksen pieneen marginaaliin. Mutta joku ihmeen hienotunteisuus ja niiden outo mielistely pitävät tiedonvälitystämme asiasta hiljaa. Jotenkin se on varmaan niin vaikeatajuista ryhmää ettei mikään taho halua alkaa edes yrittää niitä hiillostaa. Pitäisi kyllä. Nehän riehuvat kuin siat vatukossa.

  Hiluxmetsuri

  Jotta keskustelumme ei menisi kirjoittajien pökälenimittelyksi tai kansallissosialistisen historian urotekojen katsaukseksi, voisiko arvon Leevi tarkentaa miten Suomen tulevaisuutta pitäisi rakentaa ?

  jees h-valta

  Niin, Leevikin nyt sitten voisi kertoa ne viherpipertäjien suuret saavutukset tässä sotien jälkeisessä tasaisen voimakkaassa nousujohteisuudessa. Kyllä ne energiateollisuuden vesialtaatkin rakennettiin ja nekin puut kaadettiin mihin nämä pillikintut oli itsensä kahlinnut. Kaikki hyvinvointihan alkoi (kornia kyllä) sodan hävittyämme maksettavista sotakorvauksista jotka N-liitto silloin maksatti. Se avasi myös vakiintuneen kauppasuhteen itänaapuriimme ja jota juuri Kekkonen mainiosti jaksoi väsymättä puolustaa ja vaalia. Nyt olemme pian lähes samankaltaisessa kriisissä ja sen ovat eu-tohelonttimme aiheuttaneet. ”Viherkommarit” maansa pettureina siellä mukana huseeraamassa. Joku vuosi vielä ja olemme eu-sakko-orjia ja jälleen toivottavasti sen myötä saamme järkevää politiikkaa ja irtoamme sakkovelat maksettuamme ja suuntaamme kaiken kaupan itään ja eu-n ulkopuolisiin valtoihin.
  Toki saatamme saada eu-sanktioiden maksussa apua myös venäläisiltä mutta se taas vaatii omat ”sotakorvauksensa” jälleen.

  6 m3 6 m3

  Pitkasta aikaa Jessen kanssa samaa mielta viherkommareiden toimista. Lahentelee punaisen Valpon toimintaa sodan jalkeen.

  Puun takaa

  Ajatelkaapa tilannetta, että ympäristöministeri Ville Niinistö olisi jostakin toisesta puolueesta kuin Vihreistä:
  Niinistö väänsi Suomen metsät Durbanin ilmastokokouksessa hiilinieluista hiililähteiksi, mutta lupasi EU:lta Suomelle kymmenien miljardien korvaukset.
  Niistä korvauksista ei ole edes neuvoteltu sen jälkeen.
  Jos joku toisen puolueen ministeri olisi näin tehnyt, niin lähtö olisi tullut ja koko hallitus olisi saattanut kaatua.
  Hätäisimmät olisivat vaatineet jo uusia vaalejakin.

  jees h-valta

  Meidän ei tarvitse olla rähmällään itäänkään vaan ottaa järjellä hyödyt heidän heikkouksistaan. Kyllä siellä vietävissä olevaa poliitikkoa ja bisnesdiileriä löytyy kunhan nalkkaamme aika helposti tulevia lupauksia heti kiinni. Valitettavasti vaatii hiukan ehkä lievää ”voitelua” mutta sopivan lomakohteen osoittaminen vapaaseen käyttöön kotimaassa auttaa jo pitkälle. Perherakkaan ”politrukin” pyöritys onnistuu suht kevyillä eikä niin tosikorruptioluonteisilla. Nekin ovat varovaisempia nykyään ja tykkäävät turvallistyyppisistä pienistä huomioista. Joka firmallahan on edustusmökkejä ja saunoja täällä kotomaan kamaralla joihin voi huomaamatta antaa avaimet hyvän kaupan jälkeen. Ja puh.nron josta sopia sopivaa viikkoa ja kuuta.
  Ja nekin käyvät sitten meitin kaupoissa törsäämässä.
  Yllättävän hyväluontoista väkeä kuitenkin. Senverran olen noissa kauppatouhuissa heihin kyllä tutustunut. Ja vaikka toisin luullaan pitävät aika hyvin luvatut. Tosin alkoholikokemuspohjaa ei itselläni heistä ole joten en tiedä kuinka paljon tyyli muuttu pikku hiprakassa. Hienoa olisi jos heidän lainsäädäntöönsä saataisiin auki myös maan ostomahdollisuuteen heiltäkin. Sitä pitäisi vaatia ja jopa uhkailla vastapainoksi heidän ostoilleen.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 78)