Keskustelut Puukauppa Minkälaisia metsäpalstoja tulee myyntiin?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Minkälaisia metsäpalstoja tulee myyntiin?

    Tuleeko jatkossa puustoisia metsäpalstoja enää myyntiin?
    Uuden metsälain mukaan kun kaikenikäisen ja kokoisen puuston voi hakata ainespuuksi.
    Lisäksi tietysti risut ja kannot voi myydä energiaksi.

  • kepa

    Ainahan niitä hulluja löytyy.
    Täälläkin päin ostettiin hinta piikin aikaan pakkohuutokaupasta hirvien syömää männyn taimikkoa reippaasti yli kokonais arvon.Oli kuulemma hyvät pohjat.No saatto vaikuttaa kyllä hieman yleisöstä saatu näyttämisen halu.
    Sen verran oli tieten velkojen maksujen jälkeen jääny ite ent.omistajalle että oli jonku viikon jälkeen vara käydä taksilla viinakaupassa.

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Tuosta tuli mieleen et naapurin isäntä käy parhaimpina päivinä kaks kertaa päivässä taksilla viinakaupassa. Joskus ihmettelin miten jotkut pystyy juomaan perintömetsät kun eihän se viina ja kalja nyt niin kallista ole mutta huikeita summia käyttävät takseihin.

    jees h-valta

    Jokainen joka kylillä käy vaikka omallakin autolla maksaa sievoisen summan joka reissusta. Aika monta tapausta olisi täysin korvattavissa juuri taksilla ajellen. Ja yhtään kalliimmaksi ei tulisi. Jos tarvetta tuota enempään autoiluun ei ole kuin kyliltä sapuskan ja viinan haku suositan lämpimästi juuri taksin käyttöä. Useimmilla vain joku ihmeen häveliäsiyys ja toisilla taas nuukuus estävät järkevän liikennöinnin. Ja turvallisemman.

    Kaataja Kaataja

    Ainakin länsi-rannikolla on ihan kehityskelpoisia kohteita myynnissä! Itse tarjosin yhdestä kohteesta mielestäni ihan kelvollisen hinnan, mistä välittäjä oli sopinut alimman hyväksyttävän hinnan etukäteen. Voitin tarjouskilpailun, mutta kohdetta ei silti myyty.

    Myyjä oli kuulemma todennut, että tarjous ei ollut tarpeeksi korkea ja vedonnut johonkin henkilökohtaisiin syihin! Tilaa ei siis myyty…onko tämä laillista markkinataloutta!? Miten voi saada kasvatettua metsäpinta-alaa, jos tilaa, joka on myynnissä ei myydä!!??

    jees h-valta

    Kaataja on varmaan törmännyt tuiki tavanomaiseen perikunnan tai vast. hinnoitteluun vapailla markkinoilla. Kohteella saattoi olla jo valmis uusi omistajaehdokas mutta varmistettiin että hinta on lähellä vapaita markkinahintoja. Useinhan myynti-ilmoituksesa jo lukee että myyjällä on oikeus hylätä kaikki tarjoukset. Tämä on varsin ikävä tapa mutta aika vaikea kitkeä. Kyllä näissä kuitenkin yleensä tila vaihtaa omistajaa mutta tapa käyttää muiden ostointoa hyväksi on kyllä minunkin mielestä kyseenalainen.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Se että on maininta että myyjällä on oikeus hylätä tai hyväksyä tarjoukset on oikeastaan ihan oikeudellisesti tarpeellinen. Jos ilmoitetaan vain että myydään tarjousten perusteella, niin se sisältää velvollisuuden myydä tila eniten tarjoavalle. Eihän se tarjoaja kyllä voi mitään, vaikka sitä tilaa ei hänelle myytäisikkään, mutta tästä on kysymys kun tuo varauma hylkäämisestä on jokaisessa ilmoituksessa.
    Sama homma, mutta selvemmin, tulee huutokaupassa esille, ellei ole ilmoitettu, että tavaran omistaja voi hylätä korkeimman tarjouksen, niin sen sen sitten saa sillä korkeimmalla tarjouksella ja omistajan on turha urputtaa halvasta hinnasta. Ja vastaavasti jos korkeimman tarjouksen tehnyt onkin rahaton niin seuraava tarjous ei enää ole sitova, vaan huutokauppa pitää aloittaa alusta.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Gla Gla

    Jees: ”Kaataja on varmaan törmännyt tuiki tavanomaiseen perikunnan tai vast. hinnoitteluun vapailla markkinoilla.”

    Metsalehti/Keskustelut/
    Aihe/Viestiketju/?
    topicId=196

    tamperelainen tamperelainen

    Asutuskeskusten lähellä pikkupalstoilta näyttää kannattavan myydä ensin puut ja sitten pohjat,koska palstan hinta säilyy lähes samana.

    Puun takaa

    Maaseudun Tulevaisuuden mukaan uuden metsälain aikana on nyt hakattu yli kymmenen tuhatta hehtaaria nuoria metsiä aukoksi.
    Pieneksi jäävä hakkuutolo saattaa mennä lähes kokonaan veroihin ja uudistamiskuluihin, jos ne yleensäkään tulee tehtyä.
    Kun samaan aikaan metsäkeskusten valvontamahdollisuus säästötoimien takia vähenee, voi uudistamatta jätettyjä alueita tulla yhä enemmän myyntiin.
    Mielenkiintoista nähdä näiden alueiden hinnanmuodostus eri puolilla valtakuntaa.

    Caballista

    **
    Pieneksi jäävä hakkuutolo saattaa mennä lähes kokonaan veroihin ja uudistamiskuluihin
    **
    Ihmettelin tuota Maastullin juttua. Meilläpäin on tapana maksaa veroja vain voitoista – eli kantorahoista vähennetään uudistuskulut ja jäljelle jääneestä voitosta maksetaan verot. Suomessa verottajan tavat nähtävästi vaihtelevat…

    Jutussa luki, että uudistettavat kuviot ovat alle hehtaarin kuvioita. Pohjoisessa tilat ovat suuria, arvelisin hakkuiden olevan enemmän kuviorakenteen järkevöittämistä kuin rahan hankintaa.

    Uusi metsälaki jätti syvät traumat vanhoille vartijoille. Vuosien vahdinnan jälkeen tulikin ilmi, että vahdinta oli täysin turhaa. Ihmiset hoitavat keskimäärän talouttaan hyvin, metsäpuolella on keskenkasvuisten hakkuuta suurempi ongelma hakkuiden puuttuminen kokonaan.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 20)